Политика: Укида се Музеј ваздухопловства

У одлуци владе истиче се да Министарство одбране има обавезу да чува музејску намену Музеја ваздухопловства Београд као споменика културе. Одлука о укидању музеја ступа на снагу даном објављивања у „Службеном гласнику”

Влада Србије донела је одлуку о укидању Музеја ваздухопловства у Београду јер, како се наводи, потребе за делатношћу установе могу да се задовоље на рационалнији и ефикаснији начин.

Права, обавезе, имовину и архивску грађу музеја преузима Министарство одбране, а исто важи и за запослене, који ће бити преузети у складу са прописима којима се регулише пријем у службу професионалних припадника Војске Србије.

Један од експоната у музеју (Фото: Д. Јевремовић)

„Музеј ваздухопловства донеће финансијски извештај, односно биланс стања на дан 15. марта 2019. и у складу са могућностима измириће постојеће обавезе према добављачима, извршиће наплату потраживања од поверилаца, пренос преосталих ликвидних финансијских средстава на рачун Министарства одбране који је отворен код Управе за трезор и затварање активних рачуна Музеја ваздухопловства Београд.”

У одлуци владе истиче се да Министарство одбране има обавезу да чува музејску намену Музеја ваздухопловства Београд као споменика културе. Одлука о укидању музеја ступа на снагу даном објављивања у „Службеном гласнику”.

(Политика, 16. 3. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Ма, зашто само музеј? Укинути државу у целини. После вас, од ње ништа и неће остати.

    Сачувај нас Боже од ове пошасти!

  2. Ovakvih stetocina Srbija jos nije imala.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading