Сергеј Трифуновић нови председник Покрета слободних грађана

Скупштина Покрета састала се како би изабрала новог председника, након оставке Саше Јанковића, између два предложена кандидата – адвоката Александра Оленика и глумца Сергеја Трифуновића

Сергеј Трифуновић (Фото: А. Васиљевић)

Глумац Сергеј Трифуновић изабран је данас поподне за новог председника Покрета слободних грађана.

Према сазнањима медија које преноси Танјуг, била су укупно 32 гласачка листића, од којих је 39,3 одсто било за Оленика, док је Трифуновић добио 60,07 гласова.

Скупштина Покрета састала се данас око 13.00 сати, како би изабрала новог председника, након оставке Саше Јанковића, између два предложена кандидата – адвоката Александра Оленика и глумца Сергеја Трифуновића.

Скупштина је изабрала два члана Председништва, Петра Милетића и Лидију Мартиновић.

За ту функцију је, иначе, било кандидовано још пет чланова Покрета.

Саша Јанковић који је раније био председник тог Покрета повукао се из политичког живота средином децембра 2018. године.

(Политика, 26. 1. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Још један коментар који је НСПМ цензурисао:

    Трифуновић је простачка ****** кога од једног Вучића разликује само чињеница да овај први није на власти. Оваквима није место ни у јавности, а камоли политици.

  2. Pričati ili pisati o Sergeju Trifunoviću kao glumcu je pleonazam. Njegov humanitarni rad samo maliciozni mogu nipodaštavati. U odlučnost i dobre namere njegovog političkog angažmana sumnjaju oni protiv kojih se i bori negirajući mu čak i dokazana umetnička i humanitarna stremljenja. Ovaj nekonvencionalni, impulsivni, nesputani temperament sa jako izraženim stavom “popu-pop, bobu-bob” svesno ne bira glagole i epitete onima na koje se obrušava, dokazujući da se u istoriji prostitucije ne prodaje samo telo, već i moral. Ipak, za bavljenje politikom mogao bi da uvaži Hamletovo uputstvo glumcima:..”i ne mlatarajte rukama”, jer je Sergejevo gostovanje u talk show emisiji Impuls na N1 kod Jugoslava prilikom medijske inauguracije lidera PSG, nažalost bio politički debakl, sa nerazumljivim promuklim (mada se zbog toga izvinio) izrečenim delovima, uz nepotrebne pokrete ruku, nervoznim grimasama i mimikom. Dokazane šmirante u politici mogao bi pobediti dokazani glumac političar.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading