Александар Вучић: Мој предлог за решење проблема Косова није прихваћен

Вучић је рекао да његов предлог за решење Косова ипак није прихваћен и да то сада отвара пут опозицији да га смени

Ана Брнабић и Александар Вучић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да најаве власти у Приштини о трансформацији Косовских безбедносних снага у војску Косова доносе страх Србима, додајући да поједини западни партнери „раде и рукама и ногама“ како би Косово у новембру постало члан Интерпола.

Он је казао да ће министар спољних послова Ивица Дачић наредних дана чешће путовати, министар полиције Небојша Стефановић ће бити посебно ангажован до 1. новембра, као и да ће он „и Ана Брнабић позвати неке људе“.

Говорећи о трансформацији Косовских безбедносних снага, Вучић је рекао да се плаши тога, уколико буде усвојено ове недеље. Он је подсетио да је и током посете генералног секретара НАТО Србији Јенса Столтенберга говорио под којим условима нека оружана формација може бити на северу покрајине.

„Немам шта да кажем осим онога што сам говорио нашем народу на митингу у Косовској Митровици. Да оставимо људе без подршке своје државе нећемо, а да ли ћемо све да урадимо да до таквог неодговорног понашања не дође, хоћемо“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао и да се ускоро нада некаквој врсти наставка дијалога са Приштином.

„Право опозиције да бојкотује скупштину, немам проблем“

Вучић је изјавио и да нема никакав проблем са тим што су поједине опозиционе странке предложиле бојкот парламента и додао да је то њихово демократско право.

„Ко год хоће да бојкотује, нека бојкотује. Ово је демократска земља. Свако има право да бојкотује или шета. Само нико нема право да разбија или руши, а све друго имају право колико год хоће“, рекао је Вучић новинарима након састанка са премијерком Аном Брнабић.

Коментаришући тврдње председника Народне странке Вук Јеремића да ће, у случају да постигне споразум о разграничењу са Косовом Вучићева смена бити знатно тежа, јер ће уживати подршку међународне заједнице, Вучић је рекао да је он мислио да га критикују на рачун косовске политике јер брину за српски народ који тамо живи.

„Ја мислио да брину због Косова и Метохије, народа који тамо живи, а не због тога да ли ће да ме смене или не“, упитао је Вучић.

Он је додао да његов предлог за решење Косова ипак није прихваћен и да то сада отвара пут опозицији да га смени.

„Али не да ме смене из Њујорка и Лондона, него из Куршумлије, Ниша или Новог Сада“, рекао је Вучић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Агенције/НСПМ, 15. 10. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading