Сулејман Угљанин: Санџак окупиран, победићемо фашистичку творевину државу Србију

Бошњаци немају статус народа и није ријешен статус Санџака, који је окупирана земља од 1912. године. Србија и Црна Гора немају тапију над Санџаком, рекао Угљанин

Сулејман Угљанин (Фото: Sputnik/Odeljenje za informisanje gradske uprave Novi Pazar)

Носилац листе „Самоопредјељење“ Сулејман Угљанин казао је да је Санџак окупирана територија од 1912. године и поручио да ни Србија, ни Црна Гора немају тапију над тим простором.

Угљанин је, у Новом Пазару, прогласио побjеду на изборима за нови сазив Бошњачког националног вијећа.

– Бошњаци немају статус народа и није ријешен статус Санџака, који је окупирана земља од 1912. године. Србија и Црна Гора немају тапију над Санџаком, а ако желе да га укњиже као своју територију мораће да у Уставу укњиже Бошњаке као народ. Ми смо на томе добили изборе и то ћемо заступати, истакао је Угљанин.

Присталице Бошњачког националног већа су његово обраћање прекидале више пута, узвикујући „Санџачка република“, „Живела санџачкка застава“, „Суљо ми те волимо“. Такође, вређали су предсједника Србије Александра Вучића.

Угљанин је послије избора рекао и да је БНВ „бошњачко јавно добро“ чији је циљ да унапреди уставом и законима загарантована права.

Каже и да су то најзначајнији избори за Бошњаке од распада бивше СФРЈ зато што Бошњаци у Србији, како тврди, „имају много неријешених питања и велики број проблема“.

Угљанин је упутио и низ увреда на рачун државе Србије.

– Задовољан сам што ћемо сада са више политичких опција дијелити одговорност и што ћемо заједно побиједити ту неман, фашистичку творевину српску државу Србију, која жели да легализује геноцид и злочине као средство освајања територија и рјешавања политичких питања, казао је Угљанин.

Национална вијећа, иначе, брину о поштовању културних, образовних и других права и интереса националних мањина.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 5. 11. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Рашка област је окупирана. Победићемо муџахедине! Не, ово није националистички узвик сулудог шовинисте. Ово је општеважећа норма за сваког Србина. Са свих страна нас убеђују да од Србије нема ништа, да је све српско осуђено на нестанак и да је настало у злочину. Пошто знамо своју историју, пошто знамо ко је прав и ко је крив, пошто нисмо будале, на шамар морамо одговорити нокаутом. Али шамар нам није ударила ова ****** из Новог Пазара, него ******* из Јајинаца!

Оставите коментар