Александар Чепурин: Тврдње Харадинаја су карикатуре и апсурд

Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин оштро је осудио тврдње косовског премијера Харадинаја да председник Србије, уз подршку Москве, нуди признавање у замену за део Косова

Александар Чепурин (Фото: Танјуг)

Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин оштро је осудио тврдње косовског премијера Рамуша Харадинаја изнете у „Вашингтон посту” да председник Србије Александар Вучић, наводно уз подршку Москве, нуди признавање у замену за део Косова, преноси Танјуг.

„Тврдње које је Рамуш Харадинај изнео у ‘Вашингтон посту’ су по форми карикатура, а по садржају апсурд. Истакао бих да је међународно право на страни ваше земље”, рекао је Чепурин за данашње „Вечерње новости”.

„Србију подржава не само Русија него све већи број држава. О томе сведочи и то да су многе земље одустале од претходне одлуке о признавању независности Косова. То је показао и исход гласања у више међународних организација, укључујући и Интерпол”, казао је Чепурин.

(Политика, 30. 11. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Назовите ме параноиком али када Вучић, Чепурин и Јелена Милић нешто у глас демантују мени делује као да је то врло близу истини.

  2. Не брине нас то што је рекао Харадинај. Више нас брине учестала смена шефова војне безбедности Руске армије. Две промене за две године због изненадних смрти генерала на месту начелника те службе. Подсећа на “смене” Андропова и Черњенка 1980-тих година прошлог века. Док на крају није дошао Горбачов.

  3. Мала исправка претходног коментара:

    Ради се о служби под називом ГРУ (Руска војна обавештајна агенција) а изненада “смењени” начелници су Игор Сергун 2016. године и пуковник Игор Коробов ове године.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading