Јово Вукелић: Kласични разбојници и велеиздајници у заједничкој акцији

Ово је маскенбал намењен да завара Србе и Србију! Тако је могуће објаснити зашто Харадинај и „влада у Приштини“ скоро три месеца „издржава овако снажне и сталне нападе из целог света“ и не попушта

Творци такси (Карикатура: Тошо Борковић)

Све светске агенције јављају да су на седници Савета безбедности УН (СБ УН) 7. фебруара „све чланице једногласно осудиле таксе од 100 одсто које је Приштина увела на робу из Србије и Босне и Херцеговине, и позвале на моментално укидање те мере“.[1]

Откако су нелегалне и илегалне власти у Приштини пре два и по месеца (21. новембра 2018) донеле одлуку да уведу намет од 100 одсто на сву робу из централне Србије која стиже на Косово и Метохију сваког дана се огласи нека од држава, или њихов премијер или председник државе, или међународна институција или организација да енергично затражи укидање те мере која се коси са принципима слободне трговине.

И САД и НАТО, и Европска унија (ЕУ) и појединачно земље чланице ЕУ траже од квази председника владе Рамуша Харадинаја да укине ту одлуку.

Значи, сви главни западни покровитељи независности српске покрајине наводно енергично притискају Харадинаја и његову владу да одступи и одустане од такве одлуке. Чак медији јављају да и прете Харадинају, упозоравају га да ће увести некакве санкције њему и приштинским званичницима, да им неће одобрити визе…

Али до данас се у Приштини ништа није променило! Напротив, Харадинај иначе западни кадар, изабраник НАТО, САД, ЕУ и Немачке сваки пут све јаче издаје прогласе како неће укинути уведене таксе и како је то забетонирана одлука „суверене“ владе у Приштини.

Тако изгледа да он доказује и показује свима мишиће и песнице, тачније зубе да је најсамосталнији и најнезависнији каубој-премијер кога је амерички Дивљи запад, уз помоћ Немачке, изабрао за значајну политичку фигуру.

Треба подсетити да је протеклих година Харадинај сматрам немачким човеком, блиским сарадником немачке обавештајне службе БНД, као што се Тачи одраније сматра човеком САД и ЦИА.

Некадашњи члан обезбеђења на улазима у дискотеке, где су аргументи увек били насиље и мишићи, и ранији „борац ОВК”, сурови ратник с краја 90-их, који је побио много Срба и направио велики број ратних злочина и злодела сада показује своју праву примитивну природу, простаклук и необразовање, једном речју дивљаштво.

Наивни се вероватно питају како је и да ли је могуће да је неко толико самосталан и независтан, суверен у савременом свету, као што је то Харадинај?!?

Могуће је да објасним коначно, зато што сви ови „притисци“ који стижу од покровитеља независности са Запада нису искрени, њих уствари нема и да само наивни прихватају здраво за готово њихове изјаве да они врше притиске и да прете санкцијама Приштини. А уистину тога нема!

Стварних притисака на Харадинаја нема и у питању је велики циркус Запада у коме су организатори и идејни творци одлуке о увођењу такси Србији уствари Запад, на челу са САД и НАТО.

Ово је маскенбал, карневал као у Венецији намењен да завара Србе и Србију!

У таквим околностима могуће је објаснити зашто Харадинај и „влада у Приштини“ скоро три месеца „издржава овако снажне и сталне нападе из целог света“ и не попушта. Он се тако исказује као најдрскији каубој, шеф банде коју подржава америчка власт и влада.

Он показује да је јачи од било чије молбе, захтева, апела или упозорења који стижу из целог света. Он је најјачи, најнезависнији „председник владе“ од свих на свету! Као из песме „не може ми нико ништа“!

Време је карневала и маскерада

Власти Србије за сав овај циркус и маскенбал, праве карневалске игре, такође, знају. Али, по свему судећи у томе играју своју, од НАТО, одобрену улогу која на први поглед изгледа као негација тамошње шиптарске власти и политике.

Уистину, то је глуматање, јер заправо то Харадинајеву одметничку и дивљачку власт додатно учвршћује и легитимизује.

Дакле, имамо класичне разбојнике и велеиздајнике у заједничкој деструктивној акцији.

Треба на крају да истакнемо да нико од ментора Приштине са Запада (САД, НАТО, ЕУ, УМНИК) не помиње ни речју и не тражи да се укине и поништи много важнија, исто тако нелегална одлука квази власти у Приштини о формирању војске „Косова“, којом се крше све резолуције и документи, сви споразуми. Праве се агресори на Србију из НАТО пакта луди!

Тако да ових последњих месеци гледамо и слушамо трагикомичну игру промотера Приштине са Запада (САД и НАТО), с једне, и њиховог циркуског извођача Харадинаја, с друге стране, и присуствујемо лошој представи у којој главни каубој са Дивљег запада јача сваким новим нападом на њега!

Извор: http://www.kmnovine.com/2019/02/gp.html

Наслов и опрема: Стање ствари

(Између сна и јаве, 9. 2. 2019)


[1] Ивица Дачић: Једна од најпозитивнијих седница СБ УН за Србију (Танјуг, 8. 2. 2019)



Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Одмах сам рекао, чим су увели таксе од 100% да је то “измишљена” препрека, и када је буду укинули, то ће овај наш Драмосер прогласити за велику победу његове “политике” и потписаће “правно обавезујући споразум” шта год то значило, и то врло ускоро. Затим наравно “халабука” око тога, онда у то и избори… циркус! Даље за све то време циркуса код нас, Албанија од једном постане “Велика”. Албанија је већ у НАТО-у… амери то тако има да “тумаче”! Нисам сигуран ни да би “Косово” и као независно лако било примљено у НАТО. Нарочито после задњих ветрова од стране Трампа. Ово је опасна замка.

  2. Да се Власи не досете!?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading