Бошњаци траже да се на црногорску заставу стави полумесец

Бошњачка странка неће одустати од захтева да на црногорској застави буде и полумесец, рекао је лидер Бошњачке странке Рафет Хусовић

Фото: Пиксабеј

Хусовић, уједно и потпредседник Владе Црне Горе, казао је да то није политички хир већ је садржано у њиховим партијским документима.

Он је навео да су по Уставу грађани Црне Горе различитих националности, привржени демократским начелима и грађанској Црној Гори.

„Сматрам да Устав није дефинисао Црну Гору као хришћанску, већ као грађанску, вишеверску и вишенационалну где су права свих народа једнака пред Уставом и законима”, истакао је Хусовић у скупштини Црне Горе, одговарајући на посланичка питања.

Он сматра да се у Уставу не помињу ни верска обележја, као ни обележја Црне Горе.

„Додавањем полумесеца који је симбол ислама шаљемо јасну поруку да смо сазрели као друштво и да је данашња Црна Гора прави израз европских вредности”, прецизирао је Хусовић, а пише портал Фос Медиа, а преноси Танјуг.

Он је још додао да ће поштовати постојеће државне симболе.

„Свакако, трудићемо се да кроз демократску процедуру стварамо услове за измену тих законских решења и тражићемо подршку Владе, опозиције и грађана”, закључио је Хусовић.

Oпрема: Стање ствари

(Политика, 25. 10. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Цитираћу Александра Ламброса јер не бих умела боље рећи ( август 2017, интервју објављен у Еспресо.рс): “Замишљам да је тешко бити Бошњак, рецимо. Или Црногорац (Милогорац). Замисли тај живот у коме си заморче неког друштвеног инжињера и вашингтонске лабораторије, а који ти непрестано сјебава мозак и тера те да живиш у зачараном кругу афирмације кроз негативност – непрестано одређивање не у односу на неку позитивну културну историјску вертикалу већ кроз константну негацију туђе.
    Каква стваралачка снага из тога може да проистекне? Никаква, јер су психичке силе и животна енергија заглибљене као у живом блату. То су идентитети осуђени на то да се у животу одржавају лагањем, крађом, мржњом, вампирским сисањем туђе крви. Сваки дан хватати пчеле по сопственој глави и покушавати организовати их у некакав смислени поредак, на шта је принуђен један Бошњак, е, то је тешко.”

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading