Немачка професорка: Не рађајте, нова деца нису потребна!

Гимназијска професорка Верена Бруншвајгер, иначе радикална феминисткиња, објавила књигу-манифест „Нерађање уместо бездетности“

Верена Бруншвајгер/Verena Brunschweiger. (Фото: Juliane Zitzlsperger)

Ни Немачка као да више не може без скандала. У епицентру најновијег су њена 38-годишња гимназијска професорка Верена Бруншвајгер и њена књига-манифест „Кinderfrei statt kinderlos” („Нерађање уместо бездетности“).

Бруншвајгерова у свом манифесту није имала длаке на језику. Без увијања је објавила да „нова деца нису потребна“ јер ће њихово рађање погоршати климатску ситуацију на планети. Управо тако.

Објаснила је да свака нова „гладна уста“ значе – нову тону угљен-диоксида. И упозорила: „Ускоро нећемо имати шта да дишемо. Ледници ће се истопити и сви ћемо пропасти. Престаните да рађате!“

Бруншвајгерова апелује на жене да се добровољно одричу материнства, а као други разлог за то наводи – економску кризу. Још је додала да за мајке на породиљским боловањима раде сви који немају децу. А то, по њеним резонима, није правично.

Све јој је ово било премало, па је додала:

„Од деце нема никакве вајде. Она никога не чине срећним. Родитељи су зомбији који ходају. Још је Ниче говорио да су новорођени нова прљавштина која стиже у овај свет.“

У Немачкој се поводом манифеста већ чују питања попут: „На шта ли је мислила мајка Бруншвајгерове када ју је рађала?“

Неки Немци су већ објавили да не желе да њихова деца обезбеђују пензије Брауншвајгеровој и њеним присталицама.

Манифест Бруншвајгерове се појавио у земљи у којој се број Немаца из године у годину све више смањује.

Верена Бруншвајгер је, иначе, радикална феминисткиња.

И у Немачкој према феминисткињама – и либералним, и марксистичким, и „помадним“ – постоји распрострањена одбојност коју у многоме провоцира њихова агресивност, преноси Спутњик.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Б92, 2.4.2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Наслов њене књиге у ствари значи ”Слобода од деце уместо бездетности”, што мења смисао поруке коју жели да пошаље. Немцима и северној Европи посебно не пише се добро јер су примили идеје о ”алтернативним” половима (!) и сексуалним оријентацијама, које се промовишу и намећу законском силом баш у циљу смањења популације на Земљи. Истовремено, радикални џихадисти поручују белој раси да ће је окупирати својим наталитетом јер она не зна да се брани и не жели да рађа децу!

  2. Нека нечастиви, и преко ове несрећнице ради свој погани посао на уништавању породице, а да се ми окренемо догађају који је пред нама, битан за наше спасеније.

    У најави,
    Шеста Благовестна литија за светињу живота и материнства и забрану абортуса ће се одржати, ако Бог да, на велики празник Благовести у недељу 7. априла после Литургије у Саборној цркви; Литургија почиње у 9 сати.

    На званичном сајту београдске патријаршије о литији ни једног-јединог слова, али ипак има доста активности, и то у рублици Вести из ХРИШЋАНСКОГ света, за почетак:

    Поштанске марке поводом сусрета Фрање Асишког са Султаном
    http://www.spc.rs/sr/poshtanske_marke_povodom_susreta_franje_asishkog_sa_sultanom

    Папа велича кардинала Августинa Беа због дијалога са Јеврејима
    http://www.spc.rs/sr/papa_velicha_kardinala_bea_zbog_dijaloga_sa_jevrejima

    Конференција у Ватикану, расправљали о хорору педофилије, педосексуалне праксе, као и о општем злостављању.
    http://www.spc.rs/sr/konferencija_u_vatikanu

    Нови папски нунције у Словенији
    http://www.spc.rs/sr/novi_papski_nuncije_u_sloveniji

    Папа путује крајем марта у Мароко
    http://www.spc.rs/sr/papa_putuje_krajem_marta_u_maroko

    Одликован католички монах-фрањевац као „најбољи учитељ на свету“
    http://www.spc.rs/sr/odlikovan_katolichki_monah_kao_najbolji_uchitelj_na_svetu

    и Најновије из рублике Вести из ХРИШЋАНСКОГ света: Папа Фрања поводом 6. априла – Међународног дана спорта http://www.spc.rs/sr/papa_franja_povodom_6_aprila_medjunarodnog_dana_sporta

    Молим се, да љубљени Господ пастирима београдске патријаршије, пошаље благог ангела, да их посети, да их просветли, да их умудри и да их врати у загрљај Оном ко је Пут, Истина и Живот.
    Боже дај.

  3. Сви се рађамо са два основна инстикта, инстикт за продужем врсте и инстикт за самоодржањем. Уколико нам недостаје један од ова два инстикта значи да смо ‘фелерични’.
    Дакле, гимназијска професорка Верена Бруншвајгер има тзв. фелер па зато њено писаније не треба узимати превише озбиљно.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading