Драгослав Пакић: Просвећени једномишљеници на сајту НСПМ

Неки злонамерно изабрани бисери једног дела просвећене Србије који тврде да другачије мисле о Србима који такође тврде да другачије мисле

Помози Господе,
да оборена у прах, из праха устане, 

да се расута сабере, да ослепела прогледа,

да убијена, мучена и спаљена,

да заклана, згажена, обешена и распета,

у знане и незнане гробове сахрањена,

и из свих гробова и мука васкрсла,

ЦЕЛА СРБИЈА СТАНЕ ПОД ЈЕДАН ВЕНАЦ!!!!

Деспот Стефан Лазаревић:Молитва за Србију

Једни су својима делили сендвиче, а други својима пиво. Онда се неко досетио да би најбоље било да су заједно јер се сендвичи и пиво изванредно слажу и међусобно допуњавају.

Да којим случајем не би дошло до нежељених и неразумљивих договора разномишљеника, на другом највишем месту је одлучено да се убудуће, уместо сендвича, дели рибља чорба. „Ускисла“!, како су присталице разномислија саркастично прокоментарисале једну легалну и апсолутно легитимну одлуку.

Затим су о Бори Чорби кренули коментари:

„Ko bi rekao,Bora na kraju postade dvorska luda.Znaci,nema nepotkupljivih. Ukaljao obraz dozivotno.Fuj!„

„На митингу СНС проводим се лудо
јер за народ заболе ме м..о
од Аце пара туна торба
а зову ме Бора Рибља Чорба“.

Потом о еЛЏиБиТи популацији:

ДАј више да видимо ту “параду поноса” и колико “педера” поржава Ацу “педера” 

„Лезбејка држи лекцију о нормалности“

Део коментара са сајта НСПМ-а, 19. 4. 2019.

Онда понека свежа мисао о самом вођи скупа:

„Који је ментално поремећене позвао на “карневал” издаје Српског народа „

„Vucic je fasista – ali nije srpski, nego antisrpski fasista on nije srpski, nego Angelin i Blerov fasista“! 

„Vučko pojma nema
šta mu se danas sprema“.

„Да ли је могуће да Вучић није већ скупио довољно опљачканог а може да плати азил у Русији као што је то урадила Мира марковић“.

„Veleizdajnik i šiptarski lobista i danas ispire mozak ionako izbezumljenom narodu Sprdije.
Aleksandar Vučić je najveća sramota Srba!
A njegovi sledbenici najgore podguzne muve“!

„И овај болесник довлачи на силу глупу руљу из целе Србије, као и Милошевић. Зато ће и проћи као и Милошевић“!

„Vucic spreman da sutra krene i na Srbe u Republici Srpskoj, kao sto je sladostrasno protiv Srba sa Kosmeta“.

„Ђубре. Тако очигледно спрема издају да треба да човек буде кловн као он или сендвичар да je не препозна. 
Не треба иначе тражити оправдања ни за кога ко је учествовао у овом циркусу, нема их“. 

„ Ne u sendvicare zarad bolesnih ambicija AVa i satrapa“.

„Примитвизам Срба у служби неоколонијализма и офуцаног лажова, полуписменог дрекавца са Новог БГ, зликовца од пре и данас, је јасна порука писменим Србима да немају ни дом ни земљу и да је много исплативије бити нико и ништа него уједиљен око офуцаног Фирера“.

Део коментара са сајта НСПМ-а, 19. 4. 2019.

А онда мало и о учесницима скупа:

„Dno i kal u kome se valja srpska komunisticka svinja – sta treba madjarskoj da ucestvuje u ovim govnima boga pitaj baby“!

„Фукара која се одрекла и Бога и Срба опет се скупља оп Београду пре нове издаје“. 

„Da li ce Beograd moci da se opere posle prosipanja fekal…sa bine? a i fekal koje narod dopremljen u Beograd ostavi na putu do “velikog skupa” ? Nije ni cudo sto gde god se pojave ovi “govornici” i jahaci apokalipse svuda se siri smrad neljudi“. 

„Ни стотине аутобуса, ни тоне сендвича, ни крда чудних физиономија и нагласака, неће помоћи да број окупљених премаши број оних који се сваке суботе окупе да искажу своје незадовољство стањем у држави“. 

Шта ће сиротиња из провинције која никад није видела Београд него да седне у бесплатини аутобус добије храну послуша пар будалесина и онда се сликају да су “били у београду” 

„ово нема смисла
да нико није издао упозорење грађанима у Београду до колико сати треба да држе затворене прозеоре да би избегли смрад напрдено социјалистичко радикалског стада“

„Народ који је дозволио себи да га неки политикант и локална протува против своје воље нагура у аутобус и на силу му гурне сендвич у уста и није заслужио другачију судбину до ове“.

„Koliko slepaca, beskičmenjaka i sendvičara na jednom mestu… Odvratno… Povrća mi se…“

Ово су само неки злонамерно изабрани бисери једног дела просвећене Србије који тврде да другачије мисле о Србима који такође тврде да другачије мисле.

Све је дословце и без исправљања граматичких грешака могуће прочитати на сајту НСПМ од 19. априла текуће године.

У следећем наставку настојаћемо да прибавимо цитате оних који говоре о вешалима, а финији о вешалицама у марамици, о тестерама, фашистима, тајкунима, терористима, пучистима, издајницима, страним плаћеницима, вискипијама по амбасадама западних држава, пријатељима Мила, Месића, Тачија, Заева а да нису способни ни скуте да додирну Путину, Си Ђи Пингу, Меркеловој, Макрону, а камоли председнику Бруса, чувеном Јутки, такође виђеном у аутобусу.

Србија је земља којој је најлепше жеље упутио управо један деспот.

Ставови изнети у рубрици „Разномислије“ не одражавају нужно и становиште „Стања ствари“



Categories: Разномислије

Tags: , , , ,

18 replies

  1. Moja omiljena rubrika “Opanjkavanje drugih sajtova”. O mojoj mnogostradalnoj sudbi na narecenom sajtu, kanim sociniti poduzu pripovest.

  2. Не знам тачно шта је поента овог текста. Критика коментара? Могућност за коментарисање зато и служи, да свако може да дође и напише шта мисли. НСПМ има сулуд обичај да коментар преправи, ако није политички коректан, па да га онда објави. Други цензуришу под разним изговориима, а сви критикују Вучића зато што је укинуо “слободу медија”. Једини ко ми никад није цензурисао коментар је Србин Инфо и Српска Акција која више не постоји.

  3. @Владимир Челекетић

    На Српској Акцији је била тешка цензура и то је чињеница.
    Зато су имали три коментатора!

    Писац чланка је све изједначио.
    Заборавио је да акција изазива реакцију.
    Како се понашају поједини функционери на власти и шта изјављују?
    Онда њихови чауши и сендвичари запале по неку кућу, некога почасте штанглом по глави и онда аутор очекује културу са друге стране.
    Мало сутра.

  4. @Кобајаши

    Ја сам навео само своје искуство.

  5. @ Komentar ceka pregled

    Паметни сте ви, али намерно не желите да видите да овде превасходно није реч о том сајту него о једном начину размишљања (“антипротивном” постојећем). Да сам склонио о ком је сајту реч, аутор би се могао жалити на цензуру: а нешто ми лакше да се ви жалите 🙂 на цензуру када вам НЕ БУДЕМ објавио тај “трактат опањкавања”. (Користан савет: Не пишите га без преке потребе, не трошите џебану без везе…)

    Дигнуто на виши ниво: овде аутор не “запева” као ви што му неко није објавио коментар, него даје своје (разно)мислије о тим и таквим коментарима, а они су такви као да нема МОДЕРАЦИЈЕ, зар не? Па зар ви нисте одушевљени што су коментари тамо баш такви, ви се ваљда (као и сабрат из дијаспоре, Челектић, залажете за логику ПУШТАЈУ МИ КОМЕНТАРЕ – САЈТ ДОБАР; НЕ ПУШТАЈУ МИ СВЕ КОМЕНТАРЕ – САЈТ ЛОШ).

    @ Владимир Челекетић

    Искуства су незгодна ствар. Ево нпр. једно моје искуство: један уредник једног сајта 🙂 ми се хвалио како је успео да вас отера са свог сајта. Рекао вам, на овај или онај начин, “идите, господине, без речи збогом”, и после био срећан.

    И дирљива је та ваша храброст из дијспоре да тако слободно пишете 🙂 🙂 🙂

    Једино од вас је храбрији један научник који живи у Европи годинама а храбро позва на устанак овде…

    ***
    Поновићу: Стање ствари није – нити ће бити – сајт без модерације. Годинама је овде било АУТОМАТСКО пуштање коментара, нико не рече тада “види слободе” него многи рекоше “хајде да то злоупотребимо и пишемо шта год на падне на памет а нек одговара Мика за то што се ми правимо храбри или паметни”.

    Александар Лазић

  6. @ Стање Ствари

    Мени су блокирали коментаре на многим местима иако никада никога нисам вређао, ни са ким се нисам свађао и нисам никада користио вулгаран речник. Но, шта ће се објављаивати на ком сајту, ствар је власника сајта, тако да се ја, због забрана, никад нисам ни жалио и, уопште, од тога нисам правио драму. За мене је, блокирање коментара, због изреченог политичког става (не рачунам тзв. троловање и очигледну опструкцију дискусије) показатељ слабости онога ко сајт уређује.
    Није ми јасна каква је сврха коментарисања ако ће оно да показује само мишљења која су у складу са уређивачком политиком, али добро, зашто би то мени морало да буде јасно?
    А ово сам већ написао, колико ја знам, ако је сајт регистрован на америчком серверу, не могу да вас јуре за вербални деликт. Можда Ви имате бољу информацију, али ако је до вербалног деликта на ИНтернету, по српским законима, хиљаде Срба би већ биле на робији.

  7. @Александар Лазић

    Колико има около несувислих типова са озбиљним менталним проблемима?
    Ако не би било модерације, овај сајт би другачије изгледао?
    Иживљавање по сајтовима је таквима начин да се реше неких својих напетости, фрустрација а можда је и недостатак лекова у питању.
    Претпостављам шта све стиже и на шта то личи.
    Зато је модерација потребна и не сматрам је цензуром.
    Цензура је нешто друго.

  8. @ Владимир Челекетић

    Прво, ако сте већ свуда “блокирани” онда поштујте ову “трибину” (и правила). И што вам бесплатно објављујемо линк/рекламу на ваш блог. Није мало, заре не?

    *
    Друго, било је толико примера “вербалног деликта” у последње време да је право чудо да вам ниједан није запао за око. Ево управо са ОВОГ САЈТА текст:

    Павле Ћосић: Мој статус због једног спорног Фејсбук статуса о Вучићу

    Изгледа да је дошло крајње време да напишем шта се заиста догодило у вези са чувеним статусом због ког сам преко ноћи постао опасан лудак, манијак, терориста, фашиста, нациста, поремећена личност и, најважније, новинар „Печата“. И даље ме пријатељи које нисам скоро видео питају исто питање, па је ово можда најбољи начин да свима све лепо објасним, али и онима који о целом овом нестварном случају знају мало или не знају ништа.

  9. @ Стање Ствари

    Али, зар ја не поштујем правила овде?
    Уосталом, није могуће непоштовати правила ако прегледате сваки коментар пре објављивања.
    Коначно, коментари су нешто што, ваљда, желите да имате? Тиме додатно привлачите читаоце. Ја не бих имао ништа против да имам толико коментара на свом блогу.

    За овај случај не знам, али, опет кажем, колико ја знам, Фејсбук је, изгледа, нешто друго, ту могу да прогањају људе у Србији, али ја пишем о другим сајтовим регистрованим на америчким серверима. Па узмите само Стормфронт. Све би их позатварали у Европи, а људи пишу из Европе. У крајњој линији, ја пишем о изношењу политичког става или изношењу чињеница. Коментари који су “претње” смрћу појединцима или лични обрачуни су глупости, свакако, то и да бришете не ремети квалитет дискусије.

  10. @Stanje stvari
    Vase nepoverenje mi razjeda dusu, a imputacija da se u zivotu vodim subjektivistickim principom dobro=meni dobro je uvreda mene kao misleceg coveka koji je na ovom sajtu napisao najdivnije misli o razlici izmedju individualizma i egoizma i njihovoj vezi sa kolektivistickim matricama i oligarhijskim oblikom vladavine i mene kao ljudskog bica koje je sa drugima uvek nesebicno delilo prostor i vreme u ovom svetu.Drzeci se one da rukopisi ne gore, tj. da se kucanja ne razlazu na elektrone, mirne savesti i cista srca pisem o mojoj mnogostradalnoj sudbini na izvesnom sajtu.

    Bejah mlad i jos neiskvarene duse, pre nego sto sam se upustio u svet komentarisanja.Misljah da kvalitet koji mogu da pruzim, kao i siroka znanja, mogu da poprave kvalitet komentarisanja, inspirisu uvecanje kvantiteta komentara i tako pokazu sajt interesantnim za sponzorisanje.Kako sam bio naivan!Pisao sam o politici, filozofiji, umetnosti, filmu, naoruzanju…sve najdivnije stvari koje cisto srce i jasna misao mogu stopiti u jedinstvo ljubavlju prema nekoj visoj svrsi.Ali, avaj, nad mojojm oazom srece nadvili su se oblaci nastupajuce bure koja ce moje misli ispuniti nemirom, a srce gorcinom.Secam sa dobro kada je Jelena Milic prvi put izgovorila rec “bot”, govoreci o ruskim botovima na internetu.Bilo je to vreme kada sam prvi put opazio, suprotno Milickinim recima, veliko povecanje broja antiruskih komentara na sajtovima koje sam pratio, uglavnom poznatih dnevnih novina, o tome kako nam Rusija nikada nije pomogla, Sanstefanskom miru, sta je radila po Poljskoj i Ceskoj…Na sajt na kome sam jedino komentarisao, nesebicno deleci teskobne plodove vlastitih misaonih trudova, ovi oblaci su se poceli nadvijati za vreme protesta zbog “Savamale”.Neodvojivost sudbine stradalnika na KiM i Savamali koju je povezivala neodvojivost prihvatanja nasilja nad vlastitom drzavom i cinjenja nasilja vlastite drzave nad vlastitim gradjanima, bese poreknuta gomilama komentara istog sadrzaja.Tada je jos bilo moguce polemisati.Cak sam se suocio sa fenomenom da oni koji osporavaju moje stavove, hvale iste kada ih nadju u tekstovima autora na sajtu.Stvari se drasticno menjaju sa raspadom koalicije Dveri-DSS i povratkom u politiku, ranije na tom sajtu prokazanih, Djilasa i Jeremica.Ukazivanja da je ovo prilika za od naroda dugo trazena nova lica u opoziciji i da su navedena dvojica bila deo vlasti koja je slabila institucije drzave da bi predala KiM, a na kraju su se te institucije, zbog svoje slabosti, predale Vucicu, prestala su da budu objavljivana.Komentatori koji su delili taj stav, polako su bili menjani onima kojima se sve svodilo na “ua” i “ura”, psovke i uvrede, nekada upucene Djilasu i Jeremicu, danas Vucicu, sutra ko zna kome, ali je ocigledno da su takvi “komentatori” uvek potrebni.Moj konacni razlaz sa tim sajtom se desio se, neocekivano, na sasvim drugim temama, kada su odbili da mi objave komentar o, ni manje ni vise, “Blejdraneru” u kojem sam pokazao da je pitanje da li je glavni lik “replikant” irelevantno i da glavni lik i nije glavni lik…dakle komentar nevezen za politiku, ali mozda za sujetu autora.Zatim je usledilo odbijanje objavljivanja komentara na tekst o moralnom zadatku srpskog naroda, zanimljivo, istog autora, koji je podsecao da narodi nemaju moralne zadatke i da su moralni zadaci “sirenja civilizacije” ili “demokratije i ljudskih prava” bili uvodi u najgore zlocine.Narodi imaju suverenitet i sprovode ga na nekoj teritoriji prinudom na postovanje zakona.Moralne zadatke moze postaviti (ne mozete, moral je individualan i moze biti samo egzemplaran, moral ne sudi, sude sudovi po zakonima) samo neki moralni uzor, cija uzoritost, ako pretenduje da obaveze druge, a ne da bude samo primer, mora poticati od bozanskog izvora, pa su drzave u kojima moral ima prirodu pravne obaveze – teokratije.

    Tako se, posle svih tih prikljucenija, obreh ovde, jos uvek neugasle nada u svetlost ljudske reci, jer i svetlost zvezda koje su davno mrtve i dalje pokazuje put moreplovcu (i balistickim projektilima :)))

  11. @ Кобајаши
    “Зато су имали три коментатора!”

    -I od te troice, utisak je da je jedan bas svojski radio na tome da rastera ostale.

  12. @ Александар Лазић

    Рекосте господину Челекетићу ..”И дирљива је та ваша храброст из дијспоре да тако слободно пишете 🙂 🙂 🙂
    Једино од вас је храбрији један научник који живи у Европи годинама а храбро позва на устанак овде…”

    Дозволите ми да узвратим на исти начин и кажем да је дирљива та ваша храброст да опањкавате Србе дијаспорце и пришивате им лицемјерство, а истовремено и од њих узимате прилоге да би сте сајт, и 51% власништва над њим, одржавали у животу.

  13. @ Владимир Челекетић

    За овај случај не знам, али, опет кажем, колико ја знам, Фејсбук је, изгледа, нешто друго, ту могу да прогањају људе у Србији, али ја пишем о другим сајтовим регистрованим на америчким серверима.

    Васељенска ТВ је ваљда (била) регистрована у Канади, власник је био човек из Канаде. И јесте ли, г. Челекетићу, чули за привођење Весне Веизовић, или “колико ви знате” не могу да вас приведу због вербалног деликта у Србији ако је амерички/канадски сервер?

    https://www.intermagazin.rs/vesna-veizovic-zasto-sam-ja-privedena-a-moj-racunar-uhapsen/

  14. @ AM

    Овде је, јасно, реч само о ДВА СЛУЧАЈА, два појединца. Како то мислите да опакњавам СВЕ дијаспорце?

    Ова су се двојица “правили паметни”:

    – Европски научник, коме не желим да наводим име, прописно ме је извређао што нећу да објавим његов позив на устанак;

    – Г. Челекетић је мудровао из (беше) Јужне Африке како “кад отвориш сервер у Америци нема вербалног деликта” итд.

    Зато сам их (с)поменуо. Није то никаква храброст, наравно. А ако је то цена да се угаси сајт, или да је цена да опстане сајт да ја не смем да мислим што мислим и да се некоме “увлачим”, онда сајт треба да пропадне јер “ако смо пали, били смо паду склони” (Б. Миљковић).

    А од те господе помоћ нити је стигла нити је потребита, штоно би се рекло.

    А ви, господине, остајте у добром здрављу, без обзира јесте ли у дијаспори или матици!

    Александар Лазић

  15. @ Александар Лазић
    Ваша реченица “И дирљива је та ваша храброст из дијспоре да тако слободно пишете” одвећ је јасна и одише универзалношћу, тако да додатно “објашњење” није потребно. Тако ја то видим… из дијаспоре.. у којој не скончах од бијесног стајног трапа. Могли сте поштованом Челекетићу, који иначе и јесте паметан, не мора да се “прави”, да одговорите и са “али ми, ето, волимо вербални деликт”, кад је помињао те сервере, ако сте већ жељели да ваш одговор шљашти сарказмом, а не да упирете у Глонас координате.. као и том неком научнику. Та “позив на устанак” је могао упутити и неки други, а опет исти такав, луди научник и даље сједећи у топлој и добро плаћеној САНУ фотељи. Добро, не баш у САНУ, ал’ има у Србији још топлих мјеста.
    Ви сте у свом коментару акценат ставили на географску ширину умјесто на садржај, тако да ту слабо помаже и врли пјесник. Упутили сте “прејаку реч”. И немојте драмити с тим “ако је то цена”.. па ви сте власник сајта и можете, без увлачења, да објавите шта год хоћете, па и оно што мислите.
    И ја вама желим свако добро у раду и здравље од Бога.

  16. @ AM

    Ви сте у свом коментару акценат ставили на географску ширину умјесто на садржај, тако да ту слабо помаже и врли пјесник. Упутили сте „прејаку реч“.

    Можда се вама тако не чини, али није свеједно кад о вербалном деликту/устанку причате из дијаспоре или матице. Тако да је у овом случају битна и географска ширина, тј. јесте ли доступни “органима гоњења”. И то није прејака реч, него је истина, макар како је ја видим: а рекао бих да сте ви преосетљиви и видите проблем тамо где га и нема. Носталгија?

    И немојте драмити с тим „ако је то цена“.. па ви сте власник сајта и можете, без увлачења, да објавите шта год хоћете, па и оно што мислите.

    Не драмим ја ништа, драги господине: могу без увлачења да кажем сваком шта мислим, али то још не значи да ће сајт опстати. Јер сте управо ви помињали да финансије за опстанак долазе (и) из дијаспоре.

    Мислим да је сувишно и објашњавати да је Стање ствари замишљено као “саборни пројекат”, где доиста нико није дељен по основи тога је ли у матици или у дијаспори или у тзв. региону (српским земљама). С друге стране, то не значи да свако има право да пише шта хоће, “прави се паметан”, истерује своју правду а истовремено својим ставовима тера ауторе и коментаторе са тог истог сајта. Ни саборност не значи безвлашће и “пустили су ми свуда коментаре”: саборност није слобода да се ради шта се хоће него је утемељеност у ономе што јеси и задовољство што си управо та коцкица много, много ширег мозаика. “Тако ће бити последњи први и први последњи; јер је много званих а мало изабраних” (Мт. 20,16). И ко год ту искочи мора му се скренути пажња, тако ја мним, био он у дијаспори, матици, региону…

    Толико.
    Александар Лазић

  17. @ Стање Ствари

    Ја знам да је Весна Веизовић привођена, али, такође, знам да има гомила српских сајтова на којима се пише много тога што би се у Србији третирало као вербални деликт, а није ми познато да је неко прогоњен и суђен, али је прогоњен онај професор са Правног, педерски лоби га је гонио, а тај је писао нешто на НСПМ, која је регистрована на “рс”.
    Е сад, ако је он судски гоњен за оно што је он писао, онда бих ја требао да будем стрељан и то још на аеродрому, при уласку у земљу, за оно што пише на мом блогу и то не би било тешко пошто сам у Србији сваке године. Дакле, све што треба да ураде је да сачекају који месец и пресретну ме на аеродрому. Да не спомињем људе који су стално у земљи, Златановића са Србин Инфо или момке са Стормфронта, којима, свакако, могу да уђу у траг ако хоће итд.
    Како било, не кажем да потпуно знам како то “правосудно” функционише, само пишем о ономе што видим. У сваком случају, не могу да Вам угасе сајт.
    Мислим да претерујете и преувеличавате опасност.
    Друга ствар, није ми јасно како смо дошли до ове дискусије, Ја сам само навео да ме нису цензурисали на Србин Инфо и Српској Акцији и онда сте Ви ту нашли за потребно да ми нешто одговорите. Ја никакву замерку на СС нисам ставио. Не разумем зашто ми два коментара нису објављена, чак и ако узмем критеријуме о којима Ви пишете, али ја се и не трудим да разумем и не питам и не жалим се.

  18. @Владимир Челекетић

    Свако од нас вуче за собом ИП број који добијамо од свог провајдера.
    Ако загрдимо, полис нас налази преко ИП броја и провајдера који има нашу адресу( плаћамо месечно да би имали интернет) и ето их на вратима.
    Има и програма који могу да дају лажни ИП али и то се лако провали и то користе недобронамерни да би правили пометњу у случају бановања на сајту и да би малтретирали админа.
    Регистровање сајта се обично иде преко страних сервера баш због тога да не би цео сајт био угашен ако је регистрован код домаћих провајдера, сервера. Кажу да су руски сервери најбљи, најсигурнији.
    Полиција је добро опремљена јаким компјутерима и програмима који пецају наивне, то тврдим.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading