Мило Ђукановић: Због трагичне анексије од Србије Краљевина Црна Гора ушла у рат

Црногорска столица у Паризу остала празна након што смо као земља победница изашли из Првог светског рата и након трагичне анексије од Србије, навео је Ђукановић

Фото: facebook.com/predsjednikcg/

Црногорски председник Мило Ђукановић изјавио је, након церемоније обележавања стогодишњице краја Првог светског рата у Паризу, да се налази „у граду у којем је црногорска столица остала празна након што је као земља победница изашла из Првог светског рата и „након трагичне анексије од Србије, због које је Краљевина Црна Гора и ушла у рат”, преноси Танјуг.

РТЦГ преноси да је Ђукановић навео да је „Црна Гора свеснија него икада вредности мира, стабилности и мултиетничке демократије” и додао да је „ово велики дан за Француску, Европу и прогресивни свет”.

„Ево нас опет као независна и суверена држава, на свом достојанственом месту, равноправно међу европским и светским партнерима, у граду у којем је црногорска столица остала празна након што смо као земља победница изашли из Првог светског рата и након трагичне анексије од Србије, због које је Краљевина Црна Гора и ушла у рат”, навео је Ђукановић.

Рекао је да „ове чињенице, боље од других речи, говоре о грандиозном подвигу који су оствариле све генерације Црне Горе у протеклих 100 година, подижући државу из пепела и обезбеђујући јој историјски заслужено место на европској и светској позорници”.

(Восток, 12. 11. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. 1.Наслов треба свакако хитно исправити. Он гласи: “Мило Ђукановић: Због трагичне анексије од Србије Краљевина Црна Гора ушла у рат“. То је бесмислица коју чак ни један Ђукановић није изрекао. Јер, ако се тај наслов пажљиво прочита, то би значило да је желео рећи да је Краљевина Црна гора прво била анектирана од стране Краљевине Србије, па је тек после тога ушла у рат!

    2. У Паризу уопште није био састанак земаља победница, него земаља које су на овај, или онај начин преко својих људи (мада у том периоду можда нису ни постојале као независне државе) учествовале у Великом рату. Када овај посткомунистички побаченко, Ђукановић, тупи о Краљевини Црној Гори као земљи победници – он, бедник, ни не схвата да то никако не може бити тачно, јер Краљевина Црна Гора је КАПИТУЛИРАЛА 1916 г. Велики Рат је завршен тек после нешто више од 2 године – 1918 г. Према томе – његов Монтенегро победница није била и није могла бити. Краљевина Србија је била једна од победница, јер упркос повлачењу војске и владе преко Албаније, никада није капитулирала и после краћег опоравка са остатком своје војске и српским добровољцима из целог света учествовала у свим војним операцијама на Солунском фронту, до крајње победе. Ако би се Француска, као домаћин, држала принципа учествовања сам о земаља – победница, онда бар половина учесница на том састанку не би ни могло бити позвано, укључујући ту и и садашњу постсовјетску Русију – као ни земље које су тај рат изгубиле – Немачка и Аустрија (укључујући и оне које су после распада ове друге настале).
    3. Уопште, овај састанак је обиловао низом политичких и параполитичких пикантерија, од којих је по Србију неколико било најболнијих:
    А. Истицање заставе Косова (државе коју половина светских држава не признаје);
    Б. Протоколарном француском свињаријом (због које се сада и њен амбасадор у Београду као извињава) – стављањем Председника Републике Србије (акав је он – да је, алик је легалан Председник!) на потпуно секундарно место које му је додељено, док се Тачи шепурио међу истакнутим гостима и са супругом сликао са Трампом и његовом супругом), а сада долази и “шлаг на торту“:
    В. Фотографија Тачија и Путина ( https://stanjestvari.files.wordpress.com/2018/11/poutin-thaci.jpg коју и Стање Ствару показује(… Па – шта ви мислите да ли је то нека случајност, грешка, или…. Па, зар би стари обавештајни лисац Путин чија је обавештајно/контраобавештајна служа наводно најјача на свету тек тако, случајно и на превару пристао да се фотографише са једним ТАЧИЈЕМ? Шта иза тога стоји? Qui vivra, verra!
    Ово “В“ је највећи политички шамар и понижење (и то од кога!) са којим се Србија вратила из Париза.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading