ИН4С: Листа Срба којима је Црна Гора забранила улазак

Црна Гора саставља „црну листу“ непожељних Срба, док широких руку дочекује бројне доказане криминалце и ратне злочинце

Матија Бећковић, Александар Раковић, Дејан Мировић и Чедомир Антић (Фото: ИН4С)

Криминогени режим у Црној Гори, како сазнаје портал ИН4С, донио је одлуку о забрани уласка за више српских интелектуалаца.

На списку се налазе: Матија Бећковић, редовни члан Српске академије наука и умјетности, др Александар Раковић, виши научни сарадник Института за новију историју Србије, др Дејан Мировић, ванредни професор Правног факултета Универзитета у Приштини са сједиштем у Косовској Митровици и др Чедомир Антић, ванредни професор Филозофског факултета Универзитета у Београду.

ИН4С је већ писао да црногорска власт спрема „црну листу“ непожељних српских интелектуалаца, којима ће бити забрањен улазак.

Иако је још раније најављено, на „црној листи“, за сада, нема српског патријарха Иринеја.

ИН4С је Управи полиције Црне Горе упутио питања о забрани уласка за више истакнутих српских интелектуалаца, али до тренутка објављивања текста нијесмо добили одговор.

Од Управе полиције тражили смо одговоре на следећа питања:

  1. Да ли је тачна информација да је гранична полиција добила наређење о забрани уласка у Црну Гору појединим држављанима Србије из свијета науке, културе и умјетности?
  2. О којим држављанима Србије је ријеч?
  3. До кад траје забрана, уколико је тачна информација?
  4. Који је разлог за доношењем овакве одлуке?

Подсјећамо, постојање листе негирао је, прије петнаестак дана, премијер Душко Марковић, али није искључио могућност да се списак, ипак, направи.

„Када буде било потребе за тим, када буду постојали оправдани разлози да такву листу конструишемо, таква листа неће бити скривана од јавности. Осим оних особа које су у криминалном миљеу и које нијесу добродошле овдје, друге листе нема, казао је тада Марковић.

Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Агим Чеку и Кадри Весељи (Фото: ИН4С)

Тачи, Харадинај и Чеку радо виђени гости

Индикативно је, с друге стране, да Црна Гора саставља „црну листу“ непожељних Срба, док широких руку дочекује бројне доказане криминалце и ратне злочинце.

Тако су у Црној Гори радо виђени гости Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Агим Чеку и Кадри Весељи.

Сви они имају хипотеку ратних злочина над Србима, али и Црногорцима на Косову и Метохији.

То, међутим, не представља сметњу актуелној црногорској власти да их редовно гости и дочекује на највишем нивоу.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С, 1. 11. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

  1. Šta ćete, takvo je ‘stanje stvari’ danas.
    Sada je došao njihov čas, čas tame…
    Ali… ako imamo vere u Gospoda Boga
    sve će to proći… I ko pretrpi, spašće se!

  2. Треба да буду поносни што им је један титоиста и дрљевићевац ставио на црну листу. Искрено и шта ће тамо ? Тешка недођија и вукојебина пуна криминалаца .

  3. Слободане, не допустимо да непријатељ пробуди у нама регионални шовинизам, и унесе раздор у наше редове. Та “тешка недођија и вукојебина”, како је назвасте, део је наше отаџбине. Територија Црне Горе (само један њен делић је заправо права Црна Гора) није ништа мање део српске земље него било који део Србије или Српске. То је наша отаџбина. Рећи да њу да је “тешка недођија и вукојебина” је пљување самом себи у лице. Тиме само идете на руку непријатељу, коме и јесте циљ да Срби ван Црне Горе замрзе оне у Црног Гори, и обратно, како би се процес који је започет 1945. привео крају.

    Зато, будите мудрији. Немојте да Вам језик, који покређе оправдани без, буде бржи од памети.

  4. О мржњи и љубави

    Нисам веровао да постоје људи (Срби ?) који – као коментатор @Слободан – за Црну Гору кажу да је “Тешка недођија и вукојебина пуна криминалаца”.

    Помислио сам : ако @Слободан то каже за братску ЦГ, шта ли он каже за осталу јужнословенску браћу ? Уме ли он да дели и живи са другима и другачијима ? Како ли он живи са рођацима и суседима ? Да ли он као стари олињали вук шири зло из свога брлога ?

    Срећом, свет је пун добрих и позитивних људи. Као пример узео бих Чехе и Словаке који су се пре 25 година мирно и лепо растали и данас спокојно и весело славе 100годишњицу заједничке државе .

    Ових дана је кроз шпалир хиљада грађана Прага дефиловала највећа војна парада у новијој историји те земље, у част 100. годишњице Чехословачке, заједничке државе Чеха и Словака.

    Испред трибине на Европском булевару, прошло је око 3.500 припадника Чешке армије и полиције. Пред око 1.500 званица, дефиловали су и савезнички војници из Словачке, Француске, Велике Британије, Италије и САД.

    Чешка 100. годишњицу заједничке државе са Словацима обележава низом манифестација овог викенда, уз учешће државног врха обе земље, који су се срели 30. октобра у месту Мартин у Словачкој, где та земља званично обележава настанак Чехословачке на дан када је 1918. године усвојена декларација да Словаци желе у нову заједничку државу са Чесима.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading