Петициjа Срба из СAД Tрампу: Заштитите српски народ на KиM

У петицији се подсећа да је милион Срба гласало на изборима за Трампа и истиче да је покрајина Косово и Метохија колевка српске цивилизације

Извор: Change.org/Снимак екрана

ВАШИНГТОН – Српско-америчка заједница покренула је онлајн петицију у којој се обраћа америчком председнику Доналду Трампу и Конгресу, тражећи заштиту српског народа на Косову и Метохији.

У петицији под називом „Зауставите прогон православних Срба на Косову и Метохији”, Трамп и чланови Конгреса се позивају да престану да подржавају албанско руководство на челу са Хашимом Тачијем и стварање војске под њиховом контролом у српској покрајини Косово и Метохија.

На њих се апелује да предузму следеће кораке: неодложно повуку подршку илегалној војсци Хашима Тачија, којом се крши Резолуција СБ УН 1244, објаве резолуцију којом се осуђује прогон српских хришћана, Јевреја, Рома и других мањина „од стране бруталног режима” Хашима Тачија, понуде подршку и помоћ протераним мањинама у региону.

Такође се позивају да сазову седницу Сената о утицају и трошковима дестабилизујуће спољне политике САД према Србији и српској покрајини Косово и Метохија, да се повуку сви представници САД са Косова који су били пре његове администрације и замене их са представницима администрације председника Трампа, јавља Танјуг.

Подсећа се да је велики број Срба протеран са КиМ, као и на низ инцидената према српском народу.

„Стопроцентна такса наметнута је Србији, док је Албанији спуштена на нулу. Све ово је напор режима Хашима Тачија да у потпуности протера српске хришћане и друге етничке мањине на Косову, укључујући Јевреје и Роме”, наводи се у петицији објављеној на сајту change.org.

У петицији се истиче да је Савет Европе означио Хашима Тачија као вођу албанског криминалног картела која је попут мафије, а укључена је у шверц хероина, оружја и људских органа.

„Према Карли дел Понте, некадашњем тужиоцу Међународног суда у Хагу за ратне злочине на територији бивше Југославије, Хашим Тачи, такође је одговоран за крађу органа 300 Срба и других неалбанских мањина у затворима смрти у Албанији”, стоји у петицији.

У петицији, коју је за два дана потписало скоро 2.000 људи, подсећа се да је милион Срба гласало на изборима за Трампа.

Истиче се да је покрајина Косово и Метохија колевка српске цивилизације.

„Оно што је Јерусалим Јеврејима, то је Косово и Метохија Србима. Идентитет српског народа неодвојив је од српске покрајине Косово и Метохија. Сама реч ‘Косово’ је српска, не албанска”, напомиње се у петицији.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 12. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Поздрав нашој браћи и сестрама у САД поводом ваше родољубиве акције на покретању петиције председнику Доналду Трампу и Конгресу САД. Својим оглашавањем сте показали пуно разумевање за тешку ситуацију у којој се налази српски народ и друге неалбанске нације на окупираном Косову и Метохији. Треба често говорити да је наша покрајина силом отета од државе Србије агресијом НАТО пакта на челу са САД.1999. године. Те земље су 2008. године омогућиле и подржале незаконито формирање државе “Косова” на простору покрајине државе Србије. Садашње понашање власти непризнате државе показује намеру отежавања и угрожавања, ионако тешког живота Срба и других неалбанаца на Косову и Метохији. Не постоји одлучно противљење тим поступцима од стране ваше државе и неких утицајних држава Западне Европе. Добро сте навели да се на Косову требају заменити постојећи функционери САД из претходне администрације, са новим људима из администрације новог председника Трампа. Очекујемо да ваша петиција допре до председника Трампа и Конгреса и доживи позитивне одговоре на ваше наведене захтеве.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading