Драгослав Пакић: Како је Немачка после сто година из Великог рата изашла као победник

Потоп се обави на чувеном париском тргу. Постигао га је голгетер Макрон директно у корист немачке женске момчади са капетаном Ангелом Меркел на челу

Ангела Меркел у првом реду у Паризу (Фото: Танјуг)

Чувену Лађу Француску, што са драгоценим транспортом Србади крете са пристаништа Солунска, у знак обележавања стоте годишњице победе у Првом светском рату, потопи француско-швапски сумарен, на сред Париза, пред Победничком капијом. На командном мосту сумарена беше капетан Макрон.

Потоп се обави на чувеном париском тргу који је до тада носио има Плас Шарл де Гол. Убудуће ће се, сазнаје се из извора наклоњених Србији, звати – Плас Ауто Гол. Постигао га је голгетер Макрон директно у корист немачке женске момчади са капетаном Ангелом Меркел на челу.

Тако је Немачка из Великог рата изашла као победник. Води са 1:0 и чека исход Другог светског рата.

Било је предлога да се трг, који је од стида поцрвенео, назове Црвени трг, али се неко присетио да такав један већ постоји у Москви и да је суштински потпуно супротан овом париском.

Додирни ми колено (1): Меркел и Макрон (десно), Трамп на сигурном поред Меланије (лево). Фото: Бета/AP Photo/Francois Mori Pool

На тргу је, пред мноштвом сведока, једној стогодишњој, добро држећој Францускињи, Макрон представио Ангелу Меркел. Госпођа, иако доброг вида, као мало изненађена, упита тако да сви јасно чују:

– „Да ли је господине Микрон (наравно да овде није у питању словна грешка него се ради о намери да се нагласи ниво Француске на који ју је Микрон довео), ово госпођа Микрон, дакле прва дама Француске“?

– „Не, ја сам Меркел, немачка канцеларка“ – интервениса Ангела.

– „Па то ти је, дете, исто“ – рече госпођа и шеретски намигну радозналој публици.

– „Ако сам ја прва дама Француске“ – не издржа да не нагласи Меркелова – „ко је онда друга дама“?

„Очигледно господин Микрон“! – одбруси права дама. Зар нисте видели фотографију која је обишла свет како Макрон снисходљиво и стидљиво милује колено председника Трампа док му овај са висине саопштава да му убудуће, ако не издвоји два посто БНД-а за војне сврха и братску помоћ НАТО-у, неће дозволити ни колена да му љуби – рече госпођа, окрете се и врати се у своју достојанствену младост.

Додирни ми колено (2): Трамп и Макрон (Фото: Ројтерс/Снимак екрана)

Када је велики Чачанин, српски песник Дис, на једном скупу у Француској објашњавао Французима како Срби доживљавају Француску рекао је: „Када се будемо вратили својим кућама и када нас деца буду запитала где је та Француска?, ми ћемо ставити руку на срце и рећи: овде је велика и вољена Француска. И српска деца ће то разумети.“ Да га швапски сумарен није спречио да се кући врати и да је данас у животу, на исто питање би деци одговорио стављајући руку у задњи џеп чувених панталона Ангеле Меркел и рекао: „Ево, ту је место ове Француске.“ И српска деца би то разумела.

У Београду се појавила идеја да се Споменик захвалности Француској, на коме одважна Маријан са исуканим мачем трчи у помоћ својим српским пријатељима, са Калемегдана премести у Приштину и постави тако да гледа у леђа и још мало ниже Билу Клинтону.

На срећу, било је много више оних који су се томе успротивили тврдећи да тај споменик није ни посвећен данашњој немачкој Француској, него оној правој, Француској Франше д‘Епереа и породици Треније за чије се здравље и дуг живот Срби и данас редовно моле.

Уместо премештања споменика, предлаже се да се подигне нови на чијем би постољу била Флоранс Артман са исуканим новинарским пером који Србију гађа право у срце. Флоранс би својим псећим мастилом дојила, као Ромула и Рема, два бернардинца – Кушнера и Анри Левија.

На постољу би са једне стране био изгравиран текст: „Мрзимо Србију као што је мрзи Француска од деведесетих прошлог века па на овамо“.

На другој страни би било обавештење да се, због Бернара Кушнера и Бернара Левија, славна Сара Бернар одрекла свог имена и дела.



Categories: Сатиристика

Tags: , , , , , , ,

5 replies

  1. Г-дин Пакић схвата полако, али ипак има наде… Тако каже: “…Тако је Немачка из Великог рата изашла као победник. Води са 1:0 и чека исход Другог светског рата….“. Јесте, ма колико му то апсурдно звучало: Главни ратни циљ Немачке при супственоручно започетом Великом рату је био уништење Руске Империје. Уз несебичну бољшевичку помоћ то је сјајно успело. Што се тиче другог дела његове (наизглед апсурдне) тврдње о немачкој победи: “…и чека исход Другог светског рата….“, желим да га обавестим, ако већ није успео и сам то да увиди, да је резултат не 1:0, него 2:0, јер главни циљ А.Хитлера је био уједињење Европе под немачким вођством. Што се тиче Француске, онас је једва више од оног “п….. дим” у свему овоме. То је данас у ЕУ стварност. Дакле, дефинитивно 2:0. Колико је то добро, или лоше – почните дискусију…

  2. Bravo, gospodine Pako. Ovom persiflazom si pokazaoEvropu jada i bede. Francuska danas nije mnogo rastavila od Petenove iz doba Hice. Kada ova protuva “Mikron” vata za kolenca, nesto nije uredu sa njim. Pravac psihijatrija. De Gol se okrece u grobu.

  3. @Иоанн Дубињин

    Једино градњом ”северног тока” Намачка обезбеђује енергенте – услове за
    уједињење Европе под њеним вођством и доминацијом,
    Преко ”северног тока”, посредно, и Русија остварује своју економску
    доминацију, а сама је од Немачке тако политички купљена и поткупљена.
    Срби то добро осећају на својим леђима – политичким уценама Немачке,
    да Србија мора признати независно Косово ако ће у ЕУ, на челу са
    Немачком, док Русија, на све те очигледније уцене ћутке прелази.
    Може се рећи да је Немачка, у своју корист, освојила и трeћи бод –
    резултат је 3:0!

    Драган Славнић

  4. Француски председник ће посетити Србију за десетак дана, 6 и 7 децембра 2018. Он не би долазио да наши односи нису на нормалном нивоу. Инцидент 11 новембра у Паризу треба схватити као грубу протоколарну грешку. Увидевши грешку, Макрон је послао отворено писмо
    Александру Вучићу :

    U pismu, Makron ističe da su odnosi između dve zemlje zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama koje posebno obeležava bratstvo po oružju koje je ujedinilo dva naroda tokom Prvog svetskog rata i koje je učvrstilo njihovo prijateljstvo.
    “Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta. Vaša Vlada je ovih poslednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to delovanje želim da pozdravim”, poručio je Makron.

    Француски председници воле да приликом дипломатских посета потпишу крупне трговинске уговоре. Не би ме изненадило да се Макрон врати у Француску са неком српском поруџбином. На пр аеродром Београд . . .

  5. @Иоанн Дубињин
    Господине, има аутора који тврде да је циљ Првог светског рата истребљење империја уопште, па и руске и преузимање волана од стране нових елита Што се Другог светског рата тиче, примарни циљ је био СССР-а,,а такође и контролисање Немачке. Шта се све додатно изродило и какво је све зло измилело, посебна је тема. Таакође је посебна тема како су неке ствари ишле мимо плана.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading