Основци из Лучана покренули акцију „Сачувајмо ћирилицу”

Дизајнирано 10 плаката чија су основа цитати појединих професора, писаца, песника, светитеља и црквених великодостојника, као и фотографије најстаријих ћириличних споменика

Чланови новинарске секције Основне школе ,,Милан Благојевић” из Лучана, са наставницом српског језика, Моником Ружић, и школским библиотекаром, Јеленом Карић, покренули су акцију ,,Сачувајмо ћирилицу”.

Израђени су плакати чији је циљ да подсете на дужност очувања језика и писма. У оквиру акције планиране су многобројне активности.

За сада је дизајнирано 10 плаката чија су основа цитати појединих професора, писаца, песника, светитеља и црквених великодостојника, као и фотографије најстаријих ћириличних споменика.

Позивају се сви они који би да подрже акцију очувања српског писма и они који имају било какав предлог за сарадњу, да на мејл casopiskoraci@gmail.com шаљу своје предлоге, утиске и писма подршке овој великој идеји потеклој из мале средине.



Categories: Моба

Tags: , , ,

4 replies

  1. Браво децо, бићете ви људи.
    Прави срби.
    Понос својих родитеља и васпитача.
    Док онај ко треба да брине о језику и писму пише латиницом
    https://facebookreporter.org/2018/03/14/predsednik-sanu/

  2. Лепо, похваљујем!

  3. Проблем нисмо ми нови нараштаји, већ ви који сте одрасли у оном времену и још гајите његове труле тековине.

  4. Тако је Хаеул. Проблем нисте ви младе генерације. Проблем је примитивизам старије генерације, која си умишља да са присвајањем латинице и одбацивањем нашега
    традиционалног писма ћирилице постаје “светски” мондијалист и тако учимо млађе генерације.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading