Дејвид Петреус: Путин „највећи поклон” НАТО-у од Хладног рата

Москва је проузроковала да НАТО распореди више трупа и летелица у Источној Европи и у балтичким државама, рекао бивши шеф ЦИА

Владимир Путин (Фото: Бета/АП)

МОСКВА – Бивши шеф ЦИА Дејвид Петреус рекао је да је руски председник Владимир Путин „највећи поклон” НАТО-у још од времена Хладног рата.

Русија је успешно „удахнула нови живот” НАТО-у дајући му разлог да повећа војну експанзију у Источној Европи и ојача америчко упориште на европском континенту, рекао је генерал у пензији, Петреус, преноси Раша тудеј.

Русија је НАТО-у дала, како је нагласио Петреус, „нови разлог за живот”.

Како је навео на међународној конференцији у Њу Делхију, Москва је проузроковала да НАТО распореди више трупа и летелица у Источној Европи и у балтичким државама као и да успостави нова командна места у том региону, преноси Танјуг.

(Политика, 9. 1. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Баш ми је занимљиво што су многи наши аналитичари, као и коментатори , што из земље,што са богатог запада, стали, наравно из најбољих намера, у исти одред са Петреусом. Недостатак зрелости, као што рече пријатељ -Рус (културно), али и мудрости (која је женског рода).

  2. Дејвид Петреус је нехотице, или намерно, открио који су главни циљеви НАТО пакта. До сада се говорило да је то борба против тероризма, без конкретних локација, негде на Истоку. Пошто су завршили обрачун са свим могућим терористима увек у правцу Истока, и случајно близу Русије, сада су отворили карте. Главни њихов непријатељ је Руска федерација са свим својим пространим природним богатствима. И Русија, спремна да заштити своју државу од отимача, их је натерала да се још више наоружају.

  3. Није Русија ништа “проузроковала”, већ сте ви злоупотребили чињеницу да Русија више није на коленима, талац тајкуна и пијандура, у циљу оправдавања постојања те монструозне организација, која представтља претњу по опстанак човечанства и људске цивилизације.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading