НП Отаџбина: Речи патријарха да је „сам Бог послао Вучића“ нису у интересу српског народа на КиМ

И пред Богом и пред историјом сви ћемо бити криви за губитак јужне српске покрајине али они који су на врху и ближе Богу – они ће бити највише криви

У прорежимским медијима прећуткује се информација да Приштина током јануара треба да преузме контролу неба изнад Косова и Метохије до висине од 7 хиљада метара. Ту чињеницу јуче је објавио и министар инфраструктуре у влади самопроглашене републике Косово Паљ Љекај. Без сагласности Александра Вучића небо изнад јужне српске покрајине не може да се преда сепаратистима јер је супротно Кумановском споразуму. На ружан и безобзиран начин врховни командант Војске Србије одрекао се „небеске Србије“.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је председник Србије дао и прећутну дозволу за формирање војске Косова на тајном састанку са Хашимом Тачијем у Паризу. На конкурс за пријем у сепаратистичку војску Косова за 70 места пријавило се више од 300 Срба. Без прећутне сагласности актуелне власти из Београда Срби се не би пријављивали. Уосталом, Александар Вучић као услов за наставак преговора са Приштином не поставља одлуку о поништењу војске Косова неко само укидање такси на робу из Србије. Његова „Српска листа“ није ни уложила приговор на уставни закон због формирања војске Косова из чега следи да им та одлука није мрска.

У новогодишњем интервјуу за „Курир“ председник Србије безобразно све оне који су за замрзнути конфликт назива лицемерима. Народни покрет Срба са Косова и Метохија „Отаџбина“ и српски народ са КиМ су за замрзнути конфликт и нису лицемери али је зато Александар Вучић издајник.

Извор: Снимак екрана

У својој кампањи за стварање Велике Албаније председник Србије каже да ако се не одрекнемо Косова него пристанемо да Косово буде део Србије, Албанци ће у Скупштини Србије имати 80 посланика а Хашим Тачи и Рамуш Харадинај биће председници Владе Републике Србије, што је крајњи идиотизам. Према броју гласача од 420 хиљада, колико је било албанских гласова на последњим изборима за скупштину самопроглашене републике Косово, Албанци у Скупштини Србије не би имали више од 35 посланика. А у нормалној Србији тј. Србији без Александра Вучића место и Тачију и Харадинају биће у затвору а не на тајанственим локацијама на којима се састају са председником Србије.

И не само то, председник Одбора за КиМ у Скупштини Србије Милован Дрецун говори о Великој Албанији као неповратном процесу. Човек је после бројних књига о српским борбама на Кошарама и одбрани Косова и Метохије променио идеологију и сада је за Велику Албанију. Данас је нажалост најгори политички шљам зајахао Србијом.

У својим наступима на питање зашто мора да се одрекне Косова и Метохије Александра Вучић каже да је то због будућности његове деце. Председника уопште не брине судбина више од 30 хиљада српске деце са Косова и Метохије која ће по свеобухватном мировном споразуму Београда и Приштине завршити у Великој Албанији.

Када се све ово има у виду, чуде речи његове светости патријарха српског Иринеја који каже да је сам Бог послао Александра Вучића да одбрани Косово и Метохију. Још каже да под његов кишобран сви треба да станемо у одбрани Косова и Метохије. Како тај кишобран предвиђа разграничење између Срба и Албанаца на Косову и Метохији – где ће се највећи број српских цркава и манастира наћи у Великој Албанији – та одбрана је нелогична, збуњујућа и катастрофална.

Српске светиње по свеобухватном мировном споразуму Београда и Приштине наћи ће се у Великој Албанији и то у години када се обележава 800 година од проглашења аутокефалности српске православне цркве.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ тешком муком може да прихвати да патријарх своје седиште неће да пребаци у Пећку патријаршију, али не може да схвати поруке његове светости јер оне нису у интересу српског народа на Косову и Метохији.

И пред Богом и пред историјом сви ћемо бити криви за губитак јужне српске покрајине али они који су на врху и ближе Богу – они ће бити највише криви. Историја им то неће опростити.

Косовска Митровица, 11. 1. 2019. године
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

7 replies

  1. Њега је могао послати само нечастиви. Бог никако. Него, откуд му то? Он није као папа-“изасланик” Христов на земљи. Црква полако, али сигурно, “круни” свој углед у народу.

  2. ЊС патријарх Иринеј погрешно процењује да велеиздајници “не знају шта чине” и рачуна да ће их на овај начин призвати памети. Није свестан с каквим зверима има посла. Из личног искуства добро знам колико је за Вас Косово и Метохија болна рана, и не сумњам да Ви све ово чините уверени да је то у интересу Цркве и народа. Али, проблем је у томе што ове зверу дорбо знају шта чине, и зарад чега. Зато је Ваш приступ, иако добронамеран, погрешан.

  3. @gavrilo13

    Једино што је послао нечастиви јесте Ваш погани језик. Како се усуђујете да тако говорите о нашем патријарху? Наши архијереји, с Патријархом на челу, представљају најјачу препреку монструму на власти у његовим велеиздајничким напорима. Патријарх свакако греши што покушава да на овај начин призове памети некога ко је давно, свесно продао веру за вечеру, јер то је јалов посао. Али то не доводи у питање добре намере Свјатјејшег.

  4. Хаеул

    “ЊС патријарх Иринеј погрешно процењује да велеиздајници „не знају шта чине“ и рачуна да ће их на овај начин призвати памети.”

    Сада сте му отворили очи. Ако после овога не “прогледа”, никада неће.

    А можда ово помогне Вама да “прогледате”:

    https://svetosavlje.org/crkva-i-savremena-kriza-poziv-svetog-sinoda-grcke-pravoslavne-crkve-narodu/

    Претпостављам да СПЦ не реагује овако, јер наша отаџбина није поробљена, њоме не управљају страни кредитори, не удара се на духовни и културни идентитет.

  5. @gavrilo13

    Вама очигледно ништа неће отворити очи, јер Вам је, као и већина православних неофита, тј. оних који су за време титоизма бежали од цркве “ко ђаво од крста”, а данас мисле да су већи православци од своји епископа, дух православља потпуно стран. Ви Цркву доживљавате на исти начин на који сте до јуче доживљавали Партију, и у сталном сте лову на “вештице” – јуче, на српске родољубе, вернике, стаљинисте, а данас, наводне издајнике православља.

  6. @ Хаеул

    Штета, што нема никога да га подсети на оне речи о проклетству човека који се узда у човека. Овако вели Господ: да је проклет човјек који се узда у човјека и који ставља тијело себи за мишицу, а од Господа одступа срце његово. (Јерем. 17, 5).

  7. Хеул

    Удахните дубоко и бројте до 10. Можда Вам помогне да се смирите. Не покушавајте да оспорите мене , већ чињенице.То говори о некултури дијалога. Користите се истим маниром као и титоисти. Осим тога, превише срџбе је у Вашем срцу, није баш хришћански. Шта је требао да ради патријарх Варнава у време Конкордатске кризе (https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0) ?

    Да пусти ствари крају и да каже да је Стојадиновића сам Бог послао?

    Уместо тога, дао је живот, као и два његова брата: https://glassacera.wordpress.com/2010/07/19/%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%80%D1%85-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%9B/.

    Наша држава је у сличној ситуацији, ако не и горој од Грчке, је се нама удара и на територијални интегритет. Па ипак, Свети Синод СПЦ не изађе са сличним саопштењем. Можда је разлог и у овоме:

    https://nkatic.wordpress.com/2017/04/26/o-cutanju-ili-ne-diram-te-ne-diraj-me-objavljeno-u-dnevniku-politika-26-04-2017/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading