Прибој – град великог срца и косовске светлости

Током претходне седмице Прибојци су прикупљали Божићне поклоне за своју најмлађу браћу и сестре на Косову и Метохији

Упркос општој безосећајности и неодговорности оних који би требало да буду друштвени прваци – огромној већини српских интелектуалаца, уметника и универзитетских професора, упркос крајњем безумљу и лудилу националних и других медија, упркос отворено издајничкој политици и бесомучној борби актуелног режима да Срби, према интересима и упутствима злих духова Њујорка, Лондона, Берлина, Брисела…, промене своју свест – грађани Прибоја не само да нису поклекли, него сведоче оно најлепше људско: небеску косовску душу и бригу за свој народ.

Током претходне седмице Прибојци су прикупљали Божићне поклоне за своју најмлађу браћу и сестре на Косову и Метохији. Прикупљање је организовала ХО „Српска солидарност храном”, а акцији су се највише обрадовали ђаци основних и средњих школа. Слике говоре саме:

Ови слаткиши и писма намењени су деци од којих актуелни режим хоће да се „разграничи” и да их се одрекне, која живе у местима која се у политичком говору називају енклаве, а која су у стварности оазе молитвеног и херојског живота на Косову и Метохији. Прибојци су сакупили више од 80 великих џакова слаткиша, нових играчака, одеће и књига.


Дао Бог да Прибој буде слика целе Србије, да сва деца у Србији имају срце и разум као прибојска деца.

Текст и фотографије: Радослав Докмановић



Categories: Моба

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading