Хашим Тачи: Подела Косова и размена територија само преко мене мртвог

Нико не може да подели Трепчу, ни Митровицу ни језеро Газиводе, нити да узме центиметар косовске територије, тврди председник тзв. Косова

Хашим Тачи (Извор: Н1)

Тирана/Приштина – Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи тврди да поделе и размене територије Косова може бити само преко њега мртвог.

О томе причају, како је рекао, они који су помагали Слободану Милошевићу и пријатељи су са Миланом Радоичићем.

„Размена територија се никада неће десити, размена територија је погодба и никада неће бити дозвољена, а подела Косова се може догодити само преко мене мртвог“, рекао је Тачи у Тирани, где је одржан сусрет са албанском дијаспором.

Нико, тврди Тачи, не може да подели Трепчу, ни Митровицу ни језеро Газиводе, нити да узме центиметар косовске територије, пренела је Газета Блиц.

„О подели Косова данас говоре они који су помагали Слободану Милошевићу и пријатељи су са (Миланом) Радоичићем“, казао је Тачи и додао да нико не може да порекне његову посвећеност припајању Косову тзв. Прешевске долине, односно трима општинама на југу централне Србије, Прешеву, Медвеђи и Бујановцу, а да то не утиче на целовитост тзв. Републике Косово.

Тачи је одбацио и било какав облик успостављања Балканске уније, јер, како је рекао, то нарушава „територију Републике Косово“.

„Албанска нација мора бити оснажена. Косово има пријатеље и партнере као што су САД-ЕУ, али има и политичке противника. Војска Косова ће бити војска мира…“, рекао је Тачи.

Изразивши захвалност САД која подржава трансформацију Косовских безбедносних снага у тзв. војску, Тачи је рекао да се Приштина припрема за улазак у коначну фазу дијалога са Београдом за постизање свеобухватног споразума о нормализацији односа.

„Нећемо дозволити организацију међународне конференцију на којој би била Русија, само ћемо дозволити подршку САД“, рекао је Тачи и додао да је премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај већ одустао од те идеје, следећи његове савете.

Тачи је, такође, рекао да неће дозволити рушење односа са САД зарад, како је рекао, уских политичких интереса.

„Морамо радити заједно са САД без икаквих интереса и нећемо дозволити да дневно политички интереси компромитују наше односе са Сједињеним Америчким Државама, које су најзаслужније за косовску независност“, пренела је Газета експрес.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/Б92, 1. 3. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. („Размена територија се никада неће десити, размена територија је погодба и никада неће бити дозвољена, а подела Косова се може догодити само преко мене мртвог“, рекао је Тачи у Тирани, где је одржан сусрет са албанском дијаспором.)

    Откуд сада та промена у ставу “компромисног” Тачија? Он као да није свестан да је тиме избио последње адуте из руку свог саговорника из Србије. Како ће се сада наћи најављивано “компромисно” решење? Ипак је морао да се приклони онима који би радије присвојили цео колач – Косово и Метохију. Мучи их само још што их је “изневерила” Руска федерација. А тако су се надали да ће сви заједно убедити Србију да поклони своју Покрајину сепаратистима.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading