Јенс Столтенберг: Србија бомбардована да би се зауставио Милошевић

„Нагласио сам да смо то урадили да бисмо заштитили цивиле и зауставили Милошевићев режим”

Јенс Столтенберг (Фото: Нови стандард)

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је данас да многи људи у Србији и даље имају лоша сећања на бомбардовање 1999. године, али да је то урађено како би се заштитили цивили и зауставила власт тадашњег председника Југославије Слободана Милошевића.

„Нагласио сам да смо то урадили да бисмо заштитили цивиле и зауставили Милошевићев режим. Али, моја најважнија порука је да морамо да гледамо у будућност”, рекао је Столтенберг за Радио-телевизију Србије (РТС) после предавања на Филолошком факултету, на којем су студенти највише питања имали о бомбардовању Југославије.

Он је додао да НАТО подржава дијалог Београда и Приштине и то не само политички. „Дијалог је потребан због превазилажења разлика и проналаска политичког решења. НАТО га подржава, не само политички, већ и зато што смо присутни на Косову у виду Кфора, чији је задатак очување сигурности. И даље ћемо бити ту да заштитимо све заједнице”, рекао је Столтенберг.

Он је после предавања на Филолошком факултету посетио Студентски парк. Столтенберг се за РТС осврнуо и на своје детињство у Београду и рекао да се сећа „првог сладоледа на Калемгдану” и дечје песмице „Ринге ринге Раја, дош’о чика Паја”, преноси Бета.

Одличан однос НАТО и Србије

НАТО снажно подржава дијалог између Београда и Приштине и све напоре који ће довести до смањења тензија и решити неспоразуме, изјавио је данас генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг. Столтенберг, који је стигао у посету Србији, нагласио је у интервјуу за Пинк и да НАТО има одличан однос са Србијом и да поштује њену одлуку да се не прикључи Алијанси.

„Снажно подржавамо дијалог између Београда и Приштине, као и све напоре који ће довести до смањења тензија и решити неспоразуме. Нама је потребно политичко решење. То је дијалог, који помно прати Европска унија, а НАТО је био део иницијативе која је довела до дијалога. Ми дијалог и даље пратимо и подржавамо”, рекао је Столтенберг. Подсетио је да је Србија „јасно рекла” да јој циљ није да постане чланица Алијансе.

„Ја и НАТО у потпуности то подржавамо. Ми поштујемо сваку одлуку једне суверене државе да ли жели да уђе у НАТО или не жели. Имамо одличан однос са Србијом и поштујемо њену одлуку да се не придружи НАТО, већ да жели да буде партнер. То је добро за Србију, то је добро за НАТО”, оценио је генерални секретар Алијансе. Он је у интервјуу, такође, евоцирао успомене из детињства, у време када је његов отац Торвалд Столтенберг био амбасадор Норвешке у Београду, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нови стандард, 7. 10. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

6 replies

  1. “Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је данас да многи људи у Србији и даље имају лоша сећања на бомбардовање 1999. године, али да је то урађено како би се заштитили цивили и зауставила власт тадашњег председника Југославије Слободана Милошевића.”

    Какво мирољубиво саопштење Генсека НАТО алијансе?! Да је то предавање одржао људима који су преживели њихов “миротворачки акт” над Србијом и СРЈ 1999. године, он би био добро извиждан. Овако се обратио младим људима, академским грађанима рођеним неколико година пре агресије. Нису нажалост остала само лоша сећања. У питању су тешке последице по ову земљу. Отета је српска покрајина Косово и Метохија и предата у власништво и управљање сепаратистичком покрету албанске националне мањине. Бомбардовањем је убијено и рањено много људи, уништено много објеката и загађена животна средина са употребом радиоактивних бомби и пројектила. Говори о заштити цивила и мисли на косовске Албанце. Ти цивили су и били угрожени њиховим бомбардовањем, као и бројни други грађани, војни и полицијски припадници. Помиње као разлог заустављање власти председника СРЈ Слободана Милошевића. Милошевић је као председник своје државе предузимао нужне и потребне мере на заштити мира и уставног поретка од албанских сепаратиста на Космету. Када је Запад стао у њихову заштиту, променивши њихов статус од терориста до бораца за слободу, дошло је до појачања њихових оружаних терористичких дејстава на подручју Косова и Метохије. Сразмерно томе, и деловање Полиције и Војске се појачавало. А то је било и планирано од стране савезника сепаратиста, да би нашли разлоге за оружану агресију са тешким последицама по све грађане покрајине и целе земље. Овим изјавама Столтенберг жели да утиче на младе људе ове земље, који не знају много о томе, захваљујући и власти у Србији која помирљиво гледа на те догађаје и чак неке од предводника агресије називају пријатељима и ангажују њихове агенције за што већи успех на власти у Србији. Упоредо са тим и у Просвети и Образовању се настоји да се што мање говори о томе. Како се чини, ускоро ће НАТО агресија 1999. године бити проглашена за Крсташки поход новог доба на заштити угрожених нација. Јер после Србије, нове жртве су постале арапске земље северне Африке и западне Азије са истим образложењима за оружане агресије.

  2. Сејачи смрти, јада и беде. Непријатељи цивилизације и рода људског.

  3. Jooooooj, Srbijooooo, kad ćeš ovo sve skloniti sa sebeeee…????? Pa u koju srpsku kuću tek-tako može da uđe predstavnik ubica koji ne moli za oprost i nema trunku pokajanja nego ubeđuje da je radio ispravnu stvar ?

  4. Никако р у ж и т и! Ружење је, ако не од Бога!, од човјека: Бог му- човјеку!- дозволио да се и тим чињењем брани од зла. А о в о је
    и з в р н у т о тројство: д о ш а в ш и, они
    к о ј и м а дошао, они који с л у ш а л и- напросто с а т а н а… Како ружити сатану!? Ту ријечима мјеста нема.

  5. Бомбардовање једних цивила – Срба, да би се ”заштитили”
    други цивили – Албанци?!
    Хумано – нема шта!
    У НАТО духу: ”Ринге ринге Раја, дош`о чика Паја!”

    Драган Славнић

  6. “Јенс Столтенберг личи на човека без мозга и без икаквог избора у животу. Њега су у Србију послали да понавља идиотске гебелсовске фразе у нади да ће међу Србима завладати Стокхолмски синдром. Његова појава, празан поглед у очима и изражавање достојно једног робота, указују да имамо посла са празном људском љуштуром која лута около, са унапред припремљеним говорима и паролама, које су припремили неки други болесници са Запада (који се полако распада, али му се то никако не допада, па би користио штагод му је на располагању да заустави сопствену пропаст и труљење.
    Јенс Столтенберг је увреда за људски род, а српски званичници који су му приредили свечани пријем су увреда за српски народ. И срамота. Вреди споменути и то да, когод се клањао Столтенбергу, на аеродрому или било где, сигруно добија неку апанажу или ће бити ослобођен многих оптужби за криминал који је извршио над српским народом и државом.“
    https://zekaonica.blogspot.com/2018/10/blog-post_9.html


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading