Савез за Србију иницирао оснивање Савеза за Косову и Метохију

Савез за Косово и Метохију би укључивао политичке организације, удружења грађана и појединце без обзира на њихову политичку припадност, изјавио је председавајући СзС Бошко Обрадовић

Фото: Сајт Савеза за Србију

Савез за Србију је са представницима српске опозиције на Косову иницирао формирање Савеза за Косово и Метохију, који би укључивао политичке организације, удружења грађана и појединце без обзира на њихову политичку припадност, изјавио је данас председавајући СзС Бошко Обрадовић, након састанка у Београду са политичким представницима Срба из редова опозиције на Косову.

„Ми смо се као представници политичких странака сложили да све наше политичке организације на Косову и Метохији које припадају опозицији треба на неки начин да смање своје сопствене активности и да колективно уђу у овај Савез за Косово и Метохију и да практично све наше политичке активности као опозиција на Косову наставимо заједнички“, рекао је Обрадовић.

Према његовим речима, састанци у вези са формирањем Савеза за Косово ће се убудуће одржавати како у Београду, тако и на Косову, где би, како каже, требало да буде одржана оснивачка скупштина.

Састанку у просторијама опозиционог СзС-а присуствовали су неки од лидера Савеза – Бошко Обрадовић, Драган Ђилас, Борко Стефановић и Јанко Веселиновић, те представници српских косовских опозиционих странака и удружења: грађанска иницијатива Народна правда, Европски покрет Срба са Косова, као и представници опозиционих протеста „Један од пет милиона“ који се одржавају у градовима на северу Косова.

Ненад Радосављевић, представник Народне правде, изјавио је да „режим нема одговоре на кључна питања“. Он је додао да опозиционе групације које су учествовале на састанку неће учестовати на локалним изборима, заказаним за 19. мај.

„Док се гласови доносе у џаковима и на тај начин се бира Српска листа (водећа партија Срба са Косова, прим РСЕ) и док се у кампањама током емитовања предизборних спотова противника Српске листе гаси струја читавој општини, као што је то био случај у Лепосавићу, па самим тим нико није имао прилике да то гледа, у том случају избори немају смисла“, рекао је Радосављевић.

(Радио Слободна Европа/СзС, 10. 4. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Оно што треба да забрине је, како може да постоји разлика у гледању на будућност Косова и Метохије између „Српске листе“ и странака опозиције? Оно што је дозвољено странкама у ужој Србији, не може бити дозвољено српским странкама на Космету. Јер је у питању опстанак покрајине као дела државе Србије. Одговорност је на „Српској листи“, да грађанима неалбанцима објасни који је крајњи циљ њихове политике. Ради поређења, нека ова „водећа“ листа каже, има ли таквог раздора између албанских странака на Косову и Метохији. Све су листом за „Косово“ као независну државу. А како је СЛ блиско везана за коалицију са СНС у Србији, крајње је време да од лидера СНС и председника Србије затраже изјаву, који је његов крајњи циљ у вези са будућношћу јужне српске покрајине. И да се једном престане са игром „скривалице“ и раздвајањем, ионако малобројног српског и других неалбанских народа на Космету.

Оставите коментар