Љубиша Спасојевић: О фараонима

Колико год жртава фараони у Србији приносили, не могу да задовоље богове у Бриселу и Вашингтону. Упркос томе они приносе нове жртве да сами не би постали жртве

Извор: Јутјуб

Владавина: Египатски фараони су владали Египтом више хиљада година, пре више хиљада година. Фараони у Србији (погрешно би било назвати их српским фараонима), владају нешто мање од двадесет година, намерни да владају више хиљада година.

Друштвено уређење: Египатски фараони су владали у робовласништву, када је у Грчкој уведена демократија. Фараони у Србији владају у демократији, када је у Србији уведено робовласништво.

Религија: Многобоштво. Египатски фараони су се клањали египатским боговима. Фараони у Србији се клањају страним боговима, боговима у Бриселу и Вашингтону. Иако су Египатски фараони имали много богова, фараони у Србији их у Бриселу и Вашингтону имају много више.Због тога су и жртве које им приносе веће. То су делови територије и људске жртве – млади, школовани становници. И једни и други фараони су веровали и верују да су богови.Египатски фараони су веровали у загробни живот, фараони у Србији верују у надгробни живот, само у надгробни живот. Колико год жртава фараони у Србији приносили, не могу да задовоље богове у Бриселу и Вашингтону. Упркос томе они приносе нове жртве да сами не би постали жртве.

Династије: У Египту је крај једне династије фараона значио почетак друге. У Србији је крај једне фараонске династије, наставак друге, а припадници тих династија се међусобно друже,стапају, а народ потапају, немогуће их је разликовати по (не)делима,једна династија другу династију помаже, а народ запомаже. Крај владавине једног фараона у Египту је понекад значио и борбу за трон, а у Србији је то увек случај.

Богатство: Египатски фараони су стекли и показивали богатство у Египту, фараони у Србији су га стекли у Србији, а крију га у иностранству.

Културно-историјски споменици: За време египатских фараона створена су дела непроцењиве вредности. За време фараона у Србији су недела непроцењиве безвредности. Египатски фараони су у египатској пустињи направили пирамиде, а фараони у Србији су од Србије направили пустињу, што је много тежи подухват. Египатски фараони се нису задуживали да би зидали храмове и пирамиде, па нису ни враћали дугове, нити је то радио народ. Фараони у Србији за своје фараонске пројекте се задужују у иностранству, а дугове враћа народ. Такође, египатски фараони су се трудили да по грађевинама надмаше претходнике, па су градили све више и више, а пирамиде бивале све веће и веће. То исто раде и фараони у Србији. Први је саградио ауто-пут који почиње у њиви и завршава се у њиви. Други је саградио најскупљи мост на свету, а трећи фонтану која пева и свира, Београд на води и гондолу на сувом. Пројекти трећег фараона такође обухватају и национални стадион који ће бити скупљи од најскупље пирамиде. Мумификације и донације: Египатски фараони су мумифицирани, као и њихови унутрашњи органи. Фараони у Србији не спроводе мумифицирање, али су озаконили донирање, па је сваки поданик донатор органа, био жив или не. Богови из Вашингтона су својим злоделима омогућили и трговину органима, јер је на темељу Беле куће, сазидана и жута.

Хијероглифи: Египатски фараони су писали хијероглифима, фараони у Србији говоре у хијероглифима.

Поплаве: Поплаве Нила су становницима Египта и египатским фараонима доносиле берићет. Поплаве у Србији становницима Србије доносе сиромаштво, а фараонима у Србији и њиховој свити берићет.

Закључак: Разлике између египатских фараона и фараона у Србији су велике, а сличности мале. Таква су и њихова дела. Египћани због тога њихове фараоне памте, а Срби њихове злопамте. Због дела њихових фараона Египћани данас зарађују. Због недела фараона у Србији, Срби јуче, данас и сутра сиромаше. Египатски фараони су сопственим делима вечно задужили египатски народ, фараони у Србији су сопственим неделима такође вечно задужили народ у Србији.



Categories: Сатиристика

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading