Свештеник Ненад Илић: Изолуј и удри

Хвала Богу да неки еснаф у Србији стане у заштиту свог члана од политичког тумора који се шири. Пример и за остале. Једноставно је

Из представе „Утопљена душа“, уклетог песника тумачи Сергеј Трифуновић (Извор: Курир)

Удружење драмских уметника Србије данас је дало одлучно саопштење медијима поводом цензурисања представе на фестивалу у Алексинцу, уклоњене због тога што у њој игра Сергеј Трифуновић. Сергеј је одличан глумац и осим тога друштвено је ангажован у хуманитарним активностима. Његов грех је што има оштар језик и говори против ове и овакве власти. Самим тим дошао је на беспоштедан удар од власти контролисаних медија, а ето, и од установа културе. Напади на њега као једног од ретких јавних личности која показује храброст и интегритет све су јачи. Није случајно што баш Сергеј у уклоњеној представи игра песника Диса у чијој песми “Наши дани” (Развило се црно време опадања, набујао шљам и разврат и пороци, подиг’о се трули задах пропадања…) многи препознају и наше дане.

Има се утисак као да је код нас сат кренуо уназад.

Почетком осамдесетих су још увек забрањиване позоришне представе. Тада не због личности већ због тема. Сви су били сумњиви и проблематични, али неке теме нису смеле да се чачкају. А сад теме нису битне, а личности су дошле на директан удар. То говори да се сат још брже може кретати уназад, шездесете, педесете, четрдесете, корумпирање па терор, па…

Хвала Богу да неки еснаф у Србији стане у заштиту свог члана од политичког тумора који се шири. Пример и за остале. Једноставно је. Ако не могу удружења професионалаца да дају какву-такву заштиту својим члановима страдаће (а већ су у доброј мери страдале) и професије и сви чланови. И нека је почело од оних који су природом свог посла видљивији у јавности. Од глумаца.

Дај Боже да просветари почну да штите макар просветаре, земљорадници макар земљораднике, рудари макар рударе…

Неспособни и морално посрнули са као шакали лако удружују, не треба им остављати усамљене жртве.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

7 replies

  1. Растужио бих се над несрећном Сергејевом судбином, да иза њега не стоји НАТО-пакт са својим носачима авиона и Томахавцима. Његова је борба “сјаши Курта да узјашим ја”, а идеологија његових пријатеља “све као Вучко, само још јаче”. Сергеј се у довољно ситуација показао као корисни идиот, премда се не би рекло да му иде лоше – обзиром да су таквима препуштени култура, медији, па и школоство у целини.

  2. Иза Сергеја Трифуновића стоји НАТО са носачима авиона? Чуо сам да је лично начелник америчког генералштаба одредио један свемирски брод да заштити његове интересе на позоришном фестивалу у Алексинцу.

  3. Ма сине ништа лично, зезамо се, мислим оно – фора ?!!

  4. Не верујем сергеју лакеју, лакеју свих нобл(ес) лизача евроатлантске шарене лаже, лакеју који језиком чисти обућу свих оних потплаћених хохштаплера који табају простор ” западног балкана “, ” региона “, ” неојугославије ” у страху и мржњи да штогод србско не изникне међу ултрамегахипер цивилизованим граџанима и космополитима, не верујем глумцима никако, тим самозваним ” уметницима “, а тек су мртве, ситне душе, које би домовину, род, образ, част и веру продали за станчић у Београду, за бедну своју шмиру, којом глумом зову, у каквој простачкој реклами, једнако простачкој улози у каквој кич представи, малоумном филму, баналној серији, а све ” брате, оно, јбт, врх, постмодерно, продукција, пројекат, холивуд, екселент, западни ниво, значи светски, значи мир у свету, толеранција, НВО, хуманизам, постистина, фејк, екологија, ит технологија, једном речју, два пута поновљеном – УРБАНО, УРБАНО…Лакеј сергеј и сви њему веома налик глумци, културни радници, уметници, слободни, независни, тренд либерали, дакле граџани лакеји, то су тек УРБАНИ облици оригиналних припадника снс секте – ” јоги летачи и демо(н)кришћански зелени ” као елитни крило напредњачког летећег одреда… Има нешто жалосно у позиву да се подрже трансродни напредњаци…

  5. То да их неко “прогања” само је уводна фора. Милошћу атлантског Гувернера Граџанима су дати: култура, образовање, школство и медији, богами и здравство, технологија и Академија. Странце држе банке и корисна предузећа, а властима су остављениу кокошињци – да украду шта се и кад може.

    Онда дође тирада: СИСТЕМ је против нас! Прете нам смрћу, ево види како су Борка нафлекисали, мал није мртав! А СИСТЕМ не сме да приђе Кругу двојке, осим у блиндираним мерцедесима – све држе сироти јадни граџани.

  6. Хвала Ненаде за овај чланак о Сергеју Трифуновићу – борцу за бољу Србију и фералу у овом мраку и сурдуку у коме нас власт годинама држи.

    Синоћ сам га слушао на трибини поводом покушаја убиства Борка Стефановића. У Београду у сали општине Стари Град. Одличан говорник !

    Одлично и храбро су говорили Борко, Вида Огњеновић, Синиша Ковачевић, Тихомир Станић, Биљана Лукић и Сергеј – све познати “страни плаћеници”, “народни непријатељи” и “лакеји” како их овде, на СС, називају наши стари гости @dulebg и @Зоран Николић

    Говорили су пред око 600 грађана, да не речем “граџана из круга двојке” како нас назива @dulebg.

    Следећа трибина је у Крушевцу у петак 30 нов увече.

  7. Данас у петак 30 нов, преко хиљаду грађана Крушевца подржало је уједињену опозицију. У сали култ центра одржана је трибина у знак протеста због напада на Борка Стефановића – народног посланика у Скупштини Србије.

    У Скупштини Србије посланици опозиције су потпуно УЋУТКАНИ на следећи начин : посланици СНС лансирају стотине амандмана на своје предлоге о којима се дискутује бесконачно. Тако да посланици опозиције не долазе до речи. Другим речима Скупштина не постоји.
    Демократија суспендована !

    А кад опозиција закаже скуп са грађанима, како је УЋУТКАТИ ? Једноставно : три момка у фантомкама нападну металним шипкама и окрваве лидера опозиције.
    А Суд то квалификује као « насилничко понашање на спортској приредби » ? ? ?

    Следећа трибина је у Београду у суботу.
    КРЕНУЛО !

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading