Повереница за заштиту равноправности: Мишљење поводом притужбе удружења „Д.С.З.“ против В.Д.

Мишљење Поверенице за заштиту равноправности у случају др Владимира Димитријевића

Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности (Фото: Д. Јевремовић)

Мишљење је донето поводом притужбе удружења „Д.С.З.“ против В.Д, а поводом текста објављеног 12. јануара 2018. године под насловом „У одбрану природне породице“ на сајту www…. Повереник за заштиту равноправности је спровео поступак у ком је разматрао наводе из притужбе и изјашњења, текст аутора В.Д, као и поруке које шаље, узимајући у обзир просторни и временски контекст. Повереник за заштиту равноправности истиче да је приликом поступања у овом предмету имао у виду значај и улогу подстицања различитих ставова и мишљења у једном друштву, али и рестриктивно прописане границе слободе говора и праксу Европског суда за људска права у сличним случајевима. Посебно је анализиран аспект јавног манифестовања вере и убеђења, односно право на слободу вероисповести у односу на право на слободу од дискриминације. Сагледавајући целокупан контекст текста аутора В.Д, посебно у односу на изјашњење које је дао, термина који се у тексту наводе, као и порука које он шаље, Повереник је дао мишљење да су ставови у тексту „У одбрану природне породице“, узнемиравајући, понижавајући и представљају повреду достојанства групе лица на основу личног својства, чиме су прекршене одредбе члана 12. Закона о забрани дискриминације. Повереник је В.Д. дао препоруку да на свом сајту упути јавно извињење особама другачије сексуалне оријентације, као и да се убудуће суздржи од аката и изјава којима се крше прописи о забрани дискриминације.

ЦЕО ТЕКСТ ПРОЧИТАЈТЕ ОВДЕ (Word)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Ако ме памћење служи прича иде некако овако: били Адам и Ева … Мислим нису били Адам и Еванс или Адамка и Ева.

    Неко је хомосексуалац, то је његово право избора сексуалне оријентације (мада нисам сигуран да је то баш слободан избор). Неко није хомесексуалац, такође његово право избора (то се подразумева као нормална сексуална оријентација јер је то доминантан облик у људској популацији).

    Мислим да се овда врши замена теза, баш било кога брига које сте сексуалне оријентације. Проблем настаје кад једна групација своју сексуалну оријентацију користи за парадирање, као они су поносни. Не видим у чему су поносни, то није понос за обичног човека.

    Бити поносан на сексуалну оријентацију је у најмању руку болесно, врло болесно. Свако људско биће треба да је поносно, посебно ако својим радом даје допринос заједници.

    Замислите да су поносни они који имају коврџаву косу а нису поносни они са равном косом или обратно. Стварно је без везе. Исто је у вези боје очију, косе зашто не и сексуалне оријентације.

    Ако им је то једина ствар у животу нашта су поносни онда ми их је стварно жао јер су много бедни. Познајем неке припаднике те сексуалне оријентације, школовани људи и раде свој посао врло добро и не крију да су те сексуалне оријентације али и не учествују у тим парадама које их у ствари омаловажавају и своде само на ниво примитивног сексуалног бића.

    А најсмешније је да некога ко је теолог уверавате да му је схватање погрешно.

    Погрешна је и ова одлука јер прво мора де се промене сва религијска учења од постанка Света до данас.

  2. @телетабис: “сексуална орјентација” је измишљена категорија, псеудо-научна, не постоји у стварности…чак је и сам назив противуречан, секс – пол, испада да је полна орјентација….међутим, у новоговору Новог Светског Поретка, сексу се мења значење, и уместо да означава полни однос, што је у основи значења ове речи, сада означава еротско уживање свих врста, укључујући и перверзије, тј. изопачења (хомосексуалност, зоофилија, педофилија….)
    Само коришћење кованице “сексуална орјентација” већ указује на велики степен индоктринације “родном идеологијом”..

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading