Александар Вучић: Морамо да разумемо и албанске интересе

Морамо да разумемо и албанске интересе. И они имају своје жеље, свет има своје. Наравно да ми имамо своје жеље и потребе, али је суштина да морамо да гледамо и туђе интересе

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић је истакао да „види куда ово води и како иде са јавним мњењем“, говорећи о решавању косовскометохијског проблема.

Он је то изјавио на заједничкој конференцији за медије са председником Словеније Борутом Пахором.

– Све мање људи хоће решење, сви мисле да је овако добро. Не сви, али већина мисле да је тако добро јер мисле да горе неће бити. Биће много горе ако не будемо нашли решење. Због тога се плашим и бринем – навео је Вучић.

Додао је да све то говори због људи у Србији.

– Морамо да разумемо и албанске интересе. И они имају своје жеље, свет има своје. Наравно да ми имамо своје жеље и потребе, али је суштина да морамо да гледамо и туђе интересе. Меркелова је у Давосу рекла, цитирајући Макса Вебера, да је компромис победа, а не пораз. Плашим се да смо много далеко од компромиса. Наш слободан простор за компромис је мали и сужен и тешко га је постићи. Сви су против, а нити су видели, нити понудили алтернативу – изјавио је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Вести онлајн, 28. 1. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

6 replies

  1. Има ли неко да каже овом човјеку, да је он тренутно у функцији предсједника једне, бар на папиру, суверене државе и сувереног народа и да су интереси те државе и тога народа на првом мјесту. Он то очито не зна.

  2. Ja mogu sve i svakoga da razumem ali tebe Vucicu vise ne.

  3. Кад се ради о изјавама појединих на врху, објављених на сајту СС, све чешће проверавам рубрику, надајући се да је С***ање Ствари, и све чешће већ отанка нада бива изневерена.

  4. Господине увиђавни молим вас да раѕумете и моје интересе а они су целовито Косово у оквиру Србије. Хвала

  5. A sto to mene zabole ona muska stvar za siptarkse interese?!?!
    Ono sto ja ne razumijem da je neko spreman radi posla u nekakvoj drzavnoj sluzbi sa platom od 350 do 400 evra da izadje na izbore i glasa za ljude kao sto si ti iza vi tog posla. Ti ljudi su veci problem i od Vucica i od siptara sa svim amerikancima zajedno.

  6. Свачије интересе “ви” разумете, осим српске. Уосталом, за то сте и плаћени.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading