Александар Вучић: Грађанима ћу предочити решење за проблем Косова тек кад га прихвате Албанци

Изаћи ћу пред грађане када га будем изложио пре свега Албанцима и када га они прихвате. Нешто сам им већ изложио а нешто не, видећемо то су преговори, рекао је Вучић

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да тренутно нема решења за проблем Косова, да по том питању није оптимиста и да му се не нада превише. Он је, гостујући на ТВ Прва, рекао да има предлог, али да ће га јавност чути када га прихвати друга страна.

„Вероватно да неће бити никаквог решења, јер постоје различити интереси у свету. Нисам оптимиста по питању договора али сам спреман на разговоре кад укину таксе”, рекао је Вучић.

Он је навео да практично више не постоји никакав маневарски простор за деловање, али да Србија гледа да сачува све што може.

„Веома сам уплашен због тога. Борићу се за договор. Ја нећу политички да пустим, али ћу бити политички поражен”, закључио је Вучић, а затим поновио да данас, у овом тренутку не постоји решење.

„Нема идеалног решења и до њега не можете лако да дођете”, додао је председник Србије.

Рекао је да не спада у оне који кажу „све је наше”, али ни у оне који су све дали. Каже да има предлог како би се проблем могао решити, али да га јавности још неће саопштити.

„Изаћи ћу пред грађане када га будем изложио пре свега Албанцима и када га они прихвате. Нешто сам им већ изложио а нешто не, видећемо то су преговори”, рекао је Вучић.

Он је напоменуо да Албанци хоће за заокруже државност и да су због свега што се дешава нервозни и доносе исхитрене и погрешне одлуке које штете Србима. Због тога, како је рекао, САД и ЕУ журе ка решењу, јер виде нервозу Албанаца због које може лако да дође до сукоба.

„Потпуно је јасно да нас један инцидент води у сукоб. Хоћемо ли избећи то? Надам се да дâ”, закључио је Вучић.

Он је рекао да се залаже за мир и да се нада да ће бити довољно паметних људи да не дође до сукоба, јер је, како каже било доста ратовања.

„Мира ће бити, све док неко физички не нападне и почне да убија Србе”, рекао је Вучић.

Он је додао да га је Влада поред његових ингеренција као председника, овластиле да се бави решењем питања Косова и да не жели да га оставља будућим генерацијама.

„Друга је ствар што знам да било које решење да понудите, већину нећете добити”, осенио је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Инсајдер, 21. 2. 2019)

Погледајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. “Aлександар Вучић: Грађанима ћу предочити решење за проблем Косова тек
    кад га прихвате Албанци”
    Значи ли то да Албанци имају политичку приоритет у односу на све остале
    грађане Србије – у погледу предложених решења за проблем Косова – а да
    сви остали /бирачи и гласачи/ никада неће сазнати шта је то предложио АВ,
    ако тај предлог прво не усвоје Албанци?
    То остаје тајна за Србе – шта је и како преговарао АВ са Албанцима?!

    Драган Славнић

  2. Тајни српски преговарач признао да са Харадинајем прави косовску владу. Рекао да у вези Косова он све одлучује обзиром да је Министарство спољних послова претворено у певачко друштво.
    Погледајте :

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading