Миодраг Зец: Нема их на Божић у цркви колико их има у Лидлу да виде колико је чоколада

Зец je нагласио да није Србија отворила ланац у Немачкој, него је Немачка код нас

Миодраг Зец (Фото: intermagazin.rs)

Професор економије на Филозофском факултету у Београду Миодраг Зец изјавио је данас да је добра вест што је немачки трговински ланац Лидл запослио велики број људи у Србији, али да се поставља питање колико ће радника остати без посла у малим продавницама.

„Еуфорија има политички значај. Народ воли неке представе. То има своје врлине, али има читав низ индикатора да смо ми на тој тачки поделе рада која није баш најбоља”, рекао је Зец за Н1 и нагласио да није Србија отворила ланац у Немачкој, него је Немачка код нас.

Он је рекао да је еуфорија поводом отварања нових трговина културолошки феномен.

„Нема их у цркви, на Божић колико их има у Лидлу да виде колико је чоколада… Но, то је наша цивилизација”, рекао је он и додао да је већа еуфорија него кад би папа дошао.

Зец је оценио да се сви радују конкуренцији у трговини, али да оно што долази је „само то да се изравњују цене” (на пример, у Штутгарту и Београду), док је оно што се у транзицији очекује поравнање плата.

„Нико не поставља питање где су ренте, где је џабе земља… Ми смо за Икеу изместили аутопут… Где су плате, које су вишеструко ниже”, упитао је Зец.

Зец је оценио и да грађани могу да осете побољшање животног стандарда при стопи раста од седам или осам одсто, али да је то немогуће достићи, и да је због тога потребно променити правила.

Он је истакао да су Србији потребна правила за која ће бити сигурно да ће важити унапред неколико година.

„И даље се гради без дозволе и даље се крше закони и даље се исплати не плаћати ништа, а тражи све”, рекао је Зец.

intermagazin.rs, Бета

Наслов и опрема: Стање ствари

(Искра, 11. 10. 2018)



Categories: Преносимо

Tags: ,

4 replies

  1. https://srbin.info/2018/10/10/pogledajte-ovako-izgledaju-gmo-svinje-cije-ce-meso-lidl-da-prodaje-po-srbiji/

    У Немачкој, одакле долази велики месарски ланац Тенис и трговачки ланац Лидл, коришћење ГМО свиња у људској исхрани је дозвољено; и за разлику од природних свиња, месо ових животиња је јефтиније и стално на акцији.
    Такву праксу ће и Лидл примењивату у Србији – увозиће јефтино месо које продаје у Немачкој на акцијама не обавештавајући српске потрошаће да храна без ГМО у његовим продавницама, по правилу, није на снижењу.
    Погледајте овај кратки видео клип, па сами донесите свој суд да ли је потребно да уместо меса, који добијамо од српских произвођача и који се продаје у српским трговачким ланцима, имамо јефтино ГМО месо у Лидл, које се добило узгајањем свиња у клаоницама Тенис коорпорације.

    И питање ( новинара ) за крај
    …………. Шта мислите како ће изгледати људи после коришћења оваквог свињског меса?

  2. Нема сврхе саветовати власти како да народу буде боље, кад то нису народне, већ колонијалне власти. Они раде најбоље што могу, за онога ко их је поставио.

  3. Како је могуће да Србија са најмањим платама у Европи не може да пласира своје продукте у ”скупим земљама”? То мора бити политичка воља да земља са скупом производњом доводи своје продукте у Србију! Није логично нити нормално.

  4. Ако се греши, а без зле намјере, за опростити је, те, ево, и ја, злу ненамјеран, а, могуће, грешан, молим опрост, а поводом прозаичног ми сновиђења којега садржајем јест лице баш презименом Зец и именом Миодраг, а професијом баш економиста и радним мјестом баш на фил. фак- управо с в е као и овај горе Зец. Ма, овај мој-сновиђени- од тзв. петог октобра па надаље у-причињава ми се као увијек присутна медијскоекономска чорба за сва чаробна добра ношена петоктобарским ранојесењим цвјетањем миле ми Отаџбине; увијек сам га у себи благодарио из разлога суптилне економске тишине која из њега зрцалила,а у неуморном му утемељивању благодати- посебно економских- које собом проноси то милосно чудо звано “Пети Октобар”; ово моје благодарење преточило се и у именовање истог Зеца као, од миља!, Петооктобарско Тапшало; и све ми се, као, чини да је храброумно економски и заговарао и предвидио оно што јест овдје и сада: све могуће л и д л е, ма било чији и одакле да су, само да- што ме је посебно очаравало!- нису
    СРПСКИ…
    Боже, са Горњим Зецом каква сличност у свему, изузев,ето!, што разлика у небитном: у л и д л о в и м а и свему ономе што они доносе…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading