Александар Вучић: Ми ћемо чувати мир, доста су Срби ратовали

Нису нам потребни ратни бубњеви, али никоме нећемо дати да понижава српски народ, нити да га угрожава и то им говорим уочи тог њиховог формирања војске. Све желимо на миран начин да решимо, доста су Срби ратовали

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Димитрије Гол)

Котража – Председник СНС Александар Вучић поручио је данас грађанима у месту Котража у општини Лучани, где се у недељу одржавају избори, да га веома брине ситуација на КиМ и све „што нам спремају”, али да Србија мора да ради на очувању мира, због своје деце и њихове будућности.

„Видим проблем у томе што нам Албанци и део међународне заједнице намећу на Косову и Метохији, са тим лежем, са тим се будим… Знам колико смо се борили за мир и стабилност”, рекао је он.

Како је приметио, неко је почео да се понаша ирационално баш онда када су ствари кренуле на боље, када смо почели да доводимо, на пример, немачке компаније у којима ће сада радити 60.000 грађана.

Додао је да не може да разуме како неко у међународној заједници може да подржава формирање војске.

„Нису нам потребни ратни бубњеви, али никоме нећемо дати да понижава српски народ, нити да га угрожава и то им говорим уочи тог њиховог формирања војске. Све желимо на миран начин да решимо, доста су Срби ратовали. Хоћу да видим више деце, више оних који желе овде да се врате”, поручио је Вучић.

Много је, како каже, забринут због КиМ и „свега што нам спремају”.

„Али, немојте да због тога мислите да сам слаб или да смо слаби, само не волим да изговарам тешке речи, као што то раде други, па онда побегну и склоне своју децу у Лондону…Моја деца су овде и ја планирам, и надам се да и они тако планирају, да остану овде. Наше је да чувамо мир због наше деце и наше будућности”, рекао је он.

Подсетио је да његови претходници ниједну фабрику нису ту довели.

Како каже, новац који држава даје за отварање неке фабрике, мора бити зарађен, а не да се штампа.

То је оно по чему се разликују од претходника:

„Ми отварамо фабрике и запошљавамо све више људи. И имам одговорност према вама, јер то што ћу да кажем нешто ружно о онима пре – вама ни у џеп, ни из џепа, ви очекујете да неко напорно ради за вас, да се бори за вас”, каже Вучић.

За боље путеве, како додаје, је потребан новац, да држава буде још јача, потребни су инвеститори.

Подсетио је и да је у Лучанима као премијер и као председник био четири пута, као нико пре њега, и то долазио је, истиче, у време великих недаћа, као што су поплаве.

„Пуно смо уложили да Бјелица не начини опет неко зло, да је ставимо под контролу, нису нам веровали да ћемо то да решимо, а уложили смо у то 3,5 милиона евра, нашли тај новац, а држава је и даље у плусу, а то није мало ни за једну државу”, каже Вучић.

Он примећује да се свуда у свету одржавају некакви протести.

„ И сви попуштају, хвале се како су нешто учинили, а питаћу вас за годину две колики ће бити јавни дуг у тој некој земљи”, рекао је он, подсетивши да је у Србији када је постао премијер јавни дуг износио 79 одсто БДП, а за месец дана ће бити 49 одсто, односно да је скоро па преполовљен.

„Незапосленост је пала са 25, 9 одсто на 11, 3 одсто, волео то неко да чује неко или не. То су званични подаци. Боримо се и дајемо све од себе и радим сваког дана да бих се изборио да нешто осетите и да можете да живите боље, да можете да рачунате на подршку државе”, закључио је он.

Најавио је да ће сада у центру пажње бити оживљавање села, да ће држава сада имати више новца за то, а Владу Србије је замолио а повећање плата васпитачицама не буде седам, већ девет одсто.

Како каже, биће и плате још веће, али је важно да оне буду на сигурним ногама, добром темељу.

Како је рекао, много је урађено, али има још посла и додао да није задовољан, јер многи поштени домаћини и даље тешко живе.

„Знам да су код вас многи долазили да вам кажу – гласајте за нас како бисмо срушили ове са власти. Али, нису вам рекли да ће ишта урадити, јер ништа нису урадили ни док су били на власти”, рекао је он.

Вучић је грађане замолио да изађу у недељу и гласају по својој савести, рационално и одговорно, да размишљају о будућности и о делима, а не великим речима.

Како је рекао, треба да виде ко је шта испунио и ко ће да се бори за њих у будућности.

„Какву год одлуку да донесете ми ћемо да поштујемо вољу на изборима”, поручио је Вучић и додао да није дошао да подилази грађанима, али је срећан сто их види у овом броју.

„Биће још проблема али радићемо и својим радом земљу ћемо да извучемо”, поручио је Вучић.

Он је рекао да је недавно био у Уједињеним Арапским Емиратима и да је то пре 30 година била пустиња, док је Либија била најбогатија арапска земља.

„Погледајте данас где су УАЕ, а где Либија”, рекао је Вучић и додао да све зависи од руководства и народа и поручио грађанима да зато бирају будућност.

Он је додао и да треба послушати глас жена, јер су жене озбиљније од мушкараца и боље разумеју ствари и да им је захвалан што су имале поверење у тешке реформе.

Вучић је истакао да жене никада не гласају за некога зато што је леп, већ за стабилност, одговорност, будућност.

Тако гласају, како је рекао, и одговорни домаћини, тако бирају своју будућност и не поводе се за тешким речима.

Вучић је навео и да његова најшира породица није ни за динар увећала своју имовину од када је постао потпредседник владе, и указао: „Није мој посао да ја будем богатији, већ да ви имате будућност за децу”.

Он је поновио и да неће прихватити никакве претње са улице, наводећи да је доносио најтеже могуће одлуке у интересу Србије.

„Није било лако донети одлуке о закону о раду, фискалној консолидацији…, али знао сам да то доноси Србији боље”, навео је он и додао да су и грађани осећали да је био у праву и схватили да су тешке реформе имале смисла.

Он је навео и да Србија више тако тешких ствари неће имати, сем када је у питању Косово и Метохија.

Најавио је да ће се Моравички округ даље развијати, да ће Чачак и Ивањица ширити производне капацитете и биће нових фабрика.

Навео је да ће у Чачак доћи италијанска фабрика, Гуча ће добити још једног инвеститора, а да још у овом округу у Горњем Милановцу, поред Металца, недостаје још једна страна инвестиција.

Додао је и да ће изградња моравског коридора допринети да буду боље повезани са свим деловима Србије што је најважније због туризма и доласка инвеститора, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Даће Бог, па ћеш га колико сутра чувати иза решетака, чекајући заслужено *******.

Оставите коментар