Наоружани Албанци упали у село Растелица код Куршумлије, МУП демантује

Полицији није пријављен било какав упад групе наоружаних људи на територију централне Србије, како су објавили медији, али јесте пуцњава из правца Косова и Метохије

Извор: Политика

Куршумлија – Група наоружаних косовских Албанаца испалила више рафала у куршумлијском селу Растелица у близини контејнера где бораве дрвосече, изјавио је за агенцију Бета један од радника који је био у шуми Миломир Стевановић (47).

Инцидент се догодио протекле ноћи, а Стевановић, који ради у предузећу „Сунце транс”, које за Србија шуме изводи радове, остао је сам у контејнеру на око 2 километра од административне границе са Косовом, док су остали радници отишли у Куршумлију по намирнице.

Стевановић је казао да је са оближњег брда на око 400 метара од радничког контејнера испаљено неколико рафала из аутоматског оружја.

„Пуцњава је трајала око пет минута, а ја сам побегао у шуму, на супротну страну, како бих пронашао сигнал за мобилни телефон. Нашао сам га на неколико километара од контејнера и позвао полицију и колеге”, рекао је Стевановић.

Истовремено, недалеко одатле у селу Растелица, у пет домаћинстава су покрадене вредније ствари.

Мештанин Миломир Ераковић (63) у изјави за агенцију Бета казао је да су становници тог села у страху и да за њих у том крају нема живота.

„Све су преврнули по кући, кревете, ормаре, кухињске елементе. Из ормара повадили постељини и бацили на под. Врата су извалили ногом, однели су ми радио, још неке кућне уређаје. И подрум су провалили и однели вредан алат”, рекао је Ераковић.

Власници свих пет кућа преко зиме бораве у граду, а преко лета су у селу Растелица се баве пољопривредом, преноси Бета.

Обијене напуштене куће у село Растелица код Куршумлије

Група наоружаних Албанаца упала је рано јутрос у село Растелица код Куршумлије и једном од мештана украла трактор, јавила је ТВ Прва. Како се наводи, приликом упада чула се и пуцњава, а у селу се налазе јаке полицијске снаге.

Дописница београдске телевизије наводи да је дошло до пуцњаве и да су демолиране све куће у том селу. Додала је и да су распоређене јаке полицијске снаге. Поред Растелице, Албанци су упали у још једно село.

Протеклих година су локални медији упозоравали на овакве догађаје и преносили сведочења мештана који тврде да их нико не штити и да је Жандармерија повучена, као и да су од надлежних тражили да се снаге безбедности врате.

МУП: Пријављено да су се чули пуцњи са Космета

Полицијској станици Куршумлија синоћ је, од стране радника који су секли шуму у реону села Растелицa, пријављено да су се чули пуцњи из правца АП Косово и Метохија, саопштено је из МУП-а Србије.

Полицији није пријављен било какав упад групе наоружаних људи на територију централне Србије са простора АП Косово и Метохија, али је полиција јуче, приликом редовне патроле у реону села Растелица, уочила да је више кућа обијено.

Имајући у виду да реч о кућама у којима нико не живи, полиција је одмах обавестила власнике, након чега је утврђено да је украдена једна ловачка пушка, моторна тестера и више различитог алата.

Полиција је о свему обавестила надлежно тужилаштво, по чијем налогу предузима све мере и радње на утврђивању околности ових догађаја.

(Политика, 27. 2. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. И МУП је предузео – шта? Дакле, чули су се пуцњи, с простора наше јужне покрајине – или, суседне државе, ако све буде по вољи српских издајника – и МУП није предузео ништа.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading