Милован Дрецун: Морамо да прихватимо чињеницу да ће Велика Албанија бити створена

Не смемо бити толико слепи да не видимо да ћемо у 21. веку имати Велику Албанију, рекао председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију

Милован Дрецун (Фото: Танјуг)

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је да је стварање Велике Албаније неповратан процес и да ће бити „створена у овој или оној форми”, као и да се то чини како би се створио противтег Србији, територија која би по својој величини, ресурсима и демографији могла да јој парира, преноси Бета.

„Ово је реална геополитичка процена и то је и у интересу западних земаља. Јасно је да се они не противе стварању Велике Албаније”, рекао је Дрецун за телевизију Пинк, додајући да „не смемо бити толико слепи да не видимо да ћемо у 21. веку имати велику Албанију”.

Ову чињеницу, навео је, морамо да прихватимо како не бисмо отишли на „терен ирационалног политичког понашања”.

Према његовим речима, „Албанија све што ради, ради како би отела нашу територију, а стварање Велике Албаније је, напоменуо је, „нецивилизацијски, реметилачки и дестабилишући” поступак.

“Велика Албанија”

Као кључни догађај протекле године он је оценио писмо америчког председника Доналда Трампа, наводећи да се у њему „отвара простор за разговоре о Косову и Метохији”, што се очекује у овој години.

Према речима Дрецуна, Приштина ће морати да укине таксе на српску робу, јер је, оценио је, велики изазов за Албанце да блокирају иницијативу Трампа, као и став Русије да косовски проблем треба да се реши.

„Јасно је да Србија неће дозволити да се о Косову одлучује једнострано”, рекао је Дрецун, говорећи о посети руског председника Владимира Путина, додајући да ће ове године главну реч око питања Косова и водити велике силе: Вашингтон, Москва и Пекинг.

Дрецун је рекао да морамо бити свесни коликим капацитетом располаже Русија када је реч о решавању косовског проблема.

„Русија нам треба да нас ојача код Американаца, јер када Русија залегне иза нас, Американци знају да не може ниједно решење да се прогура без њене сагласности”, рекао је Дрецун.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 1. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Да , било би то тако кад би ми чекали да нас бране Милован, Александар и Ивица…

  2. „Ово је реална геополитичка процена и то је и у интересу западних земаља. Јасно је да се они не противе стварању Велике Албаније”, рекао је Дрецун за телевизију Пинк, додајући да „не смемо бити толико слепи да не видимо да ћемо у 21. веку имати велику Албанију”.
    Ову чињеницу, навео је, морамо да прихватимо како не бисмо отишли на „терен ирационалног политичког понашања”.

    Шта је са овим хтео да каже некадашњи храбри хроничар Рата за Косово и Метохију? Можда је хтео да нам сугерише да се ми, Србија, приклонима таквим намерама? Да се одрекнемо своје територије да би помогли остварењу амбиција Албанаца? Или да се удружимо као 1912. године, и заједно: Србија, Македонија, Црна Гора и Грчка покажемо Албанцима да им то неће проћи. И да ту вештачку творевину Аустроугарске и Велике Британије вратимо тамо одакле се шири. Са оваквим његовим капитулантским гледањем на те намере, нећемо постићи ништа. А изгубићемо срце своје државе.

  3. Ви који сте узели паре од непријатеља морате “да прихватите чињеницу”, да вас не би убили.
    А ми остали имамо избор. Почев од тога да не издржавамо и не трпимо издајнике.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading