Војислав М. Станојчић: Тајна недовршене реченице или Вучићеви заточници у Скупштини

Уз шеретски осмех Вучић се обратио инвеститору из Турске: „Па ти си, Топрак, овде све жене узео да раде. Зато си ти срећан, мислиш да ћеш да… Еееее!

Александар Вучић приликом обиласка радова на изградњи фабрике текстила Јуротај (Фото: Танјуг/РАС Србија)

Председник Александар Вучић, који веома цени сопствену духовитост и користи сваку прилику да је подели са нашим грађанима, пре неколико дана је, обилазећи изградњу фабрике „Јуротај“ у Адранима код Краљева, изрекао још један свој „бисер“. Уз шеретски осмех обратио се инвеститору из Турске: „Па ти си, Топрак, овде све жене узео да раде. Зато си ти срећан, мислиш да ћеш да… Еееее!“

Реченица му је остала недовршена али је и без тога и прилично разумљива, па је Александра Јерков из Демократске странке у Народној скупштини поставила питање да ли би Вучић могао да до краја изговори своју мисао, оцењујући како је она поприлично увредљива по жене.

Вучић, дабоме, није био присутан – ко зна шта је и где отварао или примао неког шестог подсекретара америчког или немачког министра спољних послова, али је, на сву срећу, реаговао његов верни заточник Александар Мартиновић – дежурни чувар председниковог лика и дела у Народној скупштини.

Он је најпре рекао како се Вучић с највећим поштовањем односи према женама (о чему би, вероватно, најбољи сведок била његова прва супруга – прим. аут.), а затим се посветио тумачењу његове изјаве у Адранима, односно, превођења на српски.

Он је објаснио својим колегама посланицима како је Вучић желео „да се на најлепши начин захвали инвеститору што ће да запосли 2.500 грађана Краљева и околине, а и што ће посао добити не само млађе жене, него и оне од 40 и 50 година, које теже налазе посао“.

Александар Мартиновић (Фото: Курир)

Вишевековно искуство српских жена са турским господарима, односно агама и беговима, код неког мањег духовитог државника вероватно би било сметња за овакве шеретске пошалице, али, разуме се, не и за Вучића и његовог мегданџију у Народној скупштини, А. Мартиновића, који је, по свом устаљеном обичају, наставио да блати опозицију што је нашла замерке председниковој изјави:

„У недостатку аргумената, на друштвеним мрежама уследиле су најгоре увреде на рачун Александра Вучића, човека који је омогућио да у Краљево дође инвестиција од 3,5 милиона евра. То показује да једино умеју да мрзе и вређају, а у време своје власти показали су да умеју да се богате, а да грађане остављају без радних места“.

За разлику од многих других прилика, А. Мартиновић, изгледа, у овом наступу није поменуо Ђиласа, без кога у последње време нема ниједног блаћења опозиције. Заточниково тренутно попуштање пажње или срачуната намера?

Током заседања Народне скупштине, Александра Јерков је замолила министарку Зорану Михајловић, која је и координаторка за родну равноправност, да пита Вучића шта је желео да каже својом недовршеном реченицом, на што је одмах уследио одговор како, заправо, Александра Јерков вређа жене (!), а приписује председнику да је мислио нешто ружно.

Огласио се затим и сам аутор реченице неизговорене до краја, тирадом о својим заслугама и врлинама, о опозицији која га мрзи и о томе како никада није дигао руку ни на дете ни на жену.

Било је, међутим, довољно да само доврши реченицу, мада је она савршено јасна и без речи које није изговорио.



Categories: Судбина као политика

Tags: , ,

1 reply

  1. “Задовољан сам оним што сам видео, то је та ужасна фабрика о којој сви причају у Србијк, ја сам поносан како та фабрика изгледа”, рекао је и додао да “нигде није видео те чувене пелене”.
    Након посете фабрици Јура и оваквог односа према српским радницима, ова” пошалица” упућена Топраку је нажалост нормалан след догађаја.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading