ВЕСИЋ ГРАДОНАЧЕЛНИЧКИ: Градићемо гондолу – са Београђанима или без њих!

Заменик градоначелника Београда појаснио да је идејни пројекат гондоле направио Врховни Архитекта Целе Србије, али да је најбоље похвале дао и чувени архитекта Корбизије, преноси „С*ање ствари“

Извор: Инстаграм

Београд, 24. 4. 2019. (С*ање ствари) – Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да „нико и ништа“ не може спречити изградњу велелепне Београдске гондоле, која ће повезати цео Београд са Калемегданском тврђавом и омогућити да тај простор постане велико скијалиште. „Ако имате жичару, имате и скијалиште; ако немате жичару, где ће се Београђани и посетиоци Калемегдана скијати“, запитао је прекаљени вршилац многих дужности и нагласио: „Ако су Београђани такви да неће гондолу, онда нам не требају ни такви Београђани ни такав Београд, градићемо жичару и без њих, са новим и старијим Београђанима – како оним приспелим из унутрашњости тако и оним који су доспели као мигранти.“

Што се тиче мишљења САНУ да ће гондола нарушити изглед Београда, као и да је Управни суд „зауставио изградњу жичаре“, Горан Весић је нагласио да Српска напредна странка ни до сада није давала „пет пара“ за мишљење академика који се не слажу са Врховним Архитектом Целе Србије, додавши да никоме у његовој Српској напредној секти „не пада на памет“ да поштује одлуку суда. „Ми признајемо само суд наше партије и мишљење Врховног Архитекте Вучића“, појаснио је стварни градоначелник и додао да је „идејни пројекат гондоле направио председник Србије и СНС-а, али да је најбоље похвале дао и чувени архитекта Корбизије“.

На питање колико ће фонтана бити на Калемегдану, након што се изгради жичара, г. Весић није могао да одговори, рекавши само кратко: „Све зависи од тога колико ћемо стабала успети да исечемо!“

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , ,

9 replies

  1. Само ме занима да ли је Весић управо тако именовао АВ-а “врховни архитекта”?

  2. Smeniti Vesića sa SNS ili bez njega.

  3. Весићева гондола добила подршку од ПОЛИТИКЕ, ТАНЈУГА и Симе Спасића. У непотписаном чланку ПОЛИТИКА пребацује академицима САНУ што се баве гондолом. И захтева да се САНУ бави косовским жртвама а не Весићевом гондолом :

    http://www.politika.rs/scc/clanak/428406/Zasto-je-gondola-vaznija-od-zrtava

  4. @Деда Ђоле

    Ето сада је добио подршку и од тебе.
    Ти и Симо Спасић, два јарана, први на гондоли.

  5. На приложеној слици види се жутоцрвена гондола компаније ВЕСИЋ И СИН. На моје инсистирање, из компаније су ми рекли да је то пробни модел а да ће стварне гондоле бити осликане фрескама из наших манастира као воз који је био послат у Приштину. Додали су да ће гондоле пролазити тик уз јарбол висок 80 метара са огромном српском заставом видљивом из Пеште (кога ради иста компанија) и да ће се из гондоле пружати величанствен поглед на “Београд на води” и на кулу од 128 метара – нови симбол града – идеју председника републике.

    “Средства су обезбеђена” – рекли су.
    Кад сам питао да ли гондолу од 18 милијарди динара плаћамо ми – грађани Србије, смирили су ме :
    “Не, то плаћа буџет републике”.

  6. Задивљујуће је колико је С**С убедљиво само по себи — а недуховитост читалаца додатно доприноси да се ”упецају”.

  7. А Трг Републике ?

    Ако је пројекат жичаре заустављен, нећемо плакати. Али, ако је обнова Трга Републике у Београду заустављена, то је већ друга ствар.

    Уместо 30-40 радника који раде у две смене, на том огромном градилишту већ месецима видимо свега по 3-4 радника. Недељом и празником нема никога. Данас, уторак 14 мај по подне – радни дан – нема никога.

    Обнова Трга је проширена на све околне улице. Као при операцији на отвореном срцу, све вене и артерије су блокиране и раскопане. Саобраћај је парализован. Београђани и бројни туристи заобилазе разровани Трг уским џомбастим кулоарима. Нигде табле са описом радова, њиховом трајању, њиховој цени . . . А ствар је врло једноставна : предвиђено је само поплочавање трга.

    Трг је срце Београда. Он је одувек био митско место са ког су кретали грађански бунтови. Да ли некоме одговара да градилиште траје што дуже ?

  8. Градска општина Стари град, након што је постало јасно да Горан Весић није спреман да се консултује са грађанима око пројеката који трајно мењају изглед Београда и директно угрожавају квалитет живота грађана, одлучила је да организује референдум.

    Скупштини града су већ предати захтеви грађана Старог града да се до организације референдума обуставе сви радови, што актуeлна градска власт очигледно игнорише!

    http://www.starigrad.org.rs/trg-republike-psovke-i-uvrede-predsedniku-opstine-stari-grad-i-okupljenim-gradjanima/

  9. Ових дана је 90 % грађана општине Стари Град (од 11 960 изашлих на гласање) гласало против жичаре :

    https://www.danas.rs/beograd/na-referendumu-na-starom-gradu-glasalo-11-960-gradjana-vecina-protiv-zicare/

    Видећемо да ли ће и како ће реаговати Вучић и Весић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading