Александар Вулин положио војничку заклетву

Како је наведено на сајту Министарства одбране, заклетву је положило 356 војника и слушалаца курса резервних официра, међу којима је био и Александар Вулин, који је завршио обуку резервног састава

Александар Вулин (Фото: mod.gov.rs)

Свечаност поводом полагања војничке заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације “март 2019”, слушалаца курса резервних официра и припадника резервног састава старијих од 30 година који нису служили војни рок, одржана је у касарни “Војвода Живојин Мишић” у Ваљеву.

Како је наведено на сајту Министарства одбране, заклетву је положило 356 војника и слушалаца курса резервних официра, међу којима је био и Александар Вулин, који је завршио обуку резервног састава.

Честитајући полагање војничке заклетве, командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић истакао је да је одбрана отаџбине одувек на овим просторима представљала свету дужност, право и част и да је суштина заклетве увек имала и имаће узвишену и племиниту вредност.

Фото: mod.gov.rs

“Држава смо славне историје, часне прошлости, поносних и храбрих људи. Прави синови и кћери отаџбине само једном дају заклетву и заветују се своме народу и због тога је овај частан чин на понос вама, вашим породицама и нашем народу”, рекао је генерал Петровић и нагласио да сви који су данас положили заклетву, буду поносни потомци славних предака и да се поносе својом земљом, како би се и она поносила њима.

Данашњој војној свечаности присуствовали су и државни секретар Бојан Јоцић, начелници управа Генералштаба Војске Србије, градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић, епископ ваљевски Милутин, као и представници локалне самоуправе, Министарства унутрашњих послова, бројни пријатељи и родбина војника.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1, 22.3.2019)

 



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. НАТО курсиста (а шкарт од ЈУЛ-оваца) ?!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading