Борко Стефановић нападнут током трибине Савеза за Србију у Крушевцу

У саопштењу Савеза за Србију наводи се да су осим Стефановића нападнути и Бобан Јовановић и Марко Димић, активисти Левице Србије

Извор: Твитер

Левица Србије објавила је на свом Твитер налогу да је њихов лидер Борко Стефановић нападнут током трибине Савеза за Србију (СЗС) у Крушевцу. СЗС саопштава да су осим Стефановића нападнута и двојица активиста Левице Србије.

На фотографијама се види да Стефановић има повреде главе и да му је након напада пружена медицинска помоћ. Левица Србије поделила је и видео-снимке, а на једном од њих њихове присталице тврде да су Стефановића напали мушкарци са капуљачама.

У саопштењу Савеза за Србију наводи се да су осим Стефановића нападнути и Бобан Јовановић и Марко Димић, активисти Левице Србије.

Како је саопштено, нападнути су шипкама од стране наоружаних батинаша уочи одржавања трибине Савеза за Србију. Додаје се да је Стефановић превезен у Ургентни центар, да су Јовановићу избијена два зуба и расечена усна, а Димић је задобио више удараца у главу.

Стефановић је прегледан у амбуланти а затим је послат на одељење крушевачке хирургије на ушивање.

Десимир Павловић из ДС-а рекао је РТС-у да је Стефановића непозната особа напала док је улазио у салу где је требало да се одржи трибина.

Огласио се и МУП који је саопштио да се интензивно трага за нападачима. О свему је обавештено и надлежно тужилаштво.

У Саопштењу Савеза за Србију је наведено да је напад на чланове СЗС-а „последица најпрљавије хајке коју режим Александра Вучића свакодневно води против политичких неистомишљеника“.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 23. 11. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар