Патријарх Иринеј: И даље мислим да се Вучић лавовски бори за Косово и Метохију

Наду и утеху улива то што Вучић вишекратно изјављује да неће наметати своју вољу и своја евентуална решења, већ да ће поштовати слободно изражену народну вољу, рекао је патријарх Иринеј

Фото: Танјуг/ТВ Храм

И даље мислим да се председник Србије Александар Вучић лавовски бори за Косово и Метохију и то под невиђено неравноправним условима, али и да вековни непромењени став Цркве свога народа и уједно своје властите државе доживљава као помоћ, а не као одмагање и отежавање ионако претешке ситуације, изјавио је српски патријарх Иринеј.

„Наду и утеху улива то што он вишекратно изјављује да неће наметати своју вољу и своја евентуална решења, већ да ће поштовати слободно изражену народну вољу, па макар се с њом интимно не слагао. Црква, по својој природи, не доноси државне и политичке одлуке, али има право, а још више дужност, да укаже на вечна мерила и вечне вредности, пре свега на служење правди, слободи, миру и животу за све и сваког, па, не на последњем месту, и за свој народ, своје вернике“, рекао је патријарх Иринеј за „Вечерње новости“.

Како наглашава, главни проблем Србије нису вековни суседи Арбанаси, него „развијена Европа“, па и Запад уопште, јер се не бави решавањем кризе и превазилажењем сукоба, већ се бави својим вечним интересима.

„У Европској унији, рекао бих, баш и не изгарају од жеље за нашим присуством, што због нашег пријатељства са Русијом, што из својих унутрашњих разлога, и зато стално постављају нове услове, траже да прихватимо њихово решење за КиМ и одлажу ли одлажу“, објашњава патријарх.

Сматра да ако и када Србија дође на ред, ЕУ ће бити сасвим другачија него што је данас, ако уопште буде постојала.

Упитан да протумачи сугестије из Брисела да Србија своју спољну политику усклади са ЕУ, Иринеј каже да не верује да ће Србија себи икада купити „чланску карту“ за улазак у ЕУ по цену увођења санкција Русији или других непријатељских аката према тој земљи.

Коментаришући најаве из света да Босну и Херцеговину чека процес унитаризације и да то у суштини значи нестанак Републике Српске, патријарх истиче да је РС створио српски народ огромним жртвама и да она, „ако Бог да, неће ни нестати нити се утопити у унитарну Босну“.

За положај српског народа у Црној Гори Иринеј каже да се прво мора суочити с проблемом да би он почео да се решава.

„Није, до сада, са одговарајућег места и на одговарајући начин дефинисан положај српског народа у Црној Гори“, појашњава српски патријарх.

(Спутњик, 16. 10. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

23 replies

  1. Православшћујушћи Патријарх је заборавио када је позвао Србе на шиптарске изборе и тиме постао саучесник ове власти.
    Сада још и хвали свога мезимца.
    Да ли се сећа Патријарха Варнаве који је уградио свој живот у темеље СПЦ јер није пристао на Конкордат?
    Да ли се сећа Патријарха Гаврила Дожића који је заглавио у Дахау јер није хтео да сарађује с Немцима за време окупације?

  2. За @Кобајаши :

    А да ли се ти сећаш зашто је патријарх Гаврило Дожић заглавио у Дахау ?

    Заглавио је зато што је био противник потписивања Тројног пакта и писмено је саветовао југословенској влади да га не потписује. Кнез Павле и министри су покушали да га убеде како пакт мора да се прихвати, али се партријарх томе оштро успротивио и опоменуо кнеза Павла на његову одговорност и предложио образовање концентрационе Владе као и да се народ обавести о ситуацији у којој се држава налази. На дан пуча 27. марта, патријарх је у име свих српских владика одржао говор преко Радио Београда и благословио пуч.

    Тим ставом он је подржао ратну опцију и све што је следило : немачки напад, брзи пораз наше војске, долазак усташа и комуниста . . .

  3. Деда Ђоле

    Када ти тумачиш историју, то је таман када крпу замочиш у нешто па покушаш да очистиш оно што се теби не свиђа.
    Али авај, остане сва прљавштина вас другосрбијанаца који би сте свакоме били ****** **** само да вама не фали длака са главе.
    Тако и сада, гласате на шиптарским изборима, продајете шиптарима оно што није ваше и бусате се у прса, јер ви сте патриЈоте, без вас ******* ће Србија пропасти, нестати.
    Благо вама, вама је најлакше јер кад буде кренуло не гине вам јорган планина, женина сукња и коскице од стране оних **** **** *** **** **.

  4. Патријарх српски Иринеј је ове нове изјаве председника Вучића схватио као његово призивање разуму. Јер, он говори о одустајању од разграничења са Албанцима на Косову и Метохији које би довело до поделе територије Покрајине. Не може се са сигурношћу рећи разлог промене динамике у преговорима. Он се позива на мишљење народа Србије који се противи подели тј. разгграничењу на Космету. Сећајући се ранијих месеци преговарања, не чини се да му је много стало до мишљења народа. На одлучно противљење челника епархије Рашко-Призренске и монаха манастира Дечана, стизали су одговори из режимских медија, који су мало личили на дијалоге а више на оптужбе против њих. Његова изјава да се Вучић бори лавовски за Косово и Метохију, може се протумачити као подршка његовом успоравању са планом о разграничењу. И жеља да у својим даљим корацима у преговорима са косовским Албанцима буде за већу сарадњу са јавношћу у Србији укључујући и Цркву. Оно што може да нас забрине, је да не знамо шта се сада дешава око преговора за КиМ. Ово затишје може да буде пред буру, која не мора да буде обавезно на штету Србије, али треба бити опрезан. Врло је важно какав је распоред снага у свету у вези са овим проблемом. И колико ће Србија умети да искористи подршку од стране наших пријатеља. Јер чини се да са Западом и даље водимо политику незамерања, иако нам отворено раде на отимању наше Покрајине коју су силом преузели и подржали стварање илегалне државе. Не треба прихватати никакве уцене, било да су у облику обећања или претњи.

  5. Кобајаши

    Да си ти икада погледао правила коментарисања на сајту СС, ти би знао да “коментари не треба да садрже неумесне осврте на личност, приватан живот, увреде, претње, непристојан речник” . . . и не би нападао мене него садржај мога коментара.

  6. @ Деда Ђоле

    Опростите што је прошао коментар са увредама: сада сам ставио звездице.

    @Кобајаши
    Молим Вас да се са дужним поштовањем односите према Другом и Другачијем: заиста можете изразити своје неслагање а да не вређате нити да ја морам да бришем коментаре.

    хвала на разумевању,
    Александар Лазић

  7. @Deda Djole
    Setite se onog profesora etike kojije rekao ja predajem etiku ne sviram u diple, u tom svetlu sagledajte i patrijarhov cin.

  8. Добри ДедаЂоле Кобајашију: “А да ли се ти
    СЕЋАШ (ист. С.У.) зашто је патријарх Гаврило
    Дожић заглавио у Дахау”!

    Заиста, Кобајаши, да ли се с е ћ а ш?

  9. Према количини отровне малициозости и гротескног извртања чињеница, коментари @Деда Ђоле изазивају мучнину и следствено терају на повраћање.

    Најодвратније у присуству @Деда Ђоле на овом порталу је његово симпатизирање усташтва и релативизирање мученичког страдања Срба као главних жртава усташког злочина геноцида.

    Каже @Деда: “Патријарх Дожић је подржао долазак усташа и комуниста” — идиотизам који нема места ни на С**ааању Ствари, јер је тврђење, мада монструозно, сасвим недоховито и тупо. Замислите само алтернативну стварност, да не би Патријарховог говора преко Радио Бгда, нити би Хитлер напао Југославију нити би НДХ била успостављена. Злочест био Патријарх и ето нам макар делимичног објашњења наше погибије. Сами смо криви. Тако @Деда каже…. А сад ми је већ мука…

  10. @Деда Ђоле
    Тим ставом он је подржао ратну опцију и све што је следило : немачки напад,
    брзи пораз наше војске, долазак усташа и комуниста . . .”

    Брзи пораз наше војске је уследио не због изјаве Патријарха Гаврила, већ
    због присуства усташа у политичкомк и војном врху Краљевине Југославије.

    Усташа је , дакле, било много пре ове изјаве, а изјава је само била повод
    да се оправда готово 100-процентно определење бановине Хрватске, касније
    НДХ, на страну Хитлера, о чему сведочи већ виђени линк френетичног дочека
    нациста у Загреб – као ”ослободилаца”, од стране усташа.
    Усташе су побиле толико жена, деце, стараца и старица у Мачви за време
    Првог светског рата, када не беше Патријарха Гаврила и Његове изјаве!
    А шта рећи за Хрвате – усташе и њихова зверства над цивилима у Тридесето-
    годишњем рату , када је настала она по злу чувена изрека за УСТАШЕ-ХРВАТЕ:
    ”Сачувај нас Боже – рата куге и ХРВАТА!”
    Што се тиче комуниста, њих су довели Енглези, окренувши леђа Краљу Петру
    Другом и Дражи Михајловићу, а подржавши Тита, а не – изјава Патријарха
    Гаврила Дожића!

    Драган Славнић

  11. @стање ствари: Честитам на доследности у очувању полазних принципа “Стања ствари“: да се чује и мишљење “других“, уз придржавање – ма и оштре, али цивилизоване дискусије. То је, иначе, велики недостатак осталих српских сајтова и коментатора, какви су нпр. @Кобајаши, или @Don Quixote. На жалост, њихов начин размишљања илуструје сву погубност комунистичке индоктринације из младости.

  12. @Јован Јовановић
    ”То је, иначе, велики недостатак осталих српских сајтова и коментатора,
    какви су нпр. @Кобајаши, или @Don Quixote. На жалост, њихов начин
    размишљања илуструје сву погубност комунистичке индоктринације из
    младости.”

    Ако на овом сајту и међу коментаторима не би требало да буде –
    ”комунистичке” индоктринације, ваљало би поменути да ни усташка
    индоктринација није пожељна, а провејава кроз малициозне изјаве
    @Деда Ђоле, као ово у вези са изјавом патријарха Гаврила Дожића!?

    Драган Славнић

  13. @Јован Јовановић

    “….@Кобајаши, или @Don Quixote. На жалост, њихов начин размишљања илуструје сву погубност комунистичке индоктринације из младости”

    Биће ипак да нагађаш, а промашујеш, дакле не знаш шта причаш, а као покушаваш да будеш “цивилизован”.

    У комуникацији вредној напора важни су логика, истинитост и снага аргумената а не стерилност речника.

    С друге стране, монструозност неке идеје или става, као на пример апологија усташтва, може бити индиректна и прикривена стерилним речником, али тиме се не смањује отров њене уистину антицивилизацијске поруке.

    Неки изледа не подносе прасак пуцња из топа или пиштоља, или пак громку реч, али им усташка кама не смета. Нечујна је, цивилизована.

  14. @ Don Quixote, а и сви остали

    Доиста се, ви који сте дуже овде и сами знате, нерадо лаћам модераторског интервенисања – али вас молим да више не помињете да је неко на овом Интернет месту пропагирао усташтво или радио “апологију усташтва”. То доиста нема везе с истином, па ћу морати да БРИШЕМ такве коментаре и ставове. Јер то више нема везе са дотичним коментаром и коментатором, него има везе са нама као онима који правимо ово Интернет место и – убеђен сам – има везе са Истином (која је Једна и у Једном).

    хвала на разумевању,
    Александар Лазић

  15. Александар Лазић

    ”Молим Вас да се са дужним поштовањем односите према Другом и Другачијем”
    +++++++++++++++++++
    Шта би ово требало да значи?
    Да ћутим на очигледне покушаје сољења памети и покушаје пљувања и извртања историјских истина.
    По тој логици нема коментарисања ни према очигледним покушајима уништавања и издаје ове земље.
    Који су то Другачији које бих ја требао да поштујем?
    Да ли ови који би нас сутра све уклонили да би они могли да раде како им је мило.
    Да створе нови Народ, нову историју, да допусте да Србије више нема.
    Како рече дотични скоро: ”Неће моји унуци у ровове за Србију ако затреба.”
    Неће његови унуци а нечији други и моји хоће и мораће и ја и многи други са њима.
    Можда Ви Лазићу такве Другачије поштујете, ја никада.
    Ако вам је до фолирања, овде, и испразне финоће немам ништа против, изволите и цензуришите.
    Када обришете праве речи и поставите звездице онда сте урадили једну лошу ствар.
    Нисте дали да се попу каже поп а бобу боб и онда овде имате дрндање вуне а на крају ни вунице нигде!

  16. Поштовани Лазићу, па дословно каже: “Тим ставом он (Патријарх- оп С. У.) је подржао ратну опцију и све што је следило:….долазак усташа и комуниста” .
    Стално зборим о некаквој логици, па зар се и оваквој изричитој тврдњи треба мисаоно довињавати!
    Такође, то што Ђоле функционише по приципу: да ли ће бити рата овиси о ономе кога се одлучило напасти, спада у домен знане дисциплине
    И једна, а да се не увреди, исправка Драгана:
    “Сачувај нас Боже куге, глади и хрвата”- тако пише; а к у г а, Драган ће се сложити, исцрпљује сво зло, па и рат.

  17. “Лавовски”, као и данашња СПЦ за православље у Срба. Изгледа да је онај ко се устремио на ове наше српске просторе најприје одлучио да замути воду у СПЦ (најстаријој и најважнијој српској институцији). Мада сам дуго времена мислио да је то посљедња оаза одбране националних интереса, испоставило се да, на жалост, многе владике раде много против српских интереса. Отуда и појава неких млађахних владика, Ћулибрка са ревизијом Јасеновца, Порфирија као митрополита загребачког, “великог” аутора ‘ZAGREB I JA SE VOLIMO JAVNO’ (вуче на неку љубавну причу, а монашки потпис!?), Ћилерџића који вели да не може да прође поред неког бискупа а да не узме благослов (од малена вели научен), итд, да не улазим у богословске проблеме који додатно православни народ дјеле и смућују. Слике туче монаха у Грачаници, делегације СПЦ у катедрали Сплитској у којој је био и Пахомије (ваљда зато да због свога бекграунда пристане на све), слика Иринејева испод Степинчеве “иконе” су вјероватно на фону “лавовске” борбе наше власти за Косово.

  18. Нисам прочитао остале коментаре, па да се само осврнем на @Деда Ђоле и “Тим ставом он је подржао ратну опцију и све што је следило : немачки напад, брзи пораз наше војске, долазак усташа и комуниста . . .”
    Из ове изјаве се недвосмислено закључује да је патријарх Дожић подржао усташство, што је потпуни нонсенс. Јасно ми је да је циљ оваквих коментатора ширење дефетизма у све поре српског друштва, али свакако треба обратити пажњу на опасне премисе и опасне закључке оваквих коментара.
    Догодине у Призрену и догодине у Книну!

  19. @Lazar Glamoclija – кажете: “… да се само осврнем на @Деда Ђоле и „Тим ставом он је подржао ратну опцију и све што је следило : немачки напад, брзи пораз наше војске, долазак усташа и комуниста . . .“. Мислим да је @ Деда Ђоле заиста лоше/недовољно прецизно формулисао онај део свог коментара о последицама става патријарха Гаврила у марту 1941 г. Ја бих рекао, нпр: “…тим ставом он је подржао ратну опцију, која је довела до немачког напада, брзог пораза наше војске , што је за коначну последицу имало долазак усташа и комуниста…“. Зато сматрам да је погрешно окривљавати @Деда Ђолета (са којим се често и сам не слажем) за “апологију усташтва“, као што то чини @Don Quixote. Током комунистичке владавине прикривана је и систематски фалсификована истина – не само о политичком стању око мартовског пуча и демонстрацијама 27. марта 1941, него и о чињеници да је цео политички и војни врх Краљевине Југославије био свестан тоталне неспособности такве дисфункционалне (од самог њеног настанка) државе, њене војске и друштва да се војно супротстави било коме, а камо ли Немачкој. То је тада у државном врху довело до неминовног закључка да је најмање зло (невољно) приступање Тројном Пакту, што је и учињено. С друге стране, 27-мартовски пуч, који су извели наводно добро образовани војници – они који су најбоље требало да знају тоталну неспособност и неопремљеност војске, као и – што је још важније, њену моралну слабост, демонстрације и пароле “Боље рат него пакт/Боље гроб него роб!“ нису у суштини у датим околностима били ништа друго до самоубиство те државе.

  20. @ Deda Djole
    . . и не би нападао мене него садржај мога коментара.

    Ево Deda Djole, пошто пратим понекад Ваш начин коментарисања, кроз само један пример ( од многих ) злоупотребљавајући политику СС на коју се често позивате, ово је Ваш став
    На тему:
    Potomci Pavelica i Broza danas vladaju Srbijom ?
    – Ne delim ovo misljenje sa autorom.

    Komunisti su se krvavo razracunali sa ustasama a Ante Pavelic je jedva sacuvao glavu. Na njega je izvrsen atentat i on je zavrsio u bolnici, u bolesti i bedi. Osim nekolicine usijanih glava u HR, on nema ideoloskih potomaka.
    https://stanjestvari.com/2015/10/27/велимир-гајић-потомци-павелића-и-броз/comment-page-1/

    А ово је стварност коју Ви не желите да видите, и чујете

    Од те неколицине усијаних глава у ХР
    http://pink.rs/hr/13778/uklonjen-jezivi-grafit-u-hrvatskoj-koji-poziva-na-ubistvo-srpske-dece-foto

    Па опет, oд те неколицине усијаних глава у ХР
    http://pink.rs/hr/26892/sramota-ovako-mladi-hrvati-slave-maturu-za-dom-spremni

    Тај што по Вама нема идеолошких потомака, и није Вам познато ко је убијао Србе 1995 године, ево Вам само један мали подсетник

    Замислите нацију која слави злочинце!
    http://srbinaokup.info/?p=94128

    Замислите нацију која слави злочинце! Ако можете, сада замислите како је та нација мезимче оних који кажу како се цело своје постојање боре против злочинаца. Можете ли замислити државу у којој су усташки и нацистички поздрави нешто сасвим нормално, чак и пожељно.
    Замислите човека који клечи над јамом са својом породицом и плаче, а не зна да ли више плаче за децом или за собом. Руке су му жицом везане на леђима, јер је онај који их је везао и њему и његовој деци, очигледно велики јунак и у њима види огромну претњу. Изнад тог човека стоји један у црној униформи који тај плач и плач деце прекида великим маљем. Поред њега стоји још један човек чији мождани склоп себи дозвољава да исте те мученике мртве избоде камом и гурне их у јаму. Сад замислите хиљаде таквих џелата који више од свега на свету воле свој посао. Замислите њих двеста који се у логорима направљеним за децу такмиче ко ће више да закоље.
    Оно што бих вас сада замолио да замислите јесте да исти тај народ из земље протерује други народ који је до јуче називао братским. Знам да је тешко, али замислите да на улицама видите колоне старијих људи, деце, мушкараца и жена како на тракторима, ретко ко колима, а има их и само на ногама, вуку по једну ствар из свог дома, а најчешће икону крсне славе, и док возе или ходају, у наручју држе своју децу коју морају да теше говорећи им како се ништа не дешава и како ће већ сутра или следеће недеље да се врате у своју кућу, а кућа запаљена, испред ње неко од укућана силован и убијен, а на зиду којем мацола и пламен нису могли ништа, размазана локва крви и истом исписани врхунци усмене књижевности и културе протеривачког народа који се редом нижу попут наслова најјезивијих песама – „Убиј, закољи да Србин не постоји.“, „Србе на врбе!“, „За дом спремни!“, „Метак у лубању, то је најбоље Србину.“, „Ој хрватска мати, Србе ћемо клати!“, „Истријебит ћемо вас.“, „Србска дјеца дошла хватат зеца. Спаси живот зецу, убиј српску дјецу.“, Стоји Србин испод крста, једе г…. са три прста.“, „У прољеће кад порасте врба, радит ћемо паприкаш од Срба.“, „Селите се србска стоко“, „Ј…. ћемо србску дјецу“.

    Замислите децу која плачу, моле да се врате кући, траже своје играчке, траже своје мајке и очеве. Замислите децу која крваре и њихове мајке са рупом у стомаку које их теше, а не зна се ко ће пре умрети.
    Сад замислите да су припадници тог протеривачког народа, уз помоћ оног који увек говори како се бори за слободу у целом свету, а где год су дошли, једина слобода коју су могли да гарантују је смрт, гледали све ово смејући се и славећи. Да ли ико на свету може да поверује да су те колоне духовно убијених, обесхрабрених, па и физички рањених и из своје куће протераних људи бомбардоване и наново нападане? Није било довољно једном извршити терор над њима, већ је морала бити демонстрирана сила још једном за срећан пут. Замислите дечје очи које су морале да гледају разбацане делове тела по путу и крваве трупове својих мајки, очева, комшија и другара из школских клупа. Та деца од тог тренутка нису имала детињство. Морала су одрасти, што од ужаса, то због тога што нико други из породице није преживео. Морала су та деца постати главе кућа и породица којих нема.
    Можете ли замислити како се овај егзодус и прекрвави пир данас слави?! Може ли ико да схвати да та нација ово карактерише као херојски подвиг? Шта има у убијању и протеривању једног народа, без поштеде деце, херојско? Колики херој може да буде онај који убија децу?

    Ето Deda Djole шта је настало од по Вама: „Osim nekolicine usijanih glava u HR, on nema ideoloskih potomaka „

    Бедно, Deda Djole !

  21. @Грешан: Потпуно се слажем са Вашом критиком става @Деда Ђолета о питању да ли је заиста тако да (духовни, а у неким случајевима и физички) потомци Павелића и Броза данас владају Србијом. Он сматра да је то нетачно…. Примери које наводите, њега и њему сличне (а таквих је још увек, на жалост много међу Србима) не могу поколебати из простог разлога што такве личности – фигуративно речено – пате од тешке хроничне, неизлечиве инфекције virus iugoslavicus – ом. Та болест, југославитис, нема лека. Они који од ње пате, дубоко су уверени да је идеја југославоманије нешто најлепше и најплеменитије… У том циљу, превиђају – слепи су и глуви за све аргументе и неумољиве историјске чињенице које показују колико је то суманути концепт, неодржив у реалности. На срећу, изгледа да је заразност тог вируса данас релативно ниска и опада у савременим условима, па ће зато неумитним природним током (старењем и умирањем) број заражених личности све више опадати. То, наравно, никако не значи да треба одустати од (идејне) борбе против те пошасти и њених манифестација у јавности.

  22. Patrijarh Gavrilo Dozic je bio žestok protivnik potpisivanja Trojnog pakta i tražio je jugoslovenskoj vladi da ga ne potpisuje. I patrijarh i episkopi SPC su činili sve što su mogli da bi onemogućili potpisivanje pakta sa silama Osovine. Istog dana kada je izvršen puč, Sveti arhijerejski sabor SPC je već bio na okupu. Otvarajući vanredno zasedanje sabora patrijarh je blagoslovio državni udar rečima : « Noćašnji akt spasao je čast našeg naroda i države, pa zbog toga i mi možemo da blagoslovimo ovo delo.“

    Сматрам да су патријарх и сабор СПЦ подржали САМОУБИЛАЧКИ АКТ.

    И патријарх и пучисти су знали да је Југославија потпуно окружена силама Осовине (Италија, Аустрија, Мађарска, Румунија, Бугарска). Знали су да је и велики СССР потписао пакт са Немачком

    Знали су којом брзином су пале Пољска (септ 1939), Данска и Норвешка (април 1940), Холандија, Белгија и Француска (јуни 1940). Влада је знала да је француска армија, сматрана за најјачу на свету, безусловно капитулирала годину дана раније. Знала је за катастрофалан пораз и паничну евакуацију 300 000 Британаца, Канађана и Француза из Данкерка.

    Знали су да је наша војска слабо опремљена и да други народи осим Срба нису расположени за рат

    И поред свега, они су згазили пакт кога је наша влада потписала. Гурнувши српски народ у рат, они су дали поклон не само Енглезима и Русима (одгодивши напад на СССР), него и комунистима и усташама који су искористили пораз и расуло да се докопају власти.

  23. Како би нам,тек, лепо било да Лазар не изађе на црту Мурату на Косову?
    Таман би нас било једно 50 милиона Турака овде где не би било Србије већ би ово био турски Санџак са свим привилегијама за потурчене.
    Мир божји, лепота живљења под турском чизмом за оне који би претекли.
    Тако и сада.
    Куд не уђе НАТО чизма 1999. овде, да им се извинемо за сва бомбардовања, убијања и рушења.
    Морали су да покушају преко Кошара али нису успели јер некима од нас није било до извињавања, па су одустали кукавички. Лакше је било убијати и рушити са 10000 метара.
    А, имали су Срби и једнога Тибора Церну, Мађара, хероја, који даде живот за Србију, своју отаџбину!
    Иако, Мађар, није му падало на памет да буде крпа, кукавица, да плаче над својом судбином, да сагне главу пред светским нацифашистима.
    И, сад у ово време када је Србија у опасности од затирања, ми овде, имамо Другачије који већ служе белосветским фашистима, њима тако кукавним сасвим је у реду да Србија буде колонија било чија, није важно.
    Само њих не дирати, њихов јад и кукавну душу.
    Промениће они историју ако треба у толикој мери да је Срби више неће ни имати.
    У њиховој историји Милош Обилић ће бити убица, злочинац, јер се усудио да распори Мурата од учкура до бијела грла.
    Ено, и Његоша забрањују ти Другачији а што и не би?
    Другачија историја не трпи истину јунаке, хероје, патриоте..
    Само крпе!

    https://zekaonica.blogspot.com/2016/08/blog-post_19.html

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading