Хашим Тачи: Неколико пута сам се састао са Вучићем без присуства камера

Срели смо се без присуства камера у Бриселу, у Ватикану на разним церемонијама, такође у Паризу, Бечу и Њујорку, рекао председник тзв. Косова

Хашим Тачи и Александар Вучић (Фото: Зери)

Косовски председник Хашим Тачи по први пут је признао да се са председником Србије, Александром Вучићем састао неколико пута, без присуства камера.

„Срели смо се без присуства камера у Бриселу, у Ватикану на разним церемонијама, такође у Паризу, Бечу и Њујорку. Отворено смо разговарали о дешавањима на Западном Балкану, о нечему што нисам наглашавао пред камерама. Последња фаза дијалога има смисла за Косово само ако Косово добије признање и чланство у УН“ рекао је Тачи.

Тачи је изјавио у интервјуу за Радио-телевизију Албаније да је постизање споразума са Србијом племенито као и што су победа и независност Косова биле величанствене. Како каже, Косово без чланства у великим међународним организацијама остаје изоловано.

„Не можемо да постанемо Палестина Западног Балкана. Нећу допустити ни под којим околностима, ни по коју цену, споразум који не гарантује обострано признање и чланство у УН-у. Нећу допустити Заједницу са извршним овлашћењима која ствара „Републику Српску“ и дисфункционализује државу Косово. Нећу им дозволити ни да се дискутује“, додао је.

Извор: Gazeta Express (текст је изворно преведен са албанског, осим наслова који је адаптиран)

Опрема: Стање ствари

(КоССев, 13. 2. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар