ВУЧИЋ ЈУНАЧКИ: Сто пута ми је важнији „Лидл“ него неки тамо Гвоздени пук!

Лидл је већ поделио неке ствари бесплатно, банане и пилетина су били скоро џабе – а шта је за нас урадио било који припадник Гвозденог пука, упитао се Председник а пренело С*ање ствари

Гвоздени Срби у трци за немачко пиле (Фото: Курир/М.С., Слађана Стојановић)

Београд, 12. 10. 2018. (С*ање ствари) – Председник Србије Александар Вучић оштро је одговорио на прозивке на друштвеним мрежама што је одустао од посете Прокупљу и откривања споменика чувеном Гвозденом пуку. „Мени је сто пута важнији ‘Лидл’, који је жив немачки производ који гарантује висок квалитет живота, него неки тамо Гвоздени пук, који нас вуче у ретроградну ратну српску прошлост“, отворено је рекао Председник.

„Лидл је већ поделио неке ствари бесплатно, банане и пилетина су били скоро џабе – а шта је за нас урадио било који припадник Гвозденог пука, осим што нас је свађао са ондашњом међународном заједницом, посебно са Аустријом и Немачком“, истакао је Вучић, објашњавајући разлоге отказивања.

Споменик Другом пешадијском пуку „Књаз Михаило“ из Првог светског рата, који је прозван Гвоздени пук због свог јунаштва, открила је Ана Брнабић, председница Владе. У надахнутом говору госпођица Брнабић је истакла да су њени преци више маштали о Гвозденом крсту него о Гвозденом пуку, али и да је порука јуначких битака чувеног пука то да од „некадашњих непријатеља морамо створити пријатеље“.

Гвоздена Ана на откривању споменика Гвозденом пуку (Фото: Танјуг/Влада Србије/Слободан Миљевић)

„Гвоздени пук је желео слободу, а слобода треба да буде слобода воље, избора, рада, кретања, говора, слобода мисли, слобода и да се буде различит – ако треба и ЛГБТ различит“, подвукла је Брнабић.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

6 replies

  1. Треба ипак имати разумевања за Председника! Он и онако није пореклом из Србије, него, како се прича, из неке босанске касабе, зар не? Неки његов (пра)деда се можда у редовима KundK војске баш борио против тог Гвозденог пука. Зашто би сада онда он требало да се малтретира и иде на отварање тог споменика неког тамо више не постојећег Гвозденог пука? Било, па прошло…. него – гледајте ви у будућност! Логично да му је “Лидл” далеко важнији. Имају јефтине банане и пилетину за његове омиљене пензионере…

  2. Има једна ствар које би ваљало бити свестан: критички, сатирички, аналитички и разни други паметни текстови не доспевају до слоја грађана о којем се у њима махом говори и којих се они највише тичу. Они их никад не прочитају.
    Прочитају их махом они који све то знају, или којима дођу као забава.

    Тако, политичка опозиција, аналитичари, критичари и сатиричари, ако желе да имају или изврше утицај на опште јавно мнење, прво треба да нађу начина како да допру до њега.

    Овако, ништа се не мења, све остаје исто, заједно с илузијом о вредности таквог деловања и текстова.

  3. Да Вау нема Српскога у себи ништа то знамо већ одавно, јер је ту Мркуља коју увек слуша и извршава њена наређења.
    А о Српском народу већ круже слике по европи како су се побили због производа у Лидлу, никада нису објавили како првенствено
    све више деца а и одрасли обољевају од неког облика рака, тужно зар не.
    Оно што потрошачи не знају да много пута производи Лидла (Немачла) бивају повучени због неисправности, металних или пластичних опиљака, шта мислите хоће ли се нашем народу то рећи, ( негде се та роба мора продати)неће. Хиљаду их је добило посао а колико ће их изгубити у наредном периоду шта ће нам наше кад имамо Лидл.

  4. Јован Дучић би рекао односно написао НИЧЕГА СЕ НЕ СТИДИ!

  5. https://twitter.com/i/status/1050488387713556480

    Сада имамо стандард где да купујемо, шта да купујемо и како да се понашамо при куповини.

  6. …а онда је, Кобајаши, купила “домаћу” пилетину код Госпође Линде по цијени од једног евра за пилетину из “Чачка”.Госпођа Линда још не би про-радила, но присиљена, јер за три дана од почетка рада Госпође Линде истиче рок употребљивости “домаће” пилетине. Лудог ли “Србина”!: ем тако велики- неисцрпни-! Произвођач, ем све поклати и цвилити за почетком рада Госпође Линде и спас: три дана пред п р о п а с т “домаћег”
    Пилета, Бог да му душу прости.
    Прича се- а то се “причање” чини ради душе
    Срба, јер, као, они воле Приче ради, из истих,
    с к о н т а в а њ а епике!- да на сваком ћошку у Линдину завичају постоје ЧачЦи у којима се
    узгаја пилетина храњена с р б о Ф о н и м а- само Г. Линди познатом супстанцом чије фармакодејство лиценцирано при Св. Здр. Орг.
    под фармакошифром “одапињање Срба”, са подшифром “де-задругизација”; иначе, вели се даље, захваљујући с р б о ф о н и м а иста
    пре-са~храна не подлијеже застарјелости све до са~хране Посљедњег србина

    Замарам Те, КоГајаши, али кажу да је ово истина и зато: Не имај муке, умири се, Мајко!,
    од утваре то ти Срце зебе…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading