Јенс Столтенберг: Анализе показују да уранијум није штетан

Постоје анализе и процене које показују да нема штетног дејства када је у питању осиромашени уранијум укључујући и студију УНЕП

Фото: Пиксабеј

На питање директорке Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС) Јелене Милић, постављено на скупу „Лидерство за безбедност региона” како коментарише кампању о штетности и последицама употребе осиромашеног уранијума на здравље људи и на инсистирање зашто се и у НАТО и у Србији ћути о томе, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг одговара:

„Постоје анализе и процене које показују да нема штетног дејства када је у питању осиромашени уранијум укључујући и студију УНЕП. Ја не ћутим, ја свуда постављам питања, и у Бриселу и у Србији, моја порука је да морамо да учимо из историје, али не смо бити њени заточеници”, поручио је Столтенберг.

Јенс Столтенберг (Фото: Марко Дробњаковић)

Он је додао да вежба „Србија 2018” показује да се може ићи напред и да се може много урадити заједно.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 10. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

  1. Рече веселник и оста жив.
    Домаће гњиде му се радују и проглашавају га за драгог госта 🙂

    https://zekaonica.blogspot.com/2018/10/blog-post_9.html

  2. Какав скуп разбојника и лупежа, убица и ниткова који ниже скота леже…Али Бабина пећина коју у детињству замишљах, казнено – поправни дом на Обници у Ваљеву, којега сам се, у истом детињству, плашио до дрхтавице и дечијих суза, за овај тартар- Хајат и његове посвећенике, тек су обданиште и одмориште за несташну чељад Богу угодна…Да је за овакве Данте знао, научио би до десет бројати, до дванаест, петнаест вероватно, те би своју ђавољу комедију приде дописао…

  3. Генерални секретар НАТО пакта, Јенс Столтенберг, кога је председник Србије Вучић јуче назвао драгим пријатељем, није упознат са многим случајевима оболевања припадника оружаних снага СРЈ-Србије који су боравили у зонама бомбардовања од стране НАТО агресора. А није изгледа упознат ни са случајевима оболевања више припадника италијанских јединица КФОР-а на Косову и Метохији, које су сместили у западном делу покрајине, где је и највише гађано са бомбама и пројектилима са “осиромашеним уранијумом”.

  4. Само да не заборавимо да су Србију, у загрљај Запада, па и НАТО, гурнули родољупци.

    https://svitanjeblog.wordpress.com/2018/10/10/necemo-hocemo/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading