Кајл Скот: Тужно што нико није кажњен за паљење амбасаде САД

Више од деценије након што је запаљена зграда амбасаде САД, једног живота који је изгубљен и скоро милион долара штете, још нико није одговарао, написао је Скот на свом Твитер налогу

Кајл Скот (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Амбасадор САД Кајл Скот изјавио је да је тужно што после више од десет година још нико није кажњен за паљење зграде амбасаде у Београду и смрт једне особе.

Апелациони суд у Београду, како је у среду објављено на сајту тог суда, укинуо је условне казне четворици осумњичених за учествовање у паљењу амбасаде САД 21. фебруара 2008. године.

„Више од деценије након што је запаљена зграда амбасаде САД, једног живота који је изгубљен у том пожару и скоро милион долара штете, још нико није одговарао нити је кажњен. Тужно“, написао је Скот на свом Твитер налогу.

Суд је ослободио Дејана Вучковића, Драгана Маринкова, Марка Новитовића и Милана Томаса од оптужбе да су извршили тешко дело против опште сигурности, док је потврдио првостепену ослобађајућу пресуду Ђорђу Томину, Николу Косановићу и Филипу Бацковићу.

Зграда амбасаде запаљена је током протеста „Косово је Србија“, а у пожару је погинула једна особа.

(Фонет/Њуз фронт, 17. 1. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

  1. Jos je tuznije,da Nato pakt,bombarduje jednu suverenu drzavu,preko svih normi i pravnih standarda,nanese joj ogromnu materijalnu stetu,ekonomski je iscrpi,zatvori i masakrira,gde je sama na ovom svetu,kao grupa siledzija maltretira zenu ili devojku,a niko nesme da pridje od straha.A gde je radioaktivni otrov,zagadili vodu i zemljiste,ma mamu ste na je..b.-ali,a najveci pradoks svega je sto nam se deca radjaju sa retkim bolestima(pored svih neizlecivih).pa ovde sta se radi u u zadnjih 20godina,samo skupljaju pare za lecenja tih malih i nevinih bica,ali to nisu neke normalne cifre,nego astrinomske,i ovaj siroti narod kad od usta odvoji i na jadvite jade skupi,opet vama preda za lecenje,e to je tuga…Niste se ni udostojili ni da nas razumete,a kamoli da nam placte lecenje ili ratnu odstetu.I Vi meni govorite sta je tuzno i teskobno po vas,sram da vas bude sve,belosvetke karijeriste,okanite se vise od nas i ovog napacenog neosvescenog naroda,koji nezna gde je desno,ostavite nas na miru,gori su mediji sto vas prenose.

  2. A када ће тај Скот, и остали да одговарају за Злочин над Злочинима који су починили над српским народом, као и за остале злочине широм света!?

  3. Ћути Скоте, да видиш шта је неки скот тек урадио кинеској амбасади 1999., запањио би се!

  4. Тужно је само то што, после 1999, у Србији још увек постоји амбасада САД-а, Британије, Француске.. све остало су само бљувотине представника окупатора.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading