Председник странке Албанаца у Црној Гори: Албанске заставе тек ће се вијорити

Ник Ђељошај, председник странке Албанаца у Црној Гори, позвао је сународнике да и даље истичу албанску заставу и поручио да, ако због тога буду кажњени, казне ће им платити његова странка

Фото: Танјуг

ПОДГОРИЦА – Ник Ђељошај, председник странке Албанаца у Црној Гори, Албанске алтернативе (АА), позвао је сународнике да и даље истичу албанску заставу и поручио да, ако због тога буду кажњени, казне ће им платити његова странка.

Ђељошај је оценио да је албанска застава у Црној Гори у последње време постала, како каже, „трн у око” полицијских службеника у Улцињу и Малесији, општинама где живе Албанци, а одлуку о кажњавању њиховог истицања је назвао „ћорава посла”.

Поручује да ни полиција ни судови не могу да зауставе Албанце да носе своју националну заставу и, како је казао, истичу љубав према њој.

„Колико год буду ангажовани, нису у стању да кажњавају колико смо спремни да платимо, како бисмо одбранили нашу заставу, наш понос који везује Албанце било где, наводи председник АА, пренео је портал IN4S.

Ђељошај истиче да су Албанци аутохтони народ у Црној Гори, да је поштују као своју државу, као и њене националне симболе.

„То смо континуирано показали, али мржња коју исказују поједине институције према националној застави Албанаца у Црној Гори је проблем који је већ неуропсихијатријски случај”, навео је Ђељошај, преноси Танјуг.

Он је позвао председника Скупштине Ивана Брајовића, да на првој редовној седници уврсти у дневни ред закон о националним симболима који је усвојила Влада Црне Горе у октобру 2017. године и проследила Скупштини, и предлог измене закона о јавном реду који је поднео потпредседник Скупштине Црне Горе, Генци Ниманбегу, пре неколико дана у Скупштинску процедуру.

Он је позвао и грађане, који буду кажњени због тога што, како је казао, воле себе и своју заставу, да се јаве Албанској алтернативи, како би преузели све трошкове које могу имати док представници Албанаца не реше тај проблем на институционални начин.

До тада, каже, позива грађане да наставе да истичу своју националну заставу, и да истрпе још који дан, како је навео, „заостале појединце који мрзе Албанце, а који су још увек на одговорним пословима у Црној Гори”.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика 6. 12. 2018)

 



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading