Мило Ђукановић: Црна Гора не смије да слиједи ни руски империјализам ни агресивно светосавље

Oчигледно је проблем СПЦ да свакога ко није попут њих слијепи послушник интереса руског империјализма, великосрпског национализма и агресивног светосавља проглашава издајником, рекао Ђукановић

Мило Ђукановић (Извор: Нови стандард)

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић казао је данас да су у праву сви они који су га називали издајником Русије, Србије и Српске православне цркве.

– Очигледно је проблем СПЦ да свакога ко није попут њих, слијепи послушник интереса руског империјализма, великосрпског национализма и агресивног светосавља, којег промовише СПЦ, проглашава издајником. Издајником чега, издајником њихових интереса? Да, тај сам. Зато што мислим да Црна Гора не смије да слиједи ни руски имеријализам, ни великосрпски национализам, ни агресивно светосавље које поништава црногорски вјерски и национални идентитет, поручио је Ђукановић.

Он је то казао новинарима, коментаришући изјаву митрополита Амфилохија, који је навео да је предсједник Црне Горе у борби против руског империјализма постао играчка у рукама западно-европске, америчке и НАТО империје.

Такве изјаве, како додаје, види као саставни дио репертоара којим се на Црну Гору „обрушио“ и српски патријарх Иринеј.

– Ово су глупости које покушавају да омету Црну Гору на путу њене еманципације и усвајања стандарда који ће нас учинити саставним дијелом савременог ЕУ друштва, навео је Ђукановић.

Он је додао да вјерује у капацитете Скупштинског радног тијела које ће се бавити измјенама изборног законодавства.

Вријеме ће показати да ли ће Ђукановић, након што је признао да је издајник Русије, Србије и СПЦ, потврдити и оптужбе да је велеиздајник, јер је током НАТО агресије тражио бомбардовање сјевера Црне Горе.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С, 19. 10. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Да не би видео исечка, мислио бих да су ове изјаве са С**ања Ствари, али не, то је био М.Ђ. главом али без браде. Такође и без памети и образа.

    Нисам могао да верујем тексту па сам преслушао тридесетак секунди порнофоније…

    Оптужио је СПЦ за слепу послушност руском империјализму и српском национализму и агресивном светосављу које промовише СПЦ (!).

    Понизни слуга и извршилац (зло)воље натовских газда се мало залетио у својој ревности, па му је попустила логика, тј. мождани апарат, упавши неприметно у циркуларну дефиницију (СПЦ је сопствени послушник).

    То показује одређено унутрашње узбуђење и противречност, у овом случају увређеност због нове титуле издајника и стид због сопственог јавног признања чињенице.

    Иначе, његова оптужба (на тему руски империјализам, српски национализам, светосавље) звучи као преписана из неке коминтерновске брошуре тридесетих година…

    “…о кукавно српство угашено…”; “…какав мрак, каква помрчина….”

  2. Знамо што нам је чињети и без да сам дефинише ствари. Шћепан мали неће више брукат’ Црну Гору. Зна се како се плаћа за издају!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading