Иницијативни одбор СзС за КиМ: Они који су цртали мету на Оливеру Ивановићу сада то чине са Радом Трајковић

Захтевамо да се заустави безумље охолих властодржаца и заустави оркестрирана кампања садашњег државног врха и од њега зависних медија према свим недужним политичким борцима за правду и истину а у овом случају Ради Трајковић

Рада Трајковић (Извор: КоССев)

Поводом најновијих, неоснованих напада на председницу „Европског покрета Срба са Косова и Метохије“ Раду Трајковић, упућених од стране Марка Ђурића и Канцеларије за КиМ као и председника Србије Александра Вучића, иницијативни одбор Савеза за Србију за Косово и Метохију најоштрије осуђује прљаву кампању коју према патриоти и великом борцу за српске интересе и опстанак Срба на недељивом КиМ спроводе они који су последњих година чинећи погрешно или не чинећи ништа угрозили наш опстанак а суверенитет и територијални интегритет Републике Србије супротно Уставу довели у питање.

Они исти који су цртали мету на Оливеру Ивановићу сада се служе истим моделом, јер нису заустављени, и то исто чине са Радом Трајковић, женом, мајком и научним радником која је васпитавала генерације на Медицинском факултету.

Захтевамо да се заустави безумље охолих властодржаца и заустави оркестрирана кампања садашњег државног врха и од њега зависних медија према свим недужним политичким борцима за правду и истину а у овом случају Ради Трајковић.

Захтевамо да надлежни органи изврше безбедносну процену и у складу са тиме обезбеде сигурност и слободно кретање за Раду Трајковић и њену породицу.

У име „Иницијативног одбора СзС за КиМ“, 19. 4. 2019:
Народни покрет Срба са КиМ Отаџбина
Српски покрет Двери
Народна странка
Европски покрет Срба са КиМ
Српски национални форум
Протест „1 од 5 милиона“ КМ и Грачаница
ГИ „Народна правда“

Рада Трајковић: Опструкција у истрази убиства Оливера Ивановића долази од Вучића

Имате председника државе који излази са истражним материјалом и открива га јавности у току истраге. Мета сам му била ја, повод у ствари, а суштина је лежала у томе да он на индиректан начин спречава истрагу, оцењује Трајковић

Председница Европског покрета за Косово и Метохију Рада Трајковић изјавила је у Новом дану да опструкција у истрази убиства Оливера Ивановића „долази директно од председника Србије Александра Вучића“.

„Како другачије да разумем. Ако ви имате председника државе који излази са истражним материјалом и открива га јавности у току истраге, то је порука онима који су сведочили или онима који планирају да сведоче да он све одмах сазнаје. Мета сам му била ја, повод у ствари, а суштина је лежала у томе да он на индиректан начин спречава истрагу“, оцењује Трајковић.

Убиство Оливера Ивановића је државни тероризам који се спровео над једним политичарем са циљем да продужи владавину на том простору.

Председник Србије је недавно оптужио Раду Трајковић да је њен исказ у истрази Приштине за убиство Оливера Ивановића због чега се двојица Срба од 23. новембра до данас налазе у притвору. Корак даље је отишао директор Канцеларије за Косову Марко Ђурић који је на Твитеру објавио документ за који тврди да је аутентичан који показује шта је у истрази рекла Рада Трајковић.

Рада Трајковић то демантује и каже да је државни званичници и таблоиди стављају на листу за одстрел, док Ђурић тражи заштиту јер каже да је добио претње смрћу због читавог овог случаја.

„Председник Вучић прави кампању са својим страначким билтенима Информер и Ало, то је толико јасно. На истим оним на којима је пре мене био и Оливер – Ало, Информер, Пинк, ТВ Мост…“, каже Трајковић.

Трајковић каже да су многи Срби, који су имали комуникацију с Оливером Ивановићем, позвани од стране специјалног тужиоца да дају изјаве.

„Између осталих и ја. На столу специјалног тужиоца су биле све моје изјаве, из медија углавном. Било је и личне преписке. Али било је и моје гостовање на дан убиства на ТВ Хепи у Београду где сам све исто говорила – да иза злочина стоји, у смислу организације и логистике, мафија са севера Косова“, наводи Трајковић.

Додаје да том приликом казала да верује да је „умешан и део службе безбедности Србије“.

„Не знам да ли је безбедност Србије користила мафију или је мафија користила безбедност Србије, али је очигледно да се радило на неком заједничком пројекту“, сматра она.

Трајковић каже да је објављени документ проблематичан из два разлога.

„Прво, јер се у току истраге отвара документ и то је у правном смислу проблематично и забрањено. Друго, прва страна извештаја где би требало да буде оригиналан захтев за продужавање притвора двојици осумњичених делује фалсификовано“, каже Трајковић.

С друге стране, додаје Трајковић, њена изјава није проблематична јер је то, како каже, углавном оно што је и јавно говорила.

Она истиче да њена изјава није допринела проширењу истраге и захтеву за продужетак притвора осумњиченима.

„Особа која сведочи се налази под шифром, њен идентитет није познат“, наглашава Трајковић.

Трајковић је истакла да ће од министра унутрашњих послова Небојше Стефановића захтевати да, кад напушта територију Косова и Метохије, добије пратњу и заштиту због угрожавања безбедности „због претњи које долазе од председника државе“.

(N1, 22. 4. 2019) 

Марко Ђурић: Трајковић најдиректније оптужила државу за смрт Оливера Ивановића

Све указује на то да је Рада Трајковић само један од учесника организоване кампање рушења угледа државе и њених институција, изјавио је Ђурић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је саопштио да је председница Европског покрета за Косово и Метохију Рада Трајковић, гостујући на ТВ N1, најдиректније државу Србију оптужила за „државни тероризам“ и убиство Оливера Ивановића.

„Сматрам да је неопходно утврдити да ли она говори истину, односно каквим доказима располаже за тако опасне и бесрамне тврдње. Уколико, пак, не говори истину, потребно је утврдити да ли у овом својеврсном ширењу панике и цртању мете има елемената правне одговорности“, навео је Ђурић.

Марко Ђурић (Фото: N1)

Он је у саопштењу навео да „у свим цивилизованим друштвима мора постојати одговорност за јавно изговорену реч и да слобода говора не подразумева право да без икаквих консеквенци неосновано и без доказа блатите и клевећете кога желите“.

„Лично не мислим да је овај напад на државу и демократски изабране представнике само чин политичке неодговорности или патолошке мржње Раде Трајковић према сопственој држави, иако је вероватно и то. Све, међутим, указује на то да је Рада Трајковић само један од учесника организоване кампање рушења угледа државе и њених институција, и сматрам да је, у циљу очувања друштвене стабилности, потребно утврдити ко са којим мотивом учествује у тој кампањи и ко је њен наручилац и инспиратор“, изјавио је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију очекује од надлежних државних органа да истраже наводе Раде Трајковић и „природу њених односа са привременим институцијама самоуправе у Приштини и са појединим страним дипломатама са којима, како је и сама потврдила, одржава редовне контакте“, пише у саопштењу.

Председница Европског покрета за Косово и Метохију изјавила је у Новом дану да је убиство Оливера Ивановића државни тероризам и да опструкција у истрази „долази директно од председника Србије Александра Вучића“.

(N1, 22. 4. 2019)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар