ТРАНСФЕР ГОДИНЕ: Уредник „Стања ствари“ А. Лазић прелази на „Нови стандард“!

Уредник „Стања ствари“ ревидирао и добио „аусвајс“ да може да пређе на „Нови стандард“, ексклузивно сазнаје „С*ање ствари“

Александар Лазић са лажним наочарима и правом надом да ће преласком на „Нови стандард“ моћи да приушти истинско помагало за вид

Београд/Смедерево, 12. 1. 2019. (С*ање ствари) – Уредник „Стања ствари“ Александар Лазић у сензационалном обрту прихватио понуду новог уредника „Новог стандарда“ А. Вујовића и одлучио да напусти свој сајт у корист бољег (и Новог) стандарда. „Добио сам понуду коју нисам могао да одбијем“, исповедио се уредник „Стања ствари“ уреднику „С*ања ствари“, што смо искористили као повод за краћи разговор са, сада већ, бившим уредником (не)познатог српског сајта.

С*ање ствари: Господине Лазићу, не издајете ли Ви свој сајт када прелазите на про-вучићевски „Нови стандард“? Нисте ли управо Ви аутор оне кованице да Вучићева пропаганда функционише по следећем принципу: за оне који немају ни ајфон ни зубе – ту је „Информер“, за оне који имају зубе а немају ајфон – ту је „Видовдан“, а за оне који имају и зубе и ајфон – „Нови стандард“?!  

А. Лазић: Ако сам некога и нешто издавао, издавао сам самог себе и велечасног А. Вучића када сам га (Вучића) називао Издајником. Горко се кајем, а то кајање пробаћу да уновчим на „Новом стандарду“.

С*ање ствари: Како је дошло до овог „трансфера године“, шта Вас је понукало да „из Партизана превеслате у Звезду“?

А. Лазић: Искрено речено, нови уредник „Новог стандарда“ је кренуо редом по ауторима „Стања ствари“ и покушао да „пазари“ оно што се купити може… Кад сам то приметио, џентлменски сам му понудио да купи цело „Стање ствари“, али изгледа да је то и за, у новцу неоскудевајући, „Нови стандард“ било превише. Тако сам решио да је боље да се ја поспем пепелом и да „Нови стандард“ купи мене уместо мојих сарадника.

С*ање ствари: На шта сте посебно поносни?

А. Лазић: Поносан сам што мој прелазак није „болна трагедија о самоиздаји“ (да парафразирам Д. Ковачевића) већ је јасна порука да је све на продају и да се председник Вучић за Косово бори као (најмање) тигар. Такође сам поносан што ћу бити на истом сајту као и Ђука Бизон, а ако благи Бог буде дао можда ту величину (у сваком погледу) некад сретнем и уживо!

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , , ,

14 replies

  1. Дакле значи, стандард буши где бургија неће 🙁

    #otempora

  2. Као власник и уредник јединог српског сајта који је властима трн у оку, морали сте знати да ће доћи тренутак када ће режим покушати да Вам угаси сајт на овај или онај начин.
    Пошто сајт није на продају, јесу поједини аутори и уредници тако да, посути се са мало пепела није ништа страшно када знате да ћете бити раме уз раме са Ђуком Бизоном у Новом стандарду.
    Зато, Стање Ствари нака наставе да воде непоткупљиви аутори, а Ви благо нама крените у Нови стандард са пуним новчаником и зихернадлама на уснама.
    Можда ће Вам сан бити мало немиран и савест мрљава, али ћете зато постати део Вучићевог прелетечког јата без части и морала.
    Наравно, већ смо се навикли на сатиричне текстове С*ања Ствари па знамо да бисте радије угасили сајт него престали да критикујете власт, али да су решили да Вас уклоне са медијског неба, то је више него јасно.
    Желим Вам срећу у Вашој даљој борби за истину, српство и православље 😊

  3. @ Srđan M. Krunić

    Чудо је тај стандард, и стари и Нови.

    “Чини ми се рођаче
    да је стандард покварио људе
    једу го*на и сањаре” (Бранимир Џони Штулић)

  4. Režimlijska identitetska politika i troškovi režima za kupovinu i održavanje telohranitelja sa nacionalističkom ideonomijom su u direktnoj srazmeri. Sa režimlijskog stola masnokopitarima padaju ne mrvice, nego promili od promila, mrvice od mrvica! I hajde što neko tako pristaje na otvoreni prezir prema sebi i svom rodu, nego je problem problema što misli da Bogu i Srbstvu službu služi. Dajte molim vas, dignite svoju cenu barem do NVO antisrbske cene rada. Skupo ste plaćeni – skuplje se prodajte. Nije mala stvar ojalovititi se Vučić-Tadićem, gutati im žabe krastače i vršiti ko zna koje radnje.

    #sučimćeteizać

  5. Odje Vukmman Cejovic.
    Tako vam i treba, kad me banujete i brisete moje tekstove.
    Foliranti!

  6. Нека неко јави Малом Радојици (и великом Вукману) да је овде реч о сатиричној вести, да се не радује беспотребно! 🙂

  7. Ako ocete, ja cu vas reformisati.
    Uslov je da glavacke izbacite sve one koji su me banovali i da mi se izvinete.
    Evo, pristajem da budem zamenik glavnog i odgovornog urednika a ako bas insistirate, mogu biti i glavni urednik.
    Steta bas, sto Sovjeti slabo placaju.
    Velika je navalica profesionalnih Srba na sovjetski kazan.
    Mogli biste probati i sa kazanom za srpsko jevrejsko prijateljstvo.
    Valjda je ostala neka crkavica i u tom kazanu.

    Eeeee, pusti Kinezi, sto oni ne otvore kakav kazan za profesionalne Srbe.

  8. @ Radojica Perovic / Вукман Чејовић

    Хвала на дивној понуди – али нам јефтиније и удобније да избацимо само јединог Вас не све који су имали ту несрећу да сусретну са Вашим коментарима (и сходно томе примене “одговарајуће мере”) 🙂

    ПС. Није, Вукмане, баш све на продају.

    Жена, деца и родитељи се не продају. Чак и ако им неко одреди цену, наведена сума није за разматрање. То је ценкање оним што нема цену и оно је срамотно.

    Не продаје се домовина, ако наравно, овакав појам постоји у мозгу пацијента.

    Не продаје се вера.

    Не продаје се част.

    Савест, чак и ако је погажена уз помоћ шушкавих новчаница, свеједно ће одбити да призна да је продата и мучиће безаконог продавца до смрти и после ње.

    https://stanjestvari.com/2017/06/18/tkacov-nije-na-prodaju/

  9. “…Вучићева пропаганда функционише по следећем принципу: за оне који немају ни ајфон ни зубе – ту је „Информер“, за оне који имају зубе а немају ајфон – ту је „Видовдан“, а за оне који имају и зубе и ајфон – „Нови стандард“?!…“. Ванредно прецизан опис стања… На моју срећу, не само што имам мал`те не све зубе, а и ајфон, али – имам и ајпед, па можда зато већ једно 5-6 година не пратим ни “Видовдан“, ни “Нови Стандард“? Мада – морам признати да када год сам на кратко у Београду, свакодневно и на запрепашћење продавца на киоску, купујем ама баш све државне таблоиде (укључујући и “ПолиЦику“, али она на жалост нема оне дивне и укусне фотографије као остали) и неизмерно уживам у њиховим предивним фотографијама и дубокоумним текстовима, а посебно у насловима. На сву срећу, чак и у туђини имам прилику да преко НСПМ-а прегледам све насловне стране; тако ми духовни живот не осиромашује баш дибидус, а и лечим се од носталгије….

  10. Имам ајфон, али немам зубе – нспм, недељник или н1 ?

  11. Gospodo urednici.
    Laknulo mi je kad sam saznao da se necete rasformirati, jer takav gubitak srpski narod podnijeti ne bi mogao.
    Apromo mog pisanja u kojem dodirujem kabaliste, pa cijenjeni citaoci, moraju da preduzimaju odgovarajuce mjere, reci cu sledece.
    ******************** *************** ******************** ************************
    ********************************* ************************************************
    ******* ************* ******************* *************** ************* **********
    Tako i ja vas pitam: “kako braco da pisemo o svetskim problemima a glavne aktere tih problema ne smijemo da spomenemo.”

  12. Fala vi, dje culi i dje ne culi, sto ste bez ikakvog skracivanja objavili moj odgovor i vrnuli me u vase predivno jato sokolova, odsecenih krila.

  13. Gospodo, svecano obecavam da cu pisati pristojno, trudeci se da ne sirim nikakve parole neprijateljske ili, ne daj Boze, antisemitske prirode.
    Valjda mi od sada necete brisati tekstove.
    Srdacan pozdrav.

    Vas Radojica

  14. НЕПОТКУПЉИВА ТОЛИКО ДА ЈЕ НИ РУСИ НЕ МОГУ (ПОТ)КУПИТИ:

    http://standard.rs/2019/01/16/misli-uoci-posete-vladimira-vladimirovica/

    “Добро нам дошао предсједниче! Осјећајте се у Србији као Срби у Русији – као свој на своме!”

    Милана Бабић је професор српског језика и дипломирани теолог, координатор школске омладине Међународног Савеза „Насљедници Побједе“, предсједник истуреног одјељења Удружења драмских писаца Србије за РС и извршни уредник за издавачку дјелатност у Задужбини кнез Мирослав Хумски. Ексклузивно за Нови Стандард.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading