Саша Радуловић: ЕУ која подржава аутократу права адреса за захтеве са протеста

Вучић нема намеру да одсече грану на којој седи: медијски мрак и манипулација изборима. Права адреса је ЕУ која подржава аутократу и без које би грана на којој седи пала

Саша Радуловић (Фото: Доста је било)

Сваки протест би морао да има захтеве, да ти захтеви буду разумни и да буду упућени на праву адресу. Захтеве треба да напишу грађани, не странке. Захтеви треба да буду изнадстраначки. Странке треба да подрже захтеве.

Вучић нема намеру да одсече грану на којој седи: медијски мрак и манипулација изборима. Права адреса је ЕУ која подржава аутократу и без које би грана на којој седи пала.

Захтеви треба да буду једноставни, малобројни и јасни свима. Изнадстраначки. Главни циљ су: СЛОБОДНИ И ФЕР ИЗБОРИ. Мислим да захтеви треба да се концентришу на то да се постигне тај циљ. Зато је адреса за те захтеве ЕУ, не Вучић.

ЕУ је корен проблема са аутократама на Балкану. Усмеравањем протеста ка ЕУ, они који подржавају ЕУ ће моћи да провере лицемерност ЕУ пред великим бројем грађана. За оне који су против ЕУ, то је прилика да се укључимо у европски талас незадовољства против ЕУ. Обе групе су на добитку. ДЈБ је у овој другој групи.

Рецимо протестне шетње од амбасаде до амбасаде које подржавају аутократу и све ово што ради у Србији. Да медији у њиховим земљама пренесу како је испред њихове амбасаде у Београду протестовао велики број грађана јер су њихове владе заборавиле „европске вредности“ и подржавају Вучића.

Опрема: Стање ствари

(Доста је било, 18. 12. 2018)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

3 replies

  1. У овом чланку Саша Радуловић каже “да је ЕУ корен проблема са аутократама на Балкану” јер подржава Александра Вучића.

    Мислим да Саша Радуловић греши јер :

    – Александар Вучић је масовно изабран од српског народа и њега признају све земље на свету укључујући Русију, САД и Кину. Чуо сам да Владимир Путин долази у Србију у јануару.

    – Аутократа има свуда, чак и у ЕУ. Брисел не може ни да утиче на њих ни да их смењује.

    – ЕУ помаже Србију на други, плодоноснији начин. Као највећи донатор, она финансира разне пројекте као на пр фабрику за пречишћавање отпадних вода у Нишу, највећу у Србији, у коју улаже као поклон 75 посто инвестиције тј 45 милиона евра.

  2. @Деда Ђоле

    Одморите се Деда Ђоко,
    АВ је више пута изабран на више него непоштеним изборима.
    То да су аутократе и у Бриселу, па о томе и говори СР.
    Инвестиције су приче за малу децу, бесплатног ручка нема.

  3. За @АМ :
    Цењени АМ, кажете : “инвестиције су приче за малу децу”

    Бива. Али, постоји прича и за велику децу – о безповратним средствима које је Европска Унија инвестирала у Србију (поклонила Србији). У протеклих 18 година, ЕУ је поклонила Србији 3.7 милијарде евра (у динарима, то је број 4 са 11 нула).

    Поред тога, посебне донације држава чланица ЕУ су достигле 524 милиона евра (у периоду 2007 – 2016).

    Србија је један од највећих прималаца средстава ЕУ у свету. Тренутно се спроводи преко 600 пројеката у разним областима (владавина права, реформа јавне управе, друштвени развој до животне средине и пољопривреде) за општу добробит грађана Србије. Живели !

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading