Сплит: Ватерполисти Црвене звезде нападнути, голман викао да је Црногорац  

Хрватски портал „24 сата” наводи да су ватерполисти „Звезде” у клупским обележјима нападнути на сплитској Риви, да су тројица побегла, а да је један због неколико удараца чак морао да скаче у море

Фото: Jutarnji list/Screenshot Youtube

СПЛИТ  Четворица ватерполиста „Црвене звезде” нападнута су данас у Сплиту пред утакмицу са „Морнаром” у Регионалној лиги.

Београдски медији јављају да се играчи „Звезде” враћају у Београд, и да је утакмица отказана, преноси Танјуг.

Како се наводи, ватерполисти Звезде у клупским обележјима нападнути су на Риви, шеталишту у центру Сплита.

Тројица су побегла, а један је због неколико удараца чак морао да скаче у море да би се спасао.

Сплитска полиција саопштила је да је ватерполиста одбио лекарску помоћ и да трага за петорицом нападача.

Краљ: Да нисам скочио у море, убили би ме

Голман ВК Црвена звезда Александро Краљ, који је скочио у море након што га је, заједно са још тројицом његових саиграча, напала група младића у Сплиту, по изласку из воде рекао је да би га „убили” да није то урадио.

„Да нисам скочио у море убили би ме”, рекао је Краљ након доласка полиције и лекарске екипе, преноси хрватски сајт Гол.

Хрватски сајт Индекс наводи да су неки од окупљених Сплићана желели да му помогну да изађе из воде, док су други узвикивали: „Ипак је он четник”.

Пре него што је изашао из мора, играч је скинуо мајицу Црвене звезде и бацио је у море, додаје хрватски сајт, преноси Танјуг.

Председник ватерполо клуба Црвена звезда Виктор Јеленић потврдио је раније данас да је голман Александар Краљ морао да скаче у море у Сплиту по добијању неколико удараца од нападача, али и да није добио теже повреде.

Индекс наводи да је њему наводно разбијена аркада.

Према наводима „Слободне Далмације”, четворица играча седела су на кафи око 13:40 сати на Риви, главном градском шеталишту, када им је пришла група младића и затражила од њих да скину тренерке са клупским обележјима, а потом насрнула на њих и почела да их туче.

„Слободна Далмација” наводи, позивајући се на незванична сазнања, да су ватерполисте напала петорица младића.

„Одједном је настала галама и вика. Рива је била пуна, а одједном је један човек скочио у море, док је други побегао у смеру Палаче, према Воћном тргу. Мислим да је било више нападача. Несрећни младић из мора викао је да је Црногорац”, рекао је за „Слободну Далмацију” један од очевидаца овог инцидента.

ВК Морнар осудио напад на ватерполисте Звезде

СПЛИТ –  Ватерполо клуб „Морнар” оштро осуђује данашњи напад на четворицу ватерполиста Црвене звезде у Сплиту, рекао је секретар „Морнара” Вили Маринић.

„Сазнали смо да је пар њихових играча нападнуто данас након што су слободно време, након тренинга, а пре утакмице, искористили за шетњу по сплитској риви. Наш клуб оштро осуђује сваку врсту насиља, како на спортским борилиштима, тако и изван њих, а самим тим и овај напад”, рекао је Маринић, преноси Танјуг.

Четворица ватерполиста „Црвене звезде” нападнута су данас у Сплиту пред утакмицу са „Морнаром” у Регионалној лиги, а Маринић каже да ВК „Морнар” жали што је дошло до тога након што, како је нагласио, два клуба 10 година играју регионалну лигу по целом региону, без икаквих инцидената.

Он је за хрватски портал Индекс додао да су ватерполисти „Црвене звезде”, с којима је „Морнар” требало да вечерас у 20:30 сати игра утакмицу регионалне лиге, допутовали у Сплит јуче по подне.

„Одсели су у хотелу Загреб у Дуилову, одакле су синоћ и јутрос под полицијском пратњом отишли на тренинге на базене на Пољуду”, рекао је он.

Хрватски портал „24 сата” наводи да су ватерполисти „Звезде” у клупским обележјима нападнути на сплитској Риви, да су тројица побегла, а да је један због неколико удараца чак морао да скаче у море.

Председник ватерполо клуба „Црвена звезда” Виктор Јеленић потврдио је да је голман Александро Краљ морао да скаче у море у Сплиту по добијању неколико удараца од нападача, али и да није добио теже повреде.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 2. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

  1. Слика и прилика данашње Хрватске. Срби су приморани да траже спас у мору како би избегли линч.

    То је право лице хрватског друштва.

  2. @Хаеул: Јако грешите, ниједан Србин није скочио у море! Скочио је је један Црногорац/Монтенегрин/Дукљанин који – по сопственом гласном признању никакве везе са Србима нема! Бог
    зна како се, јадник, ни крив – ни дужан ту нашао, и тако као невин не-Србин страдао…
    А, што се правог лица хрватског друштва тиче, ако Србима оно није дефинитивно јасно бар још тамо негде од 1941 г., ако не и још доста раније, никада се Срби опаметити неће!

  3. Ево како је један сплитски новинар видео напад на ватерполисте ЦЗ у Сплиту :

    http://www.autograf.hr/napad-na-vaterpoliste-cz-u-splitu-je-i-poraz-katolicke-crkve/

  4. Поводом напада на српске спортисте у Сплиту, млади католички историчар и теолог Горан Шарић подсетио је своје земљаке зашто Далмација није талијанска :

    https://100posto.hr/news/da-srpska-vojska-dva-puta-nije-oslobadala-jadran-od-talijana-ne-bi-bilo-13-milijardi-od-turizma-i-hrvatska-bi-bila-gladna

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading