САНУ: Академици нису прихватили понуђену Костићеву оставку

Уз пуну подршку Извршног одбора, председник САНУ се, уважавајући мишљење својих колега, повиновао њиховом ставу и наставиће свој рад

Владимир Костић (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

Током изјашњавања по одељењима о понуђеној оставци председника Српске академије наука и уметности Владимира С. Костића, велика већина чланова САНУ није прихватила ту понуду и захтевала је да настави са радом на функцији председника.

Уз пуну подршку Извршног одбора, председник САНУ се, уважавајући мишљење својих колега, повиновао њиховом ставу и наставиће свој рад, уз наду да је тако велика већина која је иза тог става стала, делом и знак подршке досадашњем раду, саопштио је Извршни одбор САНУ.

Владимир Костић понудио је оставку 9. новембра, што је епилог гласања на Изборној скупштини те институције.

Претходно је Изборна скупштина САНУ изабрала 16 редовних и 14 дописних чланова и четири инострана члана, од предложених 18 кандидата за редовне и 26 за дописне чланове Академије.

Пошто је изабрано мање кандидата од предложеног броја, председник САНУ рекао је да то сматра поруком њему и зато ће понудити своју оставку.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 16. 11. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

2 replies

  1. I, gde nestade licni stav Predsednika SANU? Otrkuda odjednom vazi misljenje vecine clanova ove institucije, ako je ranije gospodin Kostic kristio argument da ona nije CK i da ga ne obavezuje misljenja vecine, vec njegova mudrost, savest, etika? Gde gresim?

  2. Ваљда се оставка нуди онима који су га изабрали?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading