Кремљ: Шта је Путин рекао Тачију

Путин је скренуо пажњу да је потребно пре свега пронаћи консензус са Србијом

Фото: АП

Руски председник Владимир Путин је кратко разговарао са председником привремених институција Косова Хашимом Тачијем у Паризу. Он је указао Тачију да Приштина треба да постигне консензус са Београдом и рекао му да ће Русија подржати заједничку одлуку Београда и Приштине, саопштио је портпарол руског лидера Дмитриј Песков, преноси Спутњик.

„То није био класичан састанак. То је био разговор на маргинама догађаја. Путин је разговарао са великим бројем учесника догађаја који су одржану у Паризу у оквиру 100. годишњице завршетка Првог светског рата. Тачи је био један од њих. Они су заиста пружили један другом руку и фотографисали се“, рекао је Песков, коментаришући информације о сусрету.

„Природно, Путин је скренуо пажњу да је потребно пре свега пронаћи консензус са Србијом. То је главно. И наравно, он је рекао да ћемо ми подржати договор до којег дођу саме стране. Другачије не може бити“, закључио је портпарол руског председника, наводи Спутњик.

Подсетимо, Хашим Тачи је након прославе у Паризу изјавио да је руском председнику Владимиру Путину током сусрета у Паризу рекао да нису „ни пријатељи ни непријатељи“, а да је Путин наводно рекао да је „промена руског става према Косову осетљиво питање“. РТК2 на српском језику пренела је да је Тачи у интервјуу за „Клан Косова“ оценио да је „састанак са Путином недостајао Косову на међународној сцени“ и да је то „велико достигнуће“ и корак за косовску дипломатију.

Извор Политика, 14. новембар 2018.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нови стандард, 14. 11. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading