Рамуш Харадинај: Ја сам амерички војник

Наши ставови су слични ономе за шта се Америка залаже, они на терену су свесни тога, а ја сам војник Америке на терену, рекао премијер тзв. Косова

Рамуш Харадинај (Фото: НСПМ)

Косовски премијер Рамуш Харадинај, који борави у САД, поновио је да су односи између Косова и САД добри, а да је такса од 100 одсто на српску и робу из БиХ уведена “против интереса Србије и Русије на Балкану”.

“Наши ставови су слични ономе за шта се Америка залаже, а они који су на терену су свесни тога, а ја сам војник Америке на терену”, рекао је Харадинај те додао да се то односи пре свега на Русију и Србију.

Навео је и да само “примењује наређење у односу на ситуацију на терену” и да верује да се “јачањем Косова јачају и амерички интереси и уклањају руски и други интереси”.

Харадинај је у петак отпутовао у САД, најављујући да ће имати састанке са америчким званичницима, наводи Газета блиц.

Приштински Лајми је међутим раније пренео, позивајући се на изворе из Харадинајевог кабинета, да се он неће састати са америчким званичницима, већ с представницима албанске католичке заједнице.

Иначе, Харадинај је због увођења такси од сто одсто на производе из Србије и БиХ, од краја прошле године био под санкцијама САД, тако што му је онемогућено да добије визу.

Зато није могао да присуствује традиционалном Молитвеном доручку у Вашингтону, почетком године, иако је био позван.

(Танјуг/РТС, 7. 4. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. („Наши ставови су слични ономе за шта се Америка залаже, а они који су на терену су свесни тога, а ја сам војник Америке на терену“, рекао је Харадинај те додао да се то односи пре свега на Русију и Србију.)

    Премијер квази државе “Косова” је прибегао и овом трику да се умили Америци. Каже да су они “Балканско крило” САД. Само је занемарио све видније промене код њих. Председник Трамп није као они пре њега. Он има другачије погледе на ову терористичку и нарко-мафијашку творевину на простору државе Србије. Само га остаци претходних гарнитура, који се још држе у администрацији садашњег председника, ометају да се јасно искаже према овим албанским улизицама. Али, то треба очекивати у блиској будућности. Јер, за данашње САД су ови терористи само – терористи. И третираће их као и све друге. Нека се они не надају да ће се САД са Трампом, а ради њих, сукобљавати са Руском федерацијом. Решиће неспоразуме као у Сирији, а, сада видимо, и у Либији.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading