Беџет Пацоли у отвореном писму позива Вучића да призна независност Косова

Заменик премијера тзв. Косова тврди да Вучић састанцима са групом Срба са Косова, и порукама које шаље, покушава да избегне признање косовске независности

Беџет Пацоли (Извор: КоССев)

Пацоли Вучићу: Време да Срби живе слободни од уплитања Србије

Заменик косовског премијера Беџет Пацоли упутио је отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у коме га позива да призна независност Косова.

Писмо је објављено на његовом званичном Фејсбук налогу, а уследило је након састанка председника Вучића са представницима Срба са Косова поводом актуелне политичке ситуације.

Пацоли тврди да Вучић таквим састанцима са, како наводи, групом Срба са Косова, и порукама које шаље, покушава да избегне признање косовске независности.

У тексту који назива „писмом добре воље“, Пацоли истиче да Вучић има погрешан приступ историји, те да је Косово држава која почива на слободи, демократији и благостању.

Сматра и да је време да, како наводи, „Србија дозволи Србима да живе свој живот слободни од њеног уплитања“.

Марко Ђурић: Пацолијево писмо је писмо лоше воље

Србија је Ваша држава и поздрављам то што се коначно обраћате на праву адресу, у међувремену реаговао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић такође отвореним писмом косовском министру спољних послова Беџету Пацолију.

„Жао ми је, међутим, што већ у наслову откривате своју неискреност, називајући ваше писаније писмом добре воље. Ни у Вашем писму, ни у Вашим делима никакве добре воље нема,“ поручује Ђурић, наводећи да је његово писмо Пацолију „писмо лоше воље“.

Због, како наводи „притисака, претњи и свакодневних лажи“ Пацолија и других косовских званичника, Ђурић је, а и „велики део Срба, посебно Срба на КиМ-у, „веома лоше воље.

Приштину је оптужио да чини све како би уништила дијалог са Београдом и сваку шансу да до помирења два народа дође на миран и цивилизован начин.

Ђурић је уједно у 15 тачака изнео, како је навео „доказе Пацолијеве неодговорности и превртљивости“.

Ђурићевом писму претходило је писмо Беџета Пацолија уз наслов „Писмо добре воље“ који је позвао председника Србије да призна независност Косова.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1/КоССев, 28. 2. 2019)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. “У тексту који назива „писмом добре воље“, Пацоли истиче да Вучић има погрешан приступ историји, те да је Косово држава која почива на слободи, демократији и благостању.”

    Сваки човек има право на грешке, па и председник Вучић. Он је “мотивисан” разним сугестијама од стране Запада, кога је дуго времена уважавао из нејасних разлога, ипак увидео да срља у издају своје земље. Долазак делегације Срба са Косова и Метохије на састанак са њим му је отворио очи. Јер, ти људи су рекли истину о својим животима на окупираном Космету. Те изјаве нису као оно што чујемо од разних чланова “Српске листе” и “министара у оставци”. Ово може да има одлучујући утицај на коначан став врха Србије према питању Косова и Метохије. Тврдњу министра СП Владе “Косова” Пацолија да њихова “држава” почива на слободи, демократији и благостању, не прихватају ни на Западу. Сви они који нису добијали “поклоне” од сепаратиста за одрађену НАТО акцију 1999. године.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading