Немачка пристаје на разграничење, уз „узајамно признање суверенитета“?

Ако се две суверене државе договоре једна са другом и ако могу да сносе сваку одговорност за своју земљу, онда међународна заједница мора да прихвати тај споразум, каже портпарол ЦДУ/ЦСУ Флоријан Хан

Фото: Sputnik/Игорь Зарембо

Ако се Косово и Србија сложе да је решење у промени граница, међународна заједница би то морала да прихвати, изјавио је за „Дојче веле“ портпарол парламентарне групе ЦДУ/ЦСУ Флоријан Хан, преноси Танјуг.

„С променом граница се мора деловати врло пажљиво, али лично мислим да, када се две суверене државе сложе да промене заједничку границу између себе и када су у стању да сносе одговорност за то, међународна заједница би то требало да прихвати“, прокоментарисао је Хан идеју о којој би могло да се преговара у наставку дијалога Београда и Приштине.

Немачка жели да се споразум две стране допуни „узајамним признавањем суверенитета“, додао је Хан.

„То је моје лично мишљење. Дозволите ми да поново кажем: ако се две суверене државе договоре једна са другом и ако могу да сносе сваку одговорност за своју земљу, онда међународна заједница мора да прихвати тај споразум. Ми, наравно, желимо да тај споразум буде допуњен узајамним признавањем суверенитета“, објаснио је Хан, пренела је приштинска „Коха“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 27. 2. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Хер Флоријан Хан, како би било да не тупите много о суверености коју и сами имате таман колико вам Ујка Сам дозволи.

Оставите коментар