Политички аналитичар Бранко Радун добио посао у суботичкој болници

Директор болнице је мој стари пријатељ, пристао је да ме запосли како би ми помогао, радићу пи-ар за болницу, али не и за локални СНС, рекао је Радун

Бранко Радун (десно) са Јасмином Стевановић на донаторском коктелу за суботичку болницу, 28. новембра ове године (слика преузета са сајта http://www.subotica.com)

Судећи према одлуци директора суботичке болнице др Слободана Пушкара о пријему кандидата за место техничара у ИТ сектору, од седмог децембра ове године, страначко запошљавање доведено је до постапсурда. Поменутом одлуком, наиме, у стални радни однос у суботичкој болници, на место техничара одржавања информационих система и технологија, примљен је Бранко Радун, историчар по образовању, политички аналитичар и уредник сајта „Видовдан“.

Извори Слободне Суботице у локалном СНС-у кажу да је врхушка схватила да приземни удари, као што су ширење лажи да је Борис Малагурски усташа или да редакцију Слободне Суботице плаћа хрватско-албанска мафија, дају врло лош резултат по саму СНС. Суботичка хоботница, која предводи напредњаке у Суботици, а чине је претежно прелетачи из ДСС, СРС, ДС и других странака, решила је стога да ангажује Радуна, делимично познату јавну личност блиску СНС.

Радун је, према нашим изворима из локалног СНС-а, ангажован због осетног недостатка људи у суботичком одбору те странке који би се носили са нашом малом редакцијом и Удружењем „Слободан град“, као и због веома неспособног и неефикасног локалног тима ботова, претежно такође запослених у јавном сектору, који су у неколико наврата покушали неуспешно да нам парирају, ботујући врло активно током радног времена, што су сами признали. Према нашим изворима, Радун је виђен као неко ко ће донети неопходан капацитет и знање локалном тиму ботова.

Бранко Радун потврдио нам је да је вест о његовом запослењу тачна. У тренутку када смо разговарали са њим, данас у подне, није био на радном месту, ни у Суботици.

– Пушкар је мој стари пријатељ, пристао је да ме запосли како би ми помогао, радићу пи-ар за болницу, али не и за локални СНС. Нисам близак са људима из суботичког СНС-а… – рекао нам је Радун.

Како то мислите да ћете радити пи-ар? Зар нисте примљени на радно место техничара одржавања информационих система и технологија?

Бранко Радун

– Па то вам је то, интернет, сајтови и тако то… Молим вас да ову вест не објавите, зато што може да ми наруши углед, а ови из СНС, будући да ме не знају и да нисам са њима близак, него са Пушкаром, могли би да утичу на Пушкара да раскине уговор…

Можемо да питамо остале колеге за мишљење, али ова вест је од јавног значаја, пошто сте примљени на посао на уштрб интереса државе и нашег града и да ћете плату, као историчар на месту рачунарског техничара који у ствари обавља послове односа са јавношћу, добијати из јавне касе за посао за који нисте ни примљени.

– Видите, ваш уредник је стручњак за Кину, могао би да ми пошаље неке текстове да их прогурам негде…

Наш уредник је веома задовољан ангажманом у недељнику Печат и сарадњом са кинеским медијима, додатни ангажман није му потребан…

– Онда бих помогао да се промовише у целој Србији као стручњак за Кину…

На овом месту смо прекинули разговор са Бранком Радуном, након чега смо га и званично обавестили да редакција Слободне Суботице није вољна да крши Кодекс новинара Србије и прећути вест да је добио посао као близак пријатељ директора суботичке болнице.

Бранко Радун рођен је 1968. године. Живи у Бачком Јарку. Од 1994. до 2012. радио је у Нафтној индустрији Србије (НИС) на пословима обезбеђења, архивара, библиотекара и новинара, наводи се у званичној биографији достављеној Регулаторном телу за електронске комуникације (РЕМ). Као новинар је у НИС-у радио од 2004. до 2012. године.

У званичној биографији такође наводи да је до сада написао више од 500 текстова и анализа, као и да је дао више од 1.000 изјава и интервјуа за бројне медије из земље, региона и света.

Истиче и да има више од 20 година искуства у различитим медијима (Пан Радио, Новосадска ТВ, новине Политика, Данас), стручним и научним часописима (Нова српска политичка мисао, Анализе).

Аутор је аналитичких и научних радова на тему медија и политике, али се у званичној биографији не наводи којих и где су објављени. За себе каже да је аналитичар који редовно даје коментаре за писане и електронске медије. Аутор је великог броја текстова и анализа на тему медија, политичких кампања, медијских манипулација и злоупотреба медијских слобода, додаје се у биографији коју је објавио Инстиномер.

Једна од објава Бранка Радуна, по којој је остао запамћен, односила се на Сашу Јанковића:

„Грешка је у приступу. Политичар је лидер и не сме откривати своје слабости попут депресије. То видим као превелик и опасан утицај „женског писма“ у ПР. Превише женских хормона у политици води у пораз“, објавио је Радун 2017. године на „Твитеру“.

Тим Слободне Суботице

Наслов и опрема: Стање ствари

(Слободна Суботица, 17. 12. 2018)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

2 replies

  1. Pa kako putuje svaki dan “na posao” od Bačkog Jarka do Subotice, tu ima stotinak kilometara, je li mu i to plaćeno? Kako nas brste ovi naprednjaci, skakavci nam nisu ravni. Ili možda radi “daljinski”, a platu podiže isto na lokalnom bankomatu

  2. Коначно ће пацијенти схватити да на операције чекају више месеци јер су све упропастили ”НАТО жути ДОС издајници” и због геополитичких напетости између Вашингтона и Пекинга, Анкаре и Варшаве или кога већ.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading